Головна » 2016 » Січень » 18 » Просто треба робити свою справу
11:58
Просто треба робити свою справу

На шпальтах нашого видання неодноразово друкувалися матеріали про голову правління благодійної організації Все­український благодійний фонд «За право на життя» координатора табору «Лісова застава» Ірину Сазонову, яка вже декілька років займається волонтерською діяльністю. 
За її плечима безліч благодійних проектів, зокрема: «За здорове покоління» (профілактична робота у навчальних закладах спільно з управлінням у справах молоді, м. Донецьк), «Чудеса під силу кожному» (День Святого Миколая та Різдво Хрестове члени ВБО «За право на життя» традиційно проводять разом із молоддю з особливими потребами, вихованцями центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, мешканцями територіального центру для самотніх літніх людей), «Вміння радіти життю, вміння бути собою справжнім» – тренінги по казко-терапії, ігро-терапії та арт-терапії, що реалізуються спільно зі службою у справах дітей та сім’ї КОДА у районних центрах соціально-психологічної реабілітації на Київщині, «Це стосується кожного» – робота мобільної експрес-лабораторії, де можна пройти експрес-тестування на ВІЛ, отримати консультацію та багато інших. Окрім цього, благодійна організація, керівником якої є Ірина, разом із волонтерами всіляко допомагали родинам українських військовослужбовців, які під час анексії Криму виїхали на материкову Україну.
З липня 2014 року з ініціативи Ірини Сазонової Всеукраїнська благодійна організація «За право на життя» розпочала займатися евакуацією та психологічною реабілітацією дітей, які постраждали внаслідок бойових дій у Донецькій та Луганській областях. З цією метою на базі організації у Вишгородському районі було створене наметове містечко «Лісова застава». Тут за допомогою психологів діти забували про жахи війни і знову бачили мирне небо над головою. Згодом силами волонтерів та за допомогою благодійників було відбудовано занедбаний санаторій, де продовжено реабілітацію дітей в осінньо-зимовий період. 
З січня 2015 року на прохання кризової психологічної служби Ірина Володимирівна разом з колегами розробила та впровадила у таборі ще один напрямок психологічної роботи – реабілітацію дітей бійців АТО, чиї батьки загинули, пропали безвісти або потрапили в полон. 
За час існування табору волонтери прийняли та надали базову психологічну допомогу понад 1000 малюкам.
 Ці та багато інших проектів фонду стали надійною і такою необхідною підтримкою під час важких життєвих обставин для багатьох верств населення нашої країни. Можна з упевненістю сказати, що саме через таких особистостей Господь являє свою любов до всього роду людського. 
Ірина ніколи не ставила собі за мету отримати визнання  або почесне звання за свою діяльність, вона досить скромна людина. Уся її діяльність спрямована на всебічну допомогу тим, хто цього потребує. Але незважаючи на безкорисливість її вчинків нагорода таки знайшла свого героя. 12 січня Ірину Сазонову нагороджено Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом» та нагрудним знаком, які вручив волонтерці перший заступник голови Київської обласної ради Володимир Майбоженко.
Цього ж дня Ірину та її колег привітав голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, який, зокрема, зазначив: «Бажаю не втрачати своєї активної громадянської позиції, ідейного потенціалу, втілити якомога більше нових проектів з нашою допомогою».
  Редакція «Слова» також приєднується до поздоровлень. Упевнені, що саме такі люди з активною громадянською позицією, як Ірина Сазонова, впливають на позитивний розвиток нашого суспільства. Їхня скромна й подвижницька праця приносить більше користі, ніж метушлива діяльність деяких  політичних сил та окремих політиків, які невтомно розповідають нам про щиру та глибоку любов до народу.

Ірина ЛИТОВЧЕНКО, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 402 | Додав: slovo
comments powered by Disqus