Головна » 2013 » Листопад » 16 » У звабливому полоні телекомунікаційних технологій
12:54
У звабливому полоні телекомунікаційних технологій
Навряд-чи сьогодні можна уявити життя сучасної людини без Інтернету, телебачення, радіо та зв’язку. Скажу більше: загальна «цивілізованість» людини у світовому просторі визначається саме щоденним  застосуванням у житті та виробничій практиці новітніх телекомунікаційних засобів.  

Пересічна  людина зараз і не задумується, що засоби телекомунікації – досягнення  нове, започаткування, становлення і розвиток якого проходило в межах життя одного покоління людей, яким зараз ледь більше п’ятидесяти років. Мій співрозмовник напередодні свята працівників телекомунікаційної галузі  — директор телерадіокомпанії «Ультра» Владислав ЛАЗАРЕНКО.

— Я людина сучасна, — розповідає один з численних сьогоднішніх  ювілярів, — тому розумію, що історія розвитку кабельного телебачення і телекомунікаційних засобів  на Вишгородщині мало кого цікавить. Скажу лише, що  розпочалося все для Вишгорода у 1997-му з розведення мережі в одному з багатоповерхових будинків по вулиці Мазепи. Сьогодні нашими абонентами є, практично, всі жителі Вишгорода, які прокидаються і лягають спати під позивні численних радіостанцій, різнобарвних телевізійних картинок, сигналів, що видають «скайпи», інтерпортали тощо. Теле та Інтернет  «павутиння» оповило весь світ і Вишгородський район у цьому не є винятком. От на подальшому розвитку у згаданому напрямку саме Вишгородського району мені і хотілося б зупинитися детальніше.

З упровадженням нових технологій, що базуються на застосуванні оптоволокна в найближчому майбутньому зітреться найменша різниця між селом та містом. Як це виглядатиме на практиці? Поки про це складно сказати тому, що існує на нашому ринку неабияка конкуренція. У когось більші можливості розбудови мережі, а у когось менші… Якщо не вдаватися в подробиці, то мені здається, що у згаданому напрямку підтримка має надаватися, в першу чергу, з огляду на соціальне спрямування більшості пропонованих пакетів, розвиток якісних і доступних телекомунікаційних послуг. Не скажу, що робиться щось навпаки, але все ж таки у переддень свята хочу похизуватися вагомими нашими досягненнями саме у соціальній сфері. Районна телерадіокомпанія «Вишеград» веде мовлення для Вишгорода і вишгородців. Попри те, що проект, м’яко кажучи, виявився неприбутковим, ми знаходимо можливості ще й забезпечувати 50-відсотковими пільгами пенсіонерів, учасників бойових дій та окремі соціально незахищені групи. Тобто за власний рахунок утримуємо цілий ряд соціально важливих пакетів.  Ми є одним з найбільших  у нашій галузі наповнювачів районного бюджету. Хотілося б, однак, більшого. Але поки-що власних коштів обмаль, а потенційні інвестори не вбачають великого прибутку у реалізації проектів, стосовно розбудови сільських, у даному випадку, мереж. Словом, над перспективами треба працювати… Що стосується майбутнього, то попри фінансові негаразди, воно бачиться райдужним, бо тішить надія, що перевага у майбутньому надаватиметься власним «домашнім», так би мовити , комунікаціям,  не заїзджим підприємцям, котрим байдужий, за великим рахунком і районний бюджет, і місцеві споживачі послуг. Тож, вітаючи всіх своїх колег із професійним святом, зичу всім наснаги, терпіння і віри в необхідність і правоту обраної ними справи. А ще сімейної любові, достатку і всіляких успіхів. Зі святом Вас!

Розмову записав 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 379 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus