Головна » Вишгородщина

Казкове свято у Демидові

Казкове свято у Демидові

За декілька днів до свята Миколая Чудотворця з цікавістю помічали жителі Демидова якесь робоче пожвавлення на тому місці, у центрі села, де, за перспективним планом, скоро має зашуміти парк. При допомозі техніки, яку надали сільські підприємці В. Ковальчук, Т. Філон, Л. Антонов, І. Мотчук, була викопана глибока яма, залитий бетонний майданчик, ТОВ «Гігалайн-України» зварена металева основа для ялинки, яку змонтували та прикрасили напередодні під керівництвом Г. Чередніченко та О. Прищепи. А які прекрасні іграшки та вогники подарували А. Дмитренко, О. Миненко та О. Остроухов! Засвітили ялинкові вогні брати Баландіни.
18 грудня о 13.00  біла красуні ялинки розгорнулось небувале для нашого села дійство, що для дітвори, якої зібралось понад чотири сотні, почалося із ігор, танців, цікавих змагань. Збу ... Читати далі »

Від «Шляху колективного» – до «Слова»

Від «Шляху колективного» – до «Слова»

У грудні цього року виповнюється 85 років районній пресі. Димерський район було утворено у 1923 році, а на районну газету довелось чекати. Вчитаймося у пожовклі сторінки, щоб краще уявити собі життя 30-х років минулого століття, порівняти і оцінити те, що маємо сьогодні.
10 грудня 1930 року, вірогідно, що вийшов перший номер районної газети «Шляхом колективним», редактор Проданюк. Як відомо, з наступних номерів газета виходила подекадно, тобто №2 вийшов 20 грудня, а №3 – 30 грудня. Вартість окремого номера становила 3 коп., на 1 місяць – 10 коп., на 3 – 25 коп., на півроку – 50 копійок. Згодом ціна зросла до 5 коп. Газета спершу друкувалась у київській друкарні, потім власна друкарня запрацювала в Димері за сучасною адресою: вул. Комсомольська, 1. Т ... Читати далі »

Затверджено зміни до бюджету

Затверджено зміни до бюджету

17 грудня у приміщенні адмінбудинку відбулося II засідання сесії Вишгородської районної ради VII скликання. У роботі  сесії взяв участь 31 депутат із 36 обраних. 
Першим питанням порядку денного було затвердження регламенту Вишгородської районної  ради VII скликання. Під час розгляду цього питання було внесено ряд правок. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну  комісію районної ради з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, законності,  правопорядку та боротьби з корупцією.
Депутати затвердили пропозиції управління фінансів райдержадміністрації щодо внесення змін до рішення районної ради від 30.12.2014 року №553-41-14 «Про районний бюджет Вишгородського району на 2015 рік» та додатків 1, 2 ... Читати далі »

Відзначено благородну працю

Відзначено благородну працю

5 грудня  світова громадськість відзначала Міжнародний день волонтерів. Рішення про це свято було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської «волонтери») – це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують йому свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках пристарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних ли ... Читати далі »

Для чого потрібен депутат?

Для чого потрібен депутат?

Більшість наших громадян, обираючи на чергових виборах свого представника у Верховну Раду, уяви не мають: навіщо він їм потрібен. Роблять це по інерції. Народний депутат десь там, щось робить, можливо, у телевізорі чи газеті проскочить, та обов’язково з’явиться на очі перед виборами, аби урочисто щось відкрити або відремонтувати. А його електорат сидить тут невдоволений владою і своїм життям. Але дехто уміє правильно «користуватися» своїм депутатом. Наприклад, як це було у Димері.
Димерчанина В’ячеслава Батечка призвали до АТО. Оскільки родина не мала змоги забезпечити майбутнього бійця абсолютно всім необхідним, у селищній раді матері хлопця порадили звернутися за допомогою до народного депутата, який, як відомо, не один рік активно підтримує АТОшників. ... Читати далі »

Важливо вчасно бути почутим

Важливо вчасно бути почутим

Із настанням по-справжньому холодної погоди з її дощами, мокрим снігом та буревіями батьківській комітет Вишгородської ЗОШ №1 забив тривогу, адже у минулому році через такі погодні умови на школу вже впало дерево, завдавши школі неабиякого збитку: розбиті вікна, зігнутий паркан, налякані діти та педагоги.
Адміністрація школи разом із головою батьківського комітету Катериною Пінчук від імені усіх батьків, діти яких навчаються у школі, звернулись за допомогою до районної ради та райдержадміністрації з проханням вжити невідкладних заходів щодо усунення загрози. Адже на території школи багато старих дерев, майже ровесників школи, які можуть будь-якої миті впасти. 
 Почувши про реальну загрозу, що в прямому сенсі нависла над школою, представники влади зреагували миттєво. Го ... Читати далі »

Голодомор: скорбота за померлими і ненародженими

Голодомор: скорбота за померлими і ненародженими

Минулої cуботи у нашому районі, як і у всій країні, вшановували пам’ять жертв Голодомору. Голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот, перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, секретар міської ради Тетяна Бражникова, депутати районної та міських рад і громадськість міста поклали квіти до пам’ятника жертвам Голодомору та політичних репресій, що у Вишгороді. 
Того ж дня на площі Шевченка біля пам’ятника святим страстотерпцям Борису і Глібу відбувся мітинг-реквієм, який об’єднав різні покоління українців у спільній ідеї вшанувати пам’ять трагічно загиблих. Того вечора запалити свічку прийшли школярі зі своїми батьками, молодь, представники структурних підр ... Читати далі »

Вирішено організаційні питання

Вирішено організаційні питання

3 грудня у приміщенні адмінбудинку відбулося III засідання I сесії Вишгородської районної ради VII скликання. У роботі сесії взяв участь 31 депутат із 36 обраних. Голова районної ради Ростислав Кириченко вручив депутатам посвідчення депутата районної ради. 
Першим питанням порядку денного було утворення та обрання постійних комісій Вишгородської районної ради VII скликання та затвердження положень про них. 
Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 43 та ч. 2 ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила обрати постійні комісії районної ради у складі голови і членів комісії.
Постійна комісія районної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності: голова комісії Ар ... Читати далі »

Доторкнутися до серця дитини

Доторкнутися до серця дитини

У Вишгородську  районну спеціальну загальноосвітню школу  «Надія»  завітали голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, депутати міської ради, підприємці, представники Червоного Хреста, громадськості, словом, усі друзі школи.
Діти разом із учителями підготували концерт. У вигляді невеличких театральних сценок показали гостям, як проходять їхні будні, як вони навчаються та спілкуються один з одним.  Лейтмотивом кожної історії була взаємоповага, дружба і доброта. Вихованці школи співали пісні, танцювали,  розповідали гуморески, від яких сміявся увесь зал. Робили це настільки щиро і красиво, що змогли доторкнутися до серця кожного з присутніх.
– Мені дуже приємно бачити сьогодні усміхнені обличчя ... Читати далі »

Звернення Олександра Горгана

Звернення Олександра Горгана

28 листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів. Серед тих голодоморів, які пройшли через нашу землю, найбільший штучний голод влаштовано більшовиками в 1932-1933 році. Три з половиною мільйони українців було заморено голодом. Ще в двад­цятих роках вождь більшовиків Ленін говорив, що українське селянство є найбільшою загрозою для комуністичної революції. І з цією загрозою системно, цинічно і безжалісно у тридцятих роках вже інший вождь, Сталін, розправлявся за допомогою найжахливішої форми вбивства – голоду. 
Сьогодні важко уявити, що коїлося у ті часи на благодатних українських землях. Селяни того часу вирізнялись особливою набожністю, високою мораллю. В основному це були інтелігентні, писемні люди. І цим вони становили найбільшу загрозу для режиму, який ... Читати далі »

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 80 81 »