Головна » 2013 » Вересень » 14

На Київщині пройшло обласне спортивне свято

На Київщині пройшло обласне спортивне свято

В рамках святкування Дня міста Українка на міському стадіоні пройшло обласне спортивне свято, участь у якому взяли мешканці та гості Київщини. Вітаючи кращих спортсменів та фізкультурників голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк сказав, що утвердження здорового способу життя, особливо серед дітей і молоді, на сьогодні залишається актуальним питанням для України – і головну роль тут мають відігравати фізична культура і спорт. 

 
- Сьогодні Президент України Віктор Янукович поставив завдання активізувати зусилля щодо забезпечення всіх умов для занять громадянами фізкультурою і спортом. Особливої уваги, потребує підтримка розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, буд ... Читати далі »

Відкрито спортивно-тренажерний комплекс

Відкрито спортивно-тренажерний комплекс

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк взяв участь в урочистому відкритті спортивно-тренажерного комплексу, облаштованого на подвір’ї Побережківської сільської школи Богуславського району. 


Глава держави дбає про здоров’я нації та, насамперед, про підростаюче покоління. З метою всебічного розвитку кожної дитини та на виконання соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України» зусилля обласної влади спрямовані на популяризацію здорового способу життя, залучення школярів до занять фізичною культурою і спортом, - наголосив Анатолій Присяж ... Читати далі »

14.09.2013

Здоровий спосіб життя – алгоритм наших дій

Здоровий спосіб життя – алгоритм наших дій

Нарада з питань спорудження та розвитку мережі спортивних закладів, активізації роботи з пропаганди здорового способу життя відбулася у Вишгородській райдержадміністрації. 


У роботі наради взяли участь народний депутат України України Ярослав Москаленко, заступник голови Київської облдержадміністрації Олександр Басай, голова Вишгородської РДА Олександр Приходько, голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, Вишгородської міський голова Віктор Решетняк, голова федерації футболу України Анатолій Коньков, заступники голови РДА, заступники Вишгородського міського голови, начальники відповідних відділів. 
14.09.2013

Вінок пам’ яті – від вдячних нащадків

Вінок пам’ яті – від вдячних нащадків

У Вишгородському районі пройшли скорботні заходи приурочені до Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму. 


З 1962 року кожна друга неділя вересня відзначається як Міжнародний день пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані із Другою світовою війною дати – день її початку і повного завершення. 

Це – день пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті страшного нелюдського дійства. Це не лише мільйони солдатів, яких нел ... Читати далі »

14.09.2013

Поки тепло – час вирішувати проблеми

Поки тепло – час вирішувати проблеми

Відбулася робоча поїздка голови райдержадміністрації Олександра Приходька та першого заступника голови РДА Вячеслава Савенка з метою перевірки підготовки до опалювального сезону 2013-2014 року та вивчення стану справ з ремонту та утримання соціально важливих об’єктів, таких як школи, будинки культури, спортивні споруди та дошкільні установи. Пройшли наради за участю сільських голів та представників відповідних районних структур. 


Зокрема, начальник Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» Юрій Колупайло звернув увагу присутніх на нараді у Димері, на факт відсутності угод по дев’яти житлових будинках з Вишго ... Читати далі »

14.09.2013

Фестиваль дворів у Лебедівці

Фестиваль дворів у Лебедівці

Добре знають село Лебедівку у Вишгородському районі. – Ще б пак, – скаже кожний, хто уперше сюди потрапив, – адже навколо ліс, справжнє море, свіже повітря, цілюще молоко і свіжа риба. Словом рай земний… Лікувальний курорт, санаторій, здравниця – та й годі! 

 
Уважна людина обов’язково помітить не тільки щирість і привітність господарів Лебедівки, а й дбайливо прибрані чисті вулиці. 
 
Наприклад, по вулиці Шолуденка біля кожного двору акуратно упаковане у целофанові пакети сміття. На вулиці – ні соломинки! Навпаки – кожне подвір’я нагадує о ... Читати далі »

Я обираю життя!

Я обираю життя!

Що у світі найдорожче? Безперечно, життя. Та чи кожен цінує його? Адже за офіційними даними, кожного року у світі близько мільйона людей закінчують життя самогубством. Серед підлітків суїцид – третя за частотою причина смерті. Часто молодь тільки зовні справляє враження незалежних і самостійних, а насправді вона дуже вразлива і болісно реагує на всілякі проблеми та негаразди. І, на превеликий жаль, не завжди знаходить підтримку серед своїх рідних, друзів або дорослих у потрібний момент. Тому наша держава, на жаль, входить у першу десятку країн світу з найвищим рівнем самогубств. 


10 вересня вважається Всесвітнім днем запобігання суїциду. ... Читати далі »

14.09.2013

Димер – найкраще місце на землі

Димер – найкраще місце на землі

Нещодавно у Димері пройшов конкурс «Мій рідний Димер – найкраще місце на землі» серед учнів. До уваги читачів пропонуємо роботу, що перемогла у номінації «Літературна творчість». Автор твору – учень 5-а класу Димерської школи №1 Антон Світличний. За словами вчителів, десятирічний Антон – талановита, дуже обдарована дитина, однаково добре навчається як гуманітарним дисциплінам, так і точним. Тому й не дивно, що його робота дійсно стала найкращою. Однокласники та вчителі вітають Антона з перемогою та бажають йому подальших успіхів і перемог у навчанні. 

 
Земле моя. Така рідна і знайома до кожної краплини крові і така невідома, таємнича… Я ... Читати далі »

Родина

Родина

Родина – перший священий союз, котрий людина укладає з необхідності. Вона покликана будувати цей союз на вірі, любові й свободі, і з чистою совістю піднестись до наступних форм духовного спілкування людей – Батьківщини й Держави. 


Родина починається зі шлюбу. Спираючись на правду, об’явлену ще в другому розділі книги Буття, Ісус Христос учить про цінність і нерозривність шлюбу: «А на початку створення Бог створив їх чоловіком та жінкою. Ось чому чоловік покине свого батька – матір і пристане до жінки своєї, й обоє будуть одним тілом; тому вже не двоє, лише – одне тіло. Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає». (Євангеліє від Марка, ... Читати далі »

14.09.2013

Веселкова країна кирпатого дитинства

Веселкова країна кирпатого дитинства

У процесі творчості дитина розвивається інтелектуально й емоційно, визначає своє ставлення до життя і своє місце в ньому, набуває досвіду колективної взаємодії, удосконалює навички роботи з різними інструментами і матеріалами, своє вміння володіти тілом, голосом, мовою і т.д. Чим більша палітра творчих технік у дитини, тим більш різносторонньою і вправною вона стає. 


Саме на розвиток творчих здібностей наших дітей спрямований Указ Президента України «Про проведення у 2013 році Року дитячої творчості в Україні». Новими соціальними ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України» передбачено розвиток талантів та обдарувань дітей, п ... Читати далі »

14.09.2013

Виховуємо чемпіонів і даємо здоров’я

Виховуємо чемпіонів і даємо здоров’я

Вишгородська районна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, яка працює з 1979 року, є позашкільним навчальним закладом, що за своїми матеріальними технічними можливостями та власною спортивно-тренувальною базою входить до трійки найкращих шкіл Київщини. 


Сьогодні в школі займається близько 400 дітей з Вишгородського району та Вишгорода не тільки на власних спортивних спорудах, а й на базах загальноосвітніх шкіл району – Лютізької, Демидівської, Гаврилівської та Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я». У школі працює чотири відділення – легкої атлетики, плавання, волейболу та футболу. З юними спортсменами працюють одинадцять досв ... Читати далі »

14.09.2013

«Кити» битимуться не на жарт

«Кити» битимуться не на жарт

Зіграно два тури другого кола чемпіонату Вишгородського району з футболу. 


Прогнозовано потужно розпочав після перерви «Діназ», отримавши дві впевнені перемоги у чемпіонаті, та здолавши опір в драматичному двоборстві чвертьфіналу кубка Вишгородського району команди «Інделек» (Вишгород). Основний час закінчився з рахунком 1:1, а в футбольній лотереї пощастило діназівцям. Дві гостьові перемоги отримала команда «Десна-55» з Хотянівки, причому хотянівці здолали не аутсайдерів, а команди, що ставлять перед собою високі турнірні завдання, відповідно «Нептун» (Старі Петрівці) та ФК «Лютіж». 
14.09.2013

Школа майстрів та здоров’я

Школа майстрів та здоров’я

У Вишгородській районній дитячо-юнацькій спортивній школі з водних видів спорту функціонує три відділення: вітрильний спорт, веслування академічне, веслування на байдарках та каное, в яких займаються підлітки Вишгородського району. Основними завданням школи є забезпечення розвитку здібностей вихованців в обраному виді спорту, створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя. 


Школа впродовж 21 року виховала переможців, призерів та учасників п’яти Олімпіад. Це Інна Осипенко-Радомська ... Читати далі »

14.09.2013