Головна » 2013 » Вересень » 14 » Фестиваль дворів у Лебедівці
10:53
Фестиваль дворів у Лебедівці

Добре знають село Лебедівку у Вишгородському районі. – Ще б пак, – скаже кожний, хто уперше сюди потрапив, – адже навколо ліс, справжнє море, свіже повітря, цілюще молоко і свіжа риба. Словом рай земний… Лікувальний курорт, санаторій, здравниця – та й годі! 

 
Уважна людина обов’язково помітить не тільки щирість і привітність господарів Лебедівки, а й дбайливо прибрані чисті вулиці. 
 
Наприклад, по вулиці Шолуденка біля кожного двору акуратно упаковане у целофанові пакети сміття. На вулиці – ні соломинки! Навпаки – кожне подвір’я нагадує оазис. Господарка Надія Курочка привітно усміхається із двору своєї заквітчаної садиби, запрошуючи в гості. Іншою частиною вулиці, як власною садибою, опікується сім’я Волошиних – Володимир та Анна. Можна подумати, що молоді люди за професією флористи – так гарно на їхньому подвір’ї від безлічі квіток. Тут і троянди, і чорнобривці, і гладіолуси… Сім’я, де мама Кучер, а син і невістка Гончарови, цілу квітникарську сівозміну затіяли – так, що кожній квітці передбачено свій сезон цвітіння. Якщо ромашки відцвітають, то на зміну їм приходять троянди. По сусідству з Волошиними живуть Галина та Дмитро Зубковські. Вони облагородили квітами не тільки садибу, а й в озеленили вулицю. Червонощокі яблуні є візитівкою не лише вулиці Шолуденка, а й села, вцілому. Микола Кисіль та його дружина Галина ділять подвір’я навпіл з Володимиром та Наталією Осадчими, що не заважає господарям дбайливо доглядати за власним подвір’ям і частиною прилеглої вуличної території. Ділянка доглянута згідно з найкращими європейськими дизайнерськими стандартами. 
 
Таких дбайливих господарів у Лебедівці ціле село. За словами подружньої пари Анатолія і Надії Батурів, теж мешканців вулиці Шолуденка, будь-який населений пункт розпочинається з власного подвір’я, прилеглої вулиці, яка мусить бути дбайливо доглянутою. 
 
– З порядку у власному дворі і починається, і закінчується населений пункт, – вважає депутат Лебедівської сільської ради Микола Шинкаренко і висловлює щиру подяку усім мешканцям села. 
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово» 
Фото автора
Категорія: Лебедівська громада | Переглядів: 778 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus