Головна » Вишгородщина

Виставка майстрів печворку

Виставка майстрів печворку

Минулої п’ятниці у приміщенні благодійного фонду Святої Ольги відбулося урочисте відкриття виставки робіт у стилі печворк. 
 
Подивитися на шедеври печворку Вишгородщини та поспілкуватися з їх авторами Наталією Понамаренко, Аллою  Матвієнко та Валентиною Висоцькою завітали представники міської ради Володимир Ткач та Ольга Мельник, президент благодійного фонду Святої Ольги Володимир Малишев, керівник  творчого об’єднання «Золоті ручки» Олена Кольвах, представники Вишгородського міського ... Читати далі »

Установчі збори громадської ради

Установчі збори громадської ради

26 січня 2015 року у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді відбулось засідання установчих зборів інститутів громадянського суспільства з формування нового складу громадської ради при Вишгородській райдержадміністрації на 2015 – 2017 роки.

Для участі в зборах подали документи 22 представника ІГС, присутні під час зборів — 20 представників ІГС, уповноважених для участі у засіданні установчих зборів, представники райдержадміністрації, громадськість, ЗМІ.

... Читати далі »

Рятувальники шліфували майстерність

Рятувальники шліфували майстерність

У зимовий період питання безпеки на льоду є дуже актуальним, особливо у свята, коли відбуваються масові купання. Вважається, що на Водохреща, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.
 
Багато людей у ці дні приходять до водойм не лише набрати цілющу воду а й скупатися в ополонці, щоб набратися здоров’я на весь ... Читати далі »

Хрещення Господнє – без снігу і без морозу [Відео]

Хрещення Господнє – без снігу і без морозу [Відео]

19 січня відзначається Хрещення Господнє – велике  християнське свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа у річці Йордан. 
 
У день Водохреща мешканці й гості Вишгорода та району взяли активну участь в обряді освячення води. Зранку люди поспішали до храмів та водойм, де відбувалося це давнє і традиційне дійство, зокрема, на березі Київського водосховища. Традиційно присутніх привітав зі святом настоятель храму Бориса і Гліба протоієрей Димитрій. Він відправив святкове богослужіння, а потім освятив присутніх свя ... Читати далі »

Допомогати чи не заважати?

Допомогати чи не заважати?

Останні роки ми спостерігаємо не лише спад сільськогосподарського виробництва, а й втрату зацікавленості держави в його розвитку. Зменшення пасовищ, скорочення державних дотацій, створення додаткових робочих місць на селі тощо. З різних точок зору можна розглядати подібне явище. 
 
Чомусь держава, на мою особисту думку, якщо і втручається  у життя сільгоспвиробника, то це завжди на гірше… І прохання – хоча б не заважати – залишається на сьогодні таким же актуальним, як і раніше. Адже люди старшог ... Читати далі »

Районний бюджет Вишгородського району на 2015 рік

Районний бюджет Вишгородського району на 2015 рік

Відповідно до частини 9 статті 75, статей 76 і 77 Бюджетного кодексу України, Закону України ”Про Державний бюджет України на 2015 рік ”, керуючись ст. 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ” та  рішенням сесії Київської обласної ради  районна  рада вирішила:

1.  Визначити на 2015 рік:

доходи районного бюджету у сумі 310768,395 тис. гривень в тому числі ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Але перед тим, як попасти на «свій» есмінець, довелося тижнів зо три «прокантуватися» у Сєвєроморську, який був головною базою Сєвєрного флоту. До екіпажу прибув представник «Окрыленного» і ми залізницею подалися до Сєвєродвінська, здійснивши чималого гака від Мурманська до Архангельська, а звідти й до Сєвєродвінська.
 
Загальні враження і від Сєвєроморська, і від подорожі, і від Архангельська із Сєвєродвінськом були гнітючі: безперервні дощі, болото, сірі будівлі, сірі люди. Одним словом ... Читати далі »

Будували місто і ГЕС

Будували місто і ГЕС

12 грудня виконуючий обов’язки голови Вишгородської районної державної адміністрації В’ячеслав Савенок у великій залі засідань адмінбудинку на апаратній нараді оприлюднив письмове привітання від голови Київської облдержадміністрації  В. Шандри, вручив подяку і сердечно поздоровив з нагоди 80-річчя від дня народження. Ювіляр подякував усім за теплі слова та вітання.
 
Не всім відомо, що Василь Буткевич вихованець Дар’євського спецдитбудинку (1945-1950 рр.), який розташовувався у колишній садибі княгині ... Читати далі »

Пріоритети визначені, а перепони лишаються

Пріоритети визначені, а перепони лишаються

Те, що пріоритетним напрямком економічного зростання Української держави визначене сільське господарство – знає кожен українець. А от як досягти вагомих результатів на визначеному шляху аграрії, економісти та політики, схоже, однозначно не визначилися… Труднощі, проблеми та шляхи їх вирішення нещодавно обговорювали аграрії на нараді керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Вишгородського району.  
 
Про результати наради з журналістами «Слова» поспілкувалися її уча ... Читати далі »

Ця стаття з’явилась і мусується не випадково

Ця стаття з’явилась і мусується не випадково

На вимогу депутата Віктора Куляєва, який не має права підписуватись як голова комісії без відповідного рішення комісії, надаю пояснення щодо звинувачень, що опубліковано у газеті «Слово» від 13 вересня 2014 року у статті «Цей заклад працюватиме на нас! Або 90-ті повернулися» на мою адресу.
 
Ще на сесії районної ради я відповіла на депутатське звернення Віктора Куляєва, що звернулась до прокуратури із депутатським зверненням, щоб та дала оцінку моїм діям.  
« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 80 81 »