Головна » Вишгородщина

Суперкубок – апофеоз футбольного сезону

Суперкубок – апофеоз футбольного сезону

9 листопада на стадіоні ОСК «Діназ» в Лютежі був зіграний останній матч футбольного сезону 2014 року у Вишгородському районі. Завершився сезон не тільки напрочуд цікавим, безкомпромісним, драматичним, а й дуже складним. Стартував сезон у травні і проводився у два кола, у двох лігах. Таким чином, сезон тривав сім місяців і було зіграно близько 200 матчів.
 
На превеликий жаль, до фінішу дійшли не всі – у кожній з ліг знялося по одній команді: у вищій лізі – «Місто щастя» (Димер), у першій л ... Читати далі »

Обережно – торф!

Обережно – торф!

У зв’язку з тривалою сухою погодою, на Вишгородщині зафіксовано кілька осередків пожеж на торфовищах.
 
Основною причиною їх займання є паління сухої трави. Лише завдяки зусиллям рятувальників вдається тримати ситуацію під контролем та відвертати загрозу розповсюдження пожеж до населених пунктів і лісових масивів.
 

Велике серце вчителя

Велике серце вчителя

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Тож є привід поспілкуватися з людиною, яка не тільки сама плекає рідну мову, а й упродовж багатьох років прищеплювала цю любов багатьом маленьким громадянам.
 
Дивлячись на Ольгу Мельник, відчуваєш силу та доброту її великого серця. Так, саме великого, бо хіба у малому вміститься стільки любові? Любляча мама, кохана жінка, Ольга Василівна велику частину свого життя присвятила вихованню дітей.  Зараз вона спеціаліст відділу з гуманітарни ... Читати далі »

«Planeta dance fest» – політ найкращий!

«Planeta dance fest» – політ найкращий!

У Чернігові в приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру 25 жовтня відбувся всеукраїнський фестиваль хореографічного мистецтва «Планета». Близько 80 колективів із 15 областей представили на суд журі понад 170 номерів. Колективи представляли різні види хореографічного мистецтва: класичний, народний, бальний, сучасний.
 
Взяли участь у конкурсі і вихованці студії сучасної хореографії «Ліберті» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт ... Читати далі »

Засідання оперативного штабу

Засідання оперативного штабу

30 жовтня  у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом в.о. обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації В’ячеслава Савенка відбулось засідання  районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання, надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції. 

Таким він хлопцем був…

Таким він хлопцем був…

Сім’ю Василя Заїки, принаймні у Пірново, добре знають багато місцевих мешканців. Дільничним інспектором він був. 
 
Справеливий, доброзичливий... Знайомі щиро співчували після випадку, пов’язаного зі зникненням зброї на його дільниці. Вболівали, що саме через цей злощасний випадок старшого лейтенанта розжалували в сержанти, але дільничним залишили. Втручання громади захистило міліціонера від неминучого, на той час, звільнення. Службовим становищем у часи «розвинутого соціалізму» не користувався. ... Читати далі »

Втрата документів – податкові наслідки

Втрата документів – податкові наслідки

До Вишгородської ОДПІ неодноразово звертались фізичні особи – підприємці за допомогою пояснити, як діяти у разі втрати документів,  що підтверджують доходи або витрати. Тому  надаємо роз’яснення відповідно до норм Податкового кодексу України.
 
Так відповідно до п. 177.4 ст. 177 Податкового кодексу до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з розділом III цього Кодексу. ... Читати далі »

Увага! Африканська чума свиней!

Увага! Африканська чума свиней!

Управління ветеринарної медицини у  Вишгородському  районі повідомляє, що 11 жовтня 2014 року підтверджено випадок захворювання на Африканську чуму свиней (в подальшому АЧС) у домашніх свиней в с. Крути Ніжинського району  Чернігівській області, 14 Жовтня у м. Щорс Щорського району  та 18 жовтня  у с. Ковчин Куликівського району Чернігівської області, яка є сусідньою Київській і є велика загроза занесення збудника на територію Вишгородського району який межує з Чернігівською областю.

Небезпека занесення збудника на територію Вишгородського району під ... Читати далі »

Обережно - сказ!

Обережно - сказ!

Сказ -  особливо небезпечна інфекційна хвороба всіх теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських та диких тварин) і людини. Характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується летально.

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус головним чином зі слиною. За  джерелом та резервуаром збудника розрізняють епізоотії  сказу міського типу, основними розповсюджувачами якого є собаки, і епізоотії сказу природного типу, що поширюється м’ясоїдними – лисицями, єнотовидними собаками, вовками, ... Читати далі »

Остання шана героям

Остання шана героям

Минулої суботи у Пиляві відбувся мітинг-реквієм та церемонія перепоховання останків радянських солдатів, загиблих під час Великої Вітчизняної вій­ни.
 
На мітингу за участі в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, заступника голови РДА Валентини Духоти, військового комісара Вишгородського району полковника Миколи Прибори, громадськості, жителів Пиляви та навколишніх сіл, присутні бажали нашим ветеранам, у першу чергу, здоров’я, а ще дякували за мирне небо над головою та можливість багато років жити у спо ... Читати далі »

« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 80 81 »