Головна » Вишгородщина

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Рік 1955. На останньому курсі навантаження були особливо великі. І тільки під час виробничої практики випало більше двох місяців побайдикувати. Цю переддипломну виробничу практику наша група проходила на залізничній станції Лозова у Харківській області. Почався вже 1955-й. Термін навчання у технікумі добігав свого завершення. Місячна відпустка й останній збір у Кременчуці перед відправкою у доросле життя: невідоме, невизначене і таємниче.
 
В управлінні Донецької залізниці (яка на той час називалася Сталінською) мені помінял ... Читати далі »

«Любистку» від Святого Миколая

«Любистку» від Святого Миколая

У день Святого Миколая працівники Асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища відвідали Вишгородський районний дитячий будинок «Любисток» у селі Нові Петрівці.
 
Як розповів директор закладу Микола Жадан, у дітей є все необхідне для отримання якісної освіти та підготовки до отримання професії. Рибалки поцікавилися умовами виховання та проживання дітей,  їхніми потребами та планами щодо поліпшення умов і подальшого розвитку «Любистка». Рибалки передали дітлахам солодощі та фрукти. ... Читати далі »

Чверть століття, подарованого дітям

Чверть століття, подарованого дітям

Як швидко летить час! Здається, ще вчора ми були школярами і доб­ре пам’ятаємо, як на урок фізкультури разом із вчителем зайшла молода дів­чина і запросила нас займатися академічним веслуванням. Це була Ганна Павлівна Бортнік, і було це 25 років тому. 
 
Ми прийшли на тренування раз, другий, і спорт став для нас частиною життя. 
 

Інформація

Інформація

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Вишгородській районній державній адміністрації відбудуться 26 січня 2015 року о 09.00 годині у малому залі засідань адміністративного будинку (м. Вишгород, пл. Шевченка 1, ІІ поверх).

Документи для участі в установчих зборах приймаються ініціативною групою до 16 січня 2015 року включно (крім вихідних та святкових днів) за адресою: м. Вишгород, пл. Шевченка 1, каб. No 91 (4 поверх) з 08.00 до 17.00 год.

... Читати далі »

Питання «Що робити?» і досі актуальне

Питання «Що робити?» і досі актуальне

Нас обирали в районну раду люди – наші виборці. Вони довірили нам депутатські мандати, щоб ми спільно працювали на авторитет району і його влади, сприяючи наповненню бюджету та економічному і соціальному розвитку району. Задля цього ми маємо співпрацювати, яку б політичну силу не представляли сьогодні або вчора. Голов­не – аби це йшло на благо громади.
 
Але, здається, комусь хочеться бачити якісь «баталії» у районній раді: щоб ми чубились, а робота стояла. Кому ж від цього буде краще? І яка корис ... Читати далі »

Графіки аварійних відключень

Графіки аварійних відключень

З метою запобігання аварійних ситуацій у Вишгородському  районі  введено графіки аварійних відключень.
 
6-8 години:  Катюжанка, Дудки, Абрамівка, Савенка, Гута-Катюжанська, Вахівка, Володимирівка, Рудня Димерська, Любидва, Нові Петрівці, Старі Петрівці (вул. Горіхова, Князя Святослава), Демидів, Синяк, Лютіж, Козаровичі, Раківка, Червоне, Димер, Гута Межигірська, Ясногородка, Сухолуччя, Толокунь.
 

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

І все ж у березні 1950 року ми таки вирушили додому. Подробиць переїзду я не пам’ятаю. Знаю тільки, що їхали довго поїздами з кількома пересадками, аж поки не добралися до своєї станції «Павлиш», від якої до Омельника залишалося сім кілометрів. 
 
Так чи інакше, але без даху над головою ми не залишилися. Кілька днів пожили в одній хаті з дядьком Іваном, у якого на той час родина складалася з шести ... Читати далі »

Отримали новий досвід

Отримали новий досвід

Нещодавно на базі навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді, що у Києві, відбулися обласні змагання із судномодельного спорту серед учнівської молоді. 
 
У змаганнях взяли участь 12 команд позашкільних навчальних закладів Київської області, серед яких була і команда Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт»  на ... Читати далі »

Паливо під ногами

Паливо під ногами

Використання альтернативних джерел палива у зв’язку із загальним погіршенням економічного становища країни в цілому змушує державних чиновників будь-якого рівня задумуватися над залученням місцевих, а відтак, набагато дешевших  ресурсів.  Мова йде не лише про залучення енергії сонця, віт­ру та води, що потребують високих технологій та налагодження і впровадження технологічно складних процесів, а про застосування природного палива, яке не просто лежить під ногами, а ще й нагадує про себе  неабиякими лихами через стихійні загорання, забруднення атмосфери, примусовими заводненнями територій і тому подібне.
 

Горять браконьєрські сітки

Горять браконьєрські сітки

Акція з утилізації кілометрів конфіскованих браконьєрських сіток та інших знарядь незаконного вилову риби відбулася 28 листопада на березі Київського водосховища поблизу Київської ГЕС. 
 
Масштаби браконьєрства вражають. Якщо у 1991 році було затримано 19000 водних браконьєрів, то в 2013 році їх кількість зросла до 123000. Таке зростання правопорушень на воді пов’язане з двома факторами: почуттям безкарності і вседозволеності.
 
« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 80 81 »