Головна » 2013 » Вересень » 14 » Школа майстрів та здоров’я
10:23
Школа майстрів та здоров’я
У Вишгородській районній дитячо-юнацькій спортивній школі з водних видів спорту функціонує три відділення: вітрильний спорт, веслування академічне, веслування на байдарках та каное, в яких займаються підлітки Вишгородського району. Основними завданням школи є забезпечення розвитку здібностей вихованців в обраному виді спорту, створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя. 

Школа впродовж 21 року виховала переможців, призерів та учасників п’яти Олімпіад. Це Інна Осипенко-Радомська, Сергій Климнюк, Тетяна Семикіна (веслування на байдарках та каное), Радіон Лука, Георгій Леончук ( вітрильний спорт), Євген Шаронін (веслування академічне). 

За ці роки відбулося 245 стартів на змаганнях міжнародного рівня. З них переможними було 25, 34 старти – срібними та 38 – бронзовими. Вихованці нашої школи щорічно входять до складу збірної команди України та її резерву. В цьому році – це представниці веслування академічного Діана Соболєва та Лада Ніколішина. Спортсмени постійно приймають участь в українських та обласних змаганнях. Лише в понеділок повернулися з чемпіонату України вітрильники і привезли, ще одну бронзу та шосте місце. 

За роки існування ДЮСШ було виховано три майстри спорту міжнародного класу, 25 майстрів спорту, 53 кандидати у майстри спорту, 104 першорозрядники та близько 1000 спортсменів масових розрядів. За останні три роки ця статистика складає: 4 кандидати в майстри спорту, 14 першорозрядників, 83 масових розряди. Ось і в цьому змагальному сезоні ( хоча він ще не закінчився) ми вже маємо одного першорозрядника та троє спортсменів підтвердили звання кандидата в майстри спорту України. 

У 2009 році змінено положення про ДЮСШ, в якому передбачено зменшення кількості дітей в навчальних групах. В нашій школі працюють групи початкової підготовки, попередньої базової підготовки, а також спеціалізованої базової підготовки. В середньому це 28-30 груп на навчальний рік. Загальна кількість дітей в 2010 році становила 188 учнів, 2011 рік – 181, 2012 – 167. Бачимо невелике зменшення чисельності дітей, тому що це компенсація зростання категорійності груп. 

Втілюючи в життя соціальні ініціативи Президента України та з метою всебічного розвитку кожної дитини, щорічно школа набирає групи початкової підготовки. В навчальному році, що розпочався вже набрано п’ять таких груп. З цими спортсменами працює сімнадцять тренерів-викладачів. Серед них – три заслужених тренери України і двоє з них мають звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», шість тренерів вищої категорії, два тренери – І категорії, п’ять тренерів – ІІ категорії. 

З 1999 року в Київській області постійно проводиться огляд-конкурс серед спортивних шкіл. За ці роки ми двічі ставали срібними та двічі бронзовими призерами конкурсу. 

Колектив школи й надалі докладатиме зусиль для підготовки спортивного резерву для збірних команд України. 

Ганна БОРТНІК, 
директор Вишгородської 
районної ДЮСШ з водних видів спорту
Переглядів: 560 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus