Головна » 2013 » Листопад » 16

Нам 40!

Нам 40!

Указом Президії Верховної Ради від 12 квітня 1973 року з частини населених пунктів Києво-Святошинського та Іванківського районів було утворено Вишгородський з центром у місті Вишгороді. Разом з історією нового району розпочинається й історія нашої газети, перший номер якої вийшов 15 листопада 1973 року. За радянських часів, назва «ра­йонки» також була відповідною  – «Світло Ілліча». Перший ре­дак­тор – Андрій Шульга. 

«Звертайтеся до нас у справах, які вас цікавлять і хвилюють, з пропозиціями і порадами, за які ми будемо вам глибоко вдячні» – наголошував у першому номері газети колектив редакції. Минали роки, змінювалися епо­хи, державні політичні погляди та уподобання. Усе це зна ... Читати далі »

16.11.2013

Історія газетним рядком

Історія газетним рядком

1973 рік

Завдяки повсякденній турбо­ті Комуністичної партії і Радян­ського уряду, місто росте, шириться, хорошіє. Нагадаємо, (що до 60-х років Виш­город був невеликим селом. У 1962-му році, у зв’язку з будівни­цтвом Київської ГЕС, його було перетворено на селище міського типу, у 1968-му році Вишгород став містом районного підпоряд­кування, а у квітні 1973 року — центром новоствореного району... Остан­нім часом у нашому місті засну­валися ще підприємства і орга­нізації інших відомств, як, напри­клад, трест «Укрспецриббуд » і його промбаза, пересувна меха­нізована колона № 43 тресту «Поліськсільбуд» та деяк ... Читати далі »

16.11.2013

Чому МИ з газетою

Чому МИ з газетою

Чому я виписую газету «Слово» і чи потрібна вона сьогодні?

З такими запитаннями ми звернулися до читачів. Нам було надзвичайно цікаво дізнатися, що думають про нас. Адже ми працюємо для вас, і ваша думка – ваші враження як позитивні, так і негативні – допомагають нам вдосконалювати наше видання. Деякі відповіді ми вирішили надрукувати.

Виписую «Слово» усі 40 років. Колись, дуже давно, розпочалася наша дружба. Добре, що можна завжди підтримувати постійний зв’язок з редакцією, поділитися своїми турботами і спостереженнями. 

... Читати далі »

16.11.2013

Вагомі здобутки

Вагомі здобутки

Виробничою діяльністю у Вишгородському районі в поточному році займалися 26 сільськогосподарських формувань, більшість з них фермерські господарства з невеликими земельними площами. 

За 10 місяців поточного року в усіх категоріях господарств району вироблено 1 млрд 332 млн 137,7 тис. грн. валової продукції (у співставних цінах 2010 року), що становить 110,2% до відповідного періоду минулого року, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах 1 млрд 233 млн 808 тис. грн., що становить 110,9% до відповідного періоду 2012 року. Збільшення виробництва валової продукції відбулось за рахунок збільшення виробництва м’яса птиці на 12802 тонни та яєць 12 млн 881 тис. штук. У поточ ... Читати далі »

16.11.2013

Знак нескінченності доброти і людяності

Знак нескінченності доброти і людяності

Нещодавно працівники Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) привітали з днем народження жительку Вишгорода, учасницю війни, ветерана праці Тетяну Марківну Шеверу.
 
Незвичайне в дні народження цієї жвавої моложавої жінки насамперед те, що виповнилось їй небагато-немало, а 88 років! Ці вісімки – як два знаки нескінченності життя, людських відносин, людяності, любові і доброти…
 
«Не будемо говорити, скільки мені сьогодні, — каже Тетяна Марківна. – Давайте будемо вважати, що десь 36-38». А, може, воно й справді так — адже ... Читати далі »

У звабливому полоні телекомунікаційних технологій

У звабливому полоні телекомунікаційних технологій

Навряд-чи сьогодні можна уявити життя сучасної людини без Інтернету, телебачення, радіо та зв’язку. Скажу більше: загальна «цивілізованість» людини у світовому просторі визначається саме щоденним  застосуванням у житті та виробничій практиці новітніх телекомунікаційних засобів.  

Пересічна  людина зараз і не задумується, що засоби телекомунікації – досягнення  нове, започаткування, становлення і розвиток якого проходило в межах життя одного покоління людей, яким зараз ледь більше п’ятидесяти років. Мій співрозмовник напередодні свята працівників телекомунікаційної галузі  — директор телерадіокомпанії «Ультра ... Читати далі »

16.11.2013

Щастя бачити

Щастя бачити

Наскільки просто пересічній людині втратити зір, і не мати можливості бачити життя у його прекрасних барвах? Напередодні Міжнародного дня сліпих я поспілкувалася із завідуючою поліклінікою КЗ «Вишгородська ЦРЛ», районним офтальмологом Ніною ОСПАНОВОЮ. 


Причиною повної втрати зору можуть стати травми, цукровий діабет, ускладнення судинних захворювань та глаукома. Вона має чотири стадії, і якщо вчасно не звернутися до лікаря, можна повністю осліпнути. 

– Дуже поширеним захворюванням є катаракт ... Читати далі »

16.11.2013

Без байдужості до дітей

Без байдужості до дітей

Професія логопеда — досить важлива і цінна, особливо для підростаючого покоління, адже тільки логопед може вирішити проблему із різними порушеннями як усного, так і писемного мовлення. Корегуючи мовлення, логопеди повертають дитині розкіш людського спілкування, дають можливість активно жити в суспільстві, успішно вчитися в школі і увійти в доросле життя. 


Ці фахівці працюють в школах, в поліклініках, відкривають свої власні кабінети, але об’єднує їх одна спільна риса – усі без винятку логопеди прагнуть допомогти своїм пацієнтам. 

16.11.2013

Кому потрібен молодий спеціаліст?

Кому потрібен молодий спеціаліст?

Кожного року сотні тисяч амбітних дівчат та хлопців залишають просторі аудиторії середніх та вищих навчальних закладів, де там їх навчали справі, якій вони готові присвятити своє життя. 


Якщо не брати до уваги особисті зв’язки, то отримавши омріяний диплом, не легко знайти роботу за спеціальністю. Так молодий фахівець без досвіду без великих зусиль може почати працювати промоутером, офіціантом, продавцем-консультантом та отримувати близько двох тисяч гривень на місяць. І у матеріальному плані залишатися голодним… студентом. Тож виникає логічне запитання, навіщо було витрачати енергію, гроші та свій час на навчання? 
16.11.2013

Систему потрібно змінювати

Систему потрібно змінювати

«Функціонування місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання мешканцям... якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади», – таку тезу подає офіційний сайт Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президенті України. 


Читаючи проект концепції реформи місцевого самоврядування, доходиш, з рештою, висновку – «щось не так у нашому королівстві». Здається реформам, на яких наголошує Президент України, щось пер ... Читати далі »

16.11.2013

Традиційна висадка саджанців сосен

Традиційна висадка саджанців сосен

2013 рік добігає кінця. Але це зовсім не означає, що поновлення та відродження лісових насаджень припиняється. Поки погода дозволяє, ще можна встигнути посадити молоді саджанці. 

 
9 листопада на території Старопетрівського лісництва відбулась традиційна посадка саджанців хвойних дерев за участю працівників головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, а також очільниками обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Іваном Нечепоренком та Іваном Дердою, головою та заступником голови Вишгородської районної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнівінтернаціон ... Читати далі »

Матч довжиною у 48 годин

Матч довжиною у 48 годин

У минулому номері ми повідомляли, що чвертьфінальний матч чемпіонату району з футболу між командами ФК «Межигір’я» (с. Нові Петрівці) та ФК «Десна» (с. Пірново), який проводився 5 листопада, за технічних причин був перенесений. 


КДК Вишгородської районної федерації футболу призначив догравання матчу на 7 листопада (причому догравався лише другий тайм, тому що перший був зіграний двома днями раніше і закінчився з рахунком 1:0 на користь «Межигір’я»). І тут почалося найцікавіше, те, за що ми так любимо футбол. Як налаштовував і як готував команду тренер пірнівчан Юрій Бурда, до цього часу залишається таємницею його тренерської кухні. Але ко ... Читати далі »

16.11.2013

Хто буде чемпіоном?

Хто буде чемпіоном?

Визначилися фіналісти чемпіонату Вишгородського району з футболу сезону 2013 року. Ними стали ФК «Діназ» (с. Лютіж) та ФК «Інделек» (м. Вишгород). 


У першому півфіналі ФК «Діназ» зумів переграти пірнівську «Десну» 4:2. Хоча зробити це було ой, як не просто. Вже на початку гри пірнівчани першими відкрили рахунок, але утримати перевагу не змогли – дався взнаки важкий чвертьфінальний матч з ФК «Межигір’я». На відновлення фізичних та психологічних сил у «Десни» просто не вистачило часу. А після того як під час гри отримав важку травму (перелом гомілки) центральний півзахисник та лідер команди Андрій Маркін, стало зрозуміло, що «Десні» буде ва ... Читати далі »

16.11.2013