Головна » 2013 » Липень » 27 » Від невських берегів – до Дніпра-Славутича
11:08
Від невських берегів – до Дніпра-Славутича
До Вишгорода прибули учасники ІІ об’єднавчого походу молоді (Хресної ходи) ріками Волхов та Дніпро за участю команд метрополітенів Києва, Москви, Санкт-Петербурга, Мінська, Новгородської, Смоленської та Іжевської єпархій Російської православної церкви. 

Від берегів Неви до Дніпра через Санкт-Петербург, Смоленськ, Мінськ, Вишгород і до Києва пролягла Хресна хода учасників великої християнської події – святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі. 

На площі Шевченка, у Вишгороді, біля пам’ятника святим Борису і Глібу, прочан тепло вітали вишгородчани. Вітаючи всіх присутніх, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк зазначив, що Вишгородська земля насправді свята, бо тут проживала княгиня Ольга – бабуся князя Володимира, його діти – Борис і Гліб. В рамках святкування події нинішні господарі цієї землі прагнуть, разом з представниками присутніх тут братніх народів, оновити джерела спільної духовності, знову порозумітися та духовно об’єднатися. Більше ста тисяч прочан очікується при святкуванні хрещення Київської Русі у Києві та на теренах області і всіх господарі радо і щиро вітатимуть. 

– До 1025-ї річниці Хрещення Русі всі наші храми підготовлені, благоустроєні і громади нашого Вишгородського краю раді зустрічати в святих місцях не тільки жителів району, України, а й численні делегації паломників з інших країн, – додав голова райдержадміністрації Олександр Приходько. 

Про особливості подорожі сьогоднішньої та планами на Хресну ходу в майбутньому поділився її організатор протоієрей Валентин Цвєльов, дякуючи гостинним господарям за теплий прийом. Перипетії подорожі коротко описали гості, учасники ходи Володимир Найгарнен (Росія) та Олександр Заєць (Білорусія). 

Від імені настоятеля храму святих Бориса і Гліба протоієрея Димітрія, присутніх запросив до участі в спільній молитві отець Дионіс, де згодом й відбувся урочистий обряд. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово» 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 393 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus