Головна » 2013 » Липень » 27

Від невських берегів – до Дніпра-Славутича

Від невських берегів – до Дніпра-Славутича

До Вишгорода прибули учасники ІІ об’єднавчого походу молоді (Хресної ходи) ріками Волхов та Дніпро за участю команд метрополітенів Києва, Москви, Санкт-Петербурга, Мінська, Новгородської, Смоленської та Іжевської єпархій Російської православної церкви. 


Від берегів Неви до Дніпра через Санкт-Петербург, Смоленськ, Мінськ, Вишгород і до Києва пролягла Хресна хода учасників великої християнської події – святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі. 

На площі Шевченка, у Вишгороді, біля пам’ятника с ... Читати далі »

27.07.2013

Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!

Зустрічай «Формулу», древній Вишгороде!

26-28 липня Вишгород утретє прийматиме одну з най– яскравіших спортивних подій року – етап Гран-прі чемпіонату світу з «Формули 1» на воді. Тут, в акваторії Київського моря, найкращі пілоти світу знову змагатимуться за перемогу. Змагання відбуватимуться за підтримки Президента України Віктора Януковича та з ініціативи голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка. 

 
Загалом за два роки у Вишгороді суттєво оновлено інфраструктуру міста та прилеглої території. Переобладнано набережну, приведено у відповідність до світових стандартів роботу місцевої лікарні, відремонтовано дороги, очищено акваторію Київського водосховища. Усі роботи здійснювалися з гарантуванням ... Читати далі »

Хліборобський екзамен

Хліборобський екзамен

Щороку жнива є неабияким випробуванням для аграріїв, причому у різних аспектах: фізичному, моральному, та більше – матеріальному. Це завжди ризик. Адже хлібороби під урожай вкладають великі сили та кошти, які за несприятливих погодних умов можуть не дати очікуваних результатів. Тож кожен з них подумки благає у природи сприяння. 


В поточному році зернові культури в усіх категоріях господарств станом на 1 червня були посіяні на площі 2215,81 гектарів, з них в сільськогосподарських формуваннях 932,8 гектарів та 1303,01 гектарів в господарствах населення. 
27.07.2013

Дякуємо долі, вчителям і школі

Дякуємо долі, вчителям і школі

У червні відбулася зустріч нашого класу – випускників Демидівської школи 1983 року. За тридцять років, що минули, дуже змінився світ, іншими стали й ми. Але те виховання і ті знання, які дали нам вчителі і школа, для кожного із нас – як світочі, що дозволяють жити праведно, бути особистостями, позитивно сприймати виклики часу. 


Ми зібралися біля сучасної школи і згадали старе приміщення своєї: із довгими коридорами, неймовірно цікавими кабінетами біології, фізики, хімії, іноземної мови, і нашим – тракторної справи, круті дерев’яні сходи, що вели на другий поверх, парти, за якими сиділи, – тепер такі вже стали раритетними… Ми любили всі шк ... Читати далі »

27.07.2013

Святий князю Володимире, молися за нас!

Святий князю Володимире, молися за нас!

15 липня 1015 року (за новим стилем – 28 липня) упокоївся святий рівноапостольний князь Володимир. Сталося це у Вишгороді, у заміській резиденції Великих Київських князів, де Володимир Великий, котрому в хрещені дано ім’я Василій, збудував храм на честь св. Василія Великого, свого небесного покровителя. 


Святий Володимир Великий народився 954 року в Києві. Його бабуся, св. княгиня Ольга, дбала про християнське виховання майбутнього Великого князя Київського. І хоч він, ставши 980 року володарем Київської землі, спочатку покладався на пантеон язичницьких богів, згодом охрестився сам і свій народ привів до Христа. 1025 років тому його стара ... Читати далі »

27.07.2013

Життя прожити – не поле перейти

Життя прожити – не поле перейти

Коли людина живе свій вік, визначений Всевишнім, кожного року, в день її народження, доля дарує найкращий подарунок – завтрашній день, і так щоразу. Дев’яноста річниця 21 липня постукала й у двері жительки села Воропаїв Ольги Калениківни Войтенко, а разом із нею – і новий день, нові приємні переживання, емоції, сльози щастя. 

 
Невеличкого зросту бабуся вийшла з оселі, щоб привітати гостей. Сама крокує назустріч. Хоч не так легко, як раніше, та має поруч добру опору – своїх уже дорослих правнуків і підтримку всієї родини. Не чужа вона їм, не байдужа, бо для всіх – найстарша мати, яка прожила нелегкі часи, стільки вистраждала і перетерпіла. Адже допомагала ч ... Читати далі »

Найвища доблесть – врятувати командира

Найвища доблесть – врятувати командира

На території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», де напередодні Дня Перемоги відбулося урочисте відкриття Стіни Пам`яті з барельєфами 11 Героїв Радянського Союзу, уродженців Вишгородського району, в ряду портретів запам`ятовується спокійне лице з відкритим поглядом. Це – Герой Радянського Союзу, старшина міліції Кирик Іван Васильович, який навічно зачислений в списки 66-го міліцейського відділення Москви. Дуже мало залишилося фотографій Івана Васильовича, бо загинув він у 32 роки. 


Дата дня народження Івана Кирика невідома, як і багато інших дат його життя. Не вціліло жодного клаптика його листів або документів, а ... Читати далі »

27.07.2013

І хімікати, і механічна обробка

І хімікати, і механічна обробка

Амброзія полинолиста є одним з найнебезпечніших карантинних бур’янів. Збільшуючись, вогнища цього бур’яну не тільки пригнічують розвиток сільськогосподарських культур, але й спричиняють алергійні захворювання у період цвітіння. 


Вона має високий життєвий потенціал і регенераційну здатність. Наприклад, після проведення культивації під картоплю залишки рослини, присипанні вологим грунтом, утворюють додаткове коріння й добре розвиваються. Якщо амброзію скосити, від її прикореневих частин відростають нові паростки, особливо за наявності вологи в грунті. Відростає амброзія від стебла та його частин, що залягають на 3-5 см нижче поверхні грунту ... Читати далі »

27.07.2013

Проти «Гарпуна» немає аргументів

Проти «Гарпуна» немає аргументів

Напевно, їдучи автошляхами Київської області, всі автолюбителі помічали таблички з надписом: «Увага, здійснюється фото-відео фіксація порушень правил дорожнього руху». А через півтора кілометри після такого знаку вони обов’язково проїжджали повз непримітний бокс сірого кольору. Саме цей бокс змушує водіїв пригальмовувати, зменшуючи швидкість до рівня дозволеної. Не пригальмуєш – отримаєш протокол і потім заплатиш штраф. 


У такому боксі знаходиться комплекс «ГАРПУН», приєднаний до лазерного вимірювача швидкості «TruCAM». Останній вимірює швидкість автомобіля, здійснює фотофіксацію порушення (прилад робить до трьох знімків у секунду), а «ГА ... Читати далі »

27.07.2013

«КамАЗ» вилетів на зустрічну…

«КамАЗ» вилетів на зустрічну…

Прокуратура Вишгородського району здійснює процесуальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, у якій постраждали вісім осіб, в тому числі й діти. 


Аварія сталася 20 липня на трасі «Київ-Димер» неподалік Старих Петрівців. Попередньо встановлено, що «КамАЗ», вилетів на зустрічну смугу та врізався в рейсовий автобус «Богдан». Внаслідок зіткнення постраждало вісім пасажирів автобуса, з них троє – неповнолітні діти. Всі потерпілі доставлені до Вишгородської центральної районної лікарні. Нині стан здоров’я однієї потерпілої вкрай важкий, жінка знаходиться в комі. Двох неповнолітніх дітей направлено на лікування до Києва.  ... Читати далі »

27.07.2013

Блюз… на Набережній моря

Блюз… на Набережній моря

У рамках культурної програми проведення у Вишгороді чергового етапу Гран-прі чемпіонату світу по гонках на моторних човнах в класі «Формула-1» «U.I.M. F1 Powerboat Grand Prix» виступить легендарна самарська група «D’Black» (Росія) на чолі з її фронтменом Володимиром Аветисяном. 


Група широкого музичного спектру «D’Black» використовує такі жанри, як джаз, рок-н-рол, ритм-енд-блюз, соул, диско-фанк та має в репертуарі велику кількість популярних хітів різних часів. Музичний формат групи, який формувався під впливом таких музикантів, як Рей Чарльз, Ерік Клептон, Румфул оф блюз, Стів Уандер, Стінг, Джемірокуай, Зуккеро, Пол Маккартні і багать ... Читати далі »

27.07.2013