Головна » 2013 » Вересень » 14 » Я обираю життя!
10:49
Я обираю життя!
Що у світі найдорожче? Безперечно, життя. Та чи кожен цінує його? Адже за офіційними даними, кожного року у світі близько мільйона людей закінчують життя самогубством. Серед підлітків суїцид – третя за частотою причина смерті. Часто молодь тільки зовні справляє враження незалежних і самостійних, а насправді вона дуже вразлива і болісно реагує на всілякі проблеми та негаразди. І, на превеликий жаль, не завжди знаходить підтримку серед своїх рідних, друзів або дорослих у потрібний момент. Тому наша держава, на жаль, входить у першу десятку країн світу з найвищим рівнем самогубств. 

10 вересня вважається Всесвітнім днем запобігання суїциду. Учні Демидівської спеціалізованої школи активно включилися у справу збереження людського життя. У цей день у школі проводилась акція «Я обираю життя», завданнями якої було розвинути обізнаність учнів щодо надання підтримки та допомоги одноліткам, які опинилися у складній ситуації і створити безпечне та сприятливе середовище для формування позитивної Я-концепції учнів у навчальному закладі. 

У рамках акції «Ми голосуємо за життя», що була організована за ініціативи членів учнівського самоврядування шкільної дитячої держави «Добродея», а саме: президента Олександри Філіпович (8-й клас) та віце-президента Анастасії Яковишеної (8-й клас), членів президентської ради Лізи Тимошенко (11-й клас), Ольги Прищепи (9-й клас), Валерії Зубченко (8-й клас), Інни Палій (8-й клас) та Вікторії Осадчої (6-й клас), розгорнулось ціле дійство. У шкільному фойє учні школи голосували «За життя!», обвівши маркером долоню та написавши своє ім’я на великому аркуші паперу. А ще прикрашали «Дерево життя» (виставлений в коридорі макет дерева), прикріпивши листочки із записаною власною думкою «За що я люблю життя». Крім того, діти мали можливість взяти участь у фотосесії «Посміхнись життю», щоб потім створити мультимедійний проект «Я ОБИРАЮ ЖИТТЯ!» На експрессушці «Колекція теплих слів» на папері діти писали слова чи вирази, від яких на душі стає тепліше, які варто вживати, щоб підтримати когось у скрутну хвилину, змусити посміхнутися, і прикріплювали їх прищепками на сушку. Поряд розміщувалась виставка «Життя прекрасне», де можна було ознайомитись з книгами та матеріалами по даній темі. 

Сподіваємось, що проведена акція сприятиме виробленню позитивного ставлення до життя та підвищенню його значущості в душах вихованців нашого навчального закладу. 

Ірина РОМАНОВА, 
педагог-організатор, 
Валентина МЕЛЬНИЧЕНКО, 
практичний психолог Демидівської спеціалізованої школи
Переглядів: 798 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus