Головна » 2013 » Грудень » 2 » Олександр Качний
18:18
Олександр Качний
Голова Київської обласної ради Олександр Качний під час пленарного засідання позачергової сесії прокоментував події, які відбулись в ніч з п’ятниці на суботу на Майдані Незалежності у місті Києві.

«Всі обставини подій, що відбулись в столиці, повинні бути ретельно перевірені Генеральною Прокуратурою. І лише на основі результатів цих перевірок правоохоронні органи та суспільство можуть зробити належні висновки. Але в будь-якому випадку ініціатори масових акцій мають усвідомлювати свою відповідальність. Ми не маємо жодних сумнівів, що лише консолідація суспільства допоможе нашій країні прокласти свій шлях до Європи. Всі політичні сили Київщини та усієї України повинні об’єднатися навколо суспільних та національних інтересів, дотримуючись законності та порядку».

В роботі позачергової сесії Київської обласної ради взяли участь народні депутати України, представники громадськості та політичних партій.

Як зазначив Олександр Качний лише європейський вибір народу нашої країни та прагнення долучитися до європейських цінностей та свободи може стати основою для майбутнього розвитку України. Ми поважаємо та розділяємо вибір наших співгромадян, та разом з тим засуджуємо усі провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, завдають втрат для економіки та іміджу держави на міжнародній арені.

Від громадськості Київщини  ситуацію прокоментував Антон Деценко:  «Треба нагадати, що представники ЄС засудили як силові методи міліції застосовані до молоді на Євромадані так і самих мітингувальників, які захопили будівлі КМДА, профспілок, намагаються блокувати будинок уряду. Це дії, які заслуговують засудження та застосування до їх ініціаторів відповідних законодавством санкцій. Крім того пересічні українці в уяві Європи виглядатимуть не цивілізованими людьми, а дикунами». 

Ситуація біля Адміністрації Президента, коли в «Беркут» летіло каміння, димові шашки та застосовувався газ, так би мовити провокаторами показала, що опозиційні лідери не спроможні стримувати людей. Їх просто ніхто не слухає. Це дуже небезпечно. Опозиції потрібно вдарити по гальмах і не розхитувати й без того непросту ситуацію.

На думку експертів нестабільна політична ситуація вплине на соціальний аспект життя, адже нині ще не прийнятий бюджет на наступний рік. Така ситуація  загрожує втратою контролю над ситуацією в країні, розбалансуванням економіки, і врешті-решт, втратою державної самостійності, оскільки вже зараз звучать заклики до зовнішнього тиску на українське керівництво. Однозначно вирішенням такої ситуації є лише діалог та консенсус. Думаю потрібно прислухатися до пропозиції глави ВР Володимира Рибака і йти на переговори та домовлятися.
Переглядів: 456 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus