Головна » 2013 » Вересень » 14 » Поки тепло – час вирішувати проблеми
10:57
Поки тепло – час вирішувати проблеми
Відбулася робоча поїздка голови райдержадміністрації Олександра Приходька та першого заступника голови РДА Вячеслава Савенка з метою перевірки підготовки до опалювального сезону 2013-2014 року та вивчення стану справ з ремонту та утримання соціально важливих об’єктів, таких як школи, будинки культури, спортивні споруди та дошкільні установи. Пройшли наради за участю сільських голів та представників відповідних районних структур. 

Зокрема, начальник Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» Юрій Колупайло звернув увагу присутніх на нараді у Димері, на факт відсутності угод по дев’яти житлових будинках з Вишгородським районним комунальним підприємством на постачання тепла в опалювальний період. Становище склалося через незгоду окремих мешканців згаданих будинків обслуговуватись райкомунгоспом замість теперішнього власника – СВК «Димерський», який перебуває в стадії банкрутства. Тому робіт, що стосуються обслуговування цих будинків, не веде, грошей від квартиронаймачів не вимагає і опалювати помешкання не збирається. Голова СВК «Димерський» Віктор Монастирецький неодноразово порушував питання, щодо передачі житлового фонду на баланс сільської ради, однак мешканці проти. 

На нараді вирішено в найкоротший термін створити комісію, до складу якоъ мають увійти представники від райкомунгоспу, депутатського корпусу, мешканців згаданих будинків та представника від СВК «Димерський». 

Також обговорювалося питання спорудження спортивного комплексу у Димері – це стадіон, бігові доріжки, манеж під накриттям, басейн, тощо. 

Вирішено для спорудження спортивного комплексу, враховуючи важливість розвитку різних видів спорту та реалізовуючи вимоги Президента України Віктора Януковича, щодо виховання підростаючого покоління в напрямку активізації здорового способу життя, залучати кошти спонсорів та меценатів поряд з передбаченими для цього бюджетними коштами. 

Що стосується майбутнього опалювального сезону, на подібні негаразди вказано також на нараді у Катюжанці. У результаті неузгодженості дій місцевих спеціалістів із представниками тепломережі на ряді соціальних об’єктів до цього часу не проведено технологічних випробувань, що передбачають утримання належного тиску в системі опалення. Сільському голові Лідії Заводській вказано на недоліки та зобов’язано відповідних спеціалістів до початку опалювального сезону усунути наявні недоліки. Що стосується недбалих споживачів тепла, то лише безсоромні люди можуть утримувати квартири в безладі, не проживати там роками і не сплачувати за послуги. Пропонувалося прийняти до таких споживачів усіх законних заходів, аж до вилучення в судовому порядку квартир. Чи не найкращим стан справ виявився у Гаврилівці. Завдяки інноваційному, так би мовити, підходу до справи сільського голови Олега Бондаренка. Адже в умовах тимчасових фінансових труднощів вдалося вирішити питання взаєморозрахунків за тепло, що надається підприємству-партнеру «Агромарс» в обмін на послуги каналізаційного відведення. Отже, проблем, пов’язаних з початком опалювального сезону, тут немає. Але затягується капітальний ремонт дитячого садка. І хоча роботи тут виконано чимало – відремонтовано більшість дитячих груп, замінено вікна, зараз ремонтуються елементи фасаду – грошей на повне завершення об’єкту не вистачає. 

– Це, однак, не заважає нам кардинально вирішити проблеми з розміщенням та вихованням дітей дошкільного віку в будь-яку пору року, – каже сільський голова. 

Напередодні професійного свята працівників служби цивільного захисту населення – Дня рятівника, голова райдержадміністрації Олександр Приходько побував у Вишгородській пожежній частині, на території якої споруджується пам’ятний знак героямчорнобильцям. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово» 
Фото автора
Переглядів: 547 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus