Головна » 2013 » Вересень » 14 » Вінок пам’ яті – від вдячних нащадків
11:00
Вінок пам’ яті – від вдячних нащадків
У Вишгородському районі пройшли скорботні заходи приурочені до Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму. 

З 1962 року кожна друга неділя вересня відзначається як Міжнародний день пам’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадає дві пов’язані із Другою світовою війною дати – день її початку і повного завершення. 

Це – день пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в результаті страшного нелюдського дійства. Це не лише мільйони солдатів, яких нелюди в людській подобі зіштовхнули між собою, але й мільйони мирних людей, які загинули під бомбами, від холоду і голоду, тяжкої виснажливої праці у гітлерівській неволі, від хвороб, були спалені в печах крематоріїв, закатовані –їх безіменні останки навічно лежать в ямах і протитанкових ровах, розстріляні чи повішені при спробах опору нацистам. 

В Україні під час війни загинув один з шести жителів, або щонайменше 5 мільйонів 300 тисяч чоловік. На каторжну працю до країн, де панував третій рейх, було вивезено понад 2 мільйони 500 тисяч молоді. У 1945 році величезну нацистську машину вдалося зупинити і зруйнувати завдяки солдатам різних національностей, які билися пліч-о-пліч і перемогли. 

6 вересня участь у скорботних заходах взяли представники райдержадміністрації, районної ради, районної організації ветеранів, установ та організацій району, громадськість. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв фашизму та поклали квіти до Братської могили у Вишгороді. 

Інф. «Слова»
Переглядів: 734 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus