Головна » 2013 » Листопад » 16 » Матч довжиною у 48 годин
12:23
Матч довжиною у 48 годин
У минулому номері ми повідомляли, що чвертьфінальний матч чемпіонату району з футболу між командами ФК «Межигір’я» (с. Нові Петрівці) та ФК «Десна» (с. Пірново), який проводився 5 листопада, за технічних причин був перенесений. 

КДК Вишгородської районної федерації футболу призначив догравання матчу на 7 листопада (причому догравався лише другий тайм, тому що перший був зіграний двома днями раніше і закінчився з рахунком 1:0 на користь «Межигір’я»). І тут почалося найцікавіше, те, за що ми так любимо футбол. Як налаштовував і як готував команду тренер пірнівчан Юрій Бурда, до цього часу залишається таємницею його тренерської кухні. Але команда включила такі швидкості, проявила таку жагу до перемоги, що новопетрівчани просто розгубилися. Команда з Лівого берега не тільки зуміла відіграти один м’яч, а й змогла вийти вперед з рахунком 2:1. «Межигір’я», відчувши запах смаженого, кинулось відіграватись і в одній з атак їм вдалося рахунок зрівняти – 2:2, перевівши матч у овертайм. 

За грою спостерігало чимало глядачів, але найбільш зацікавленими вболівальниками були сільські голови з Нових Петрівців та Пірнова. Друзі по життю, вони палко, несамовито, від душі та серця, вболівали за свої команди. Родіона Миколайовича Старенького та Сергія Олександровича Книжникова знають і поважають в районі за ті добрі справи, що вони роблять для своїх територіальних громад. А ще вони дуже люблять футбол та приділяють своїм командам (і не тільки дорослим, а й дитячим) багато уваги. І, як бачимо, результат не забарився. Швидкості в овертаймі не знизились, а, здається, стали ще вищими. Більш досвідчені гравці з Нових Петрівців контролювали гру і в другому таймі додаткового часу змогли вийти вперед – 3:2! До закінчення цього виснажливого матчу залишалося лише 12 хвилин. І за цей час команда Пірнова створила справжню сенсацію чемпіонату. В одній з чисельних атак «Десна» відновила рівновагу (м’яч забив Ілля Алєксєєв). А коли глядачі вже стали порівнювати шанси команд у серії післяматчевих пенальті, «Десна» кинулася на останній штурм воріт «Межигір’я». Валентин Новіченко влучним пострілом вириває не тільки перемогу для своєї команди, а й таку бажану путівку в півфінал! Такої самовіддачі, волі та бажання не демонструють навіть наші професіонали-мільйонери з української прем’єр-ліги. Що творилося на лаві запасних «Десни», словами не передати – це треба було бачити. Ну, а одним з перших, хто привітав сільського голову Пірново з перемогою, був його колега з Нових Петрівців – Родіон Старенький!

Микола КОРОЛЬ,
голова Вишгородської районної федерації футболу
Переглядів: 469 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus