Головна » Вишгородщина

Добрі справи починаються з добрих намірів

Добрі справи починаються з добрих намірів

Не все так погано у нашому домі! Лівий берег Вишгородського району – яскраве свідчення того, що об’єднавшись можна і гори зрушити, і дороги відремонтувати.
Після зимового періоду дорожнє покриття лівобережжя значно погіршилося. Ця проблема постала досить гостро для мешканців району. На деяких ділянках були такі ями, немов по дорозі провели артпідготовку. Звісно, районна влада не могла залишатись осторонь цієї проб­леми. Відтак, дякуючи зусиллям керівництва райдержаадміністрації, районної ради, депутатського корпусу та сільських голів, за підтримки народного депутата України Ярослава Москаленка на лівому березі району наразі іде ремонт доріг. 
Голова районної ради Ростислав Кириченко разом з помічником народного депутата, депутатом районної ради Олександром П ... Читати далі »

«Змащуємо» виноград йодом

«Змащуємо» виноград йодом

Чим можна обробити виноград?  Якщо дотримуватися певної схеми обробки – тоді виноград буде захищений навіть у найбільш несприятливих погодних умовах і посилання на міфічні «кислотні дощі» будуть недоречними. 
Після відкриття винограду гола лоза обробляється 3% розчином залізного купоросу (300 г на 10 л води). Залізний купорос діє як фунгіцид, убиваючи грибкові організми, є підживленням (від хлорозу) і, що важливо – стримує розпускання бруньок (за деяким даними на 5-7 днів). Навесні це дуже важливо, тому що завжди існує загроза заморозків.
Другу обробку проводять у стадії 5-6-го листа (тобто зараз), зазвичай до цього моменту вже є загроза зараження мілдью, антракнозом, павутинним кліщем, у сухих регіонах оідіумом.
Проводимо обробку одним з ... Читати далі »

На відпочинок у мальовничі Карпати

На відпочинок у мальовничі Карпати

Минулої п’ятниці на площі Шевченка в рамках проекту оздоровлення дітей учасників бойових дій відбулося урочисте відправлення малечі до оздоровчого табору «Карпатська стежка», що знаходиться у селищі Верховина Івано-Франківської області, де чисте гірське повітря і колорит карпатської природи створюють відмінні умови для повноцінного дитячого відпочинку. 
З побажаннями гарної поїздки та вдалого відпочинку до дітей звернувся голова райдержадміністрації Олександр Горган. Він нагадав, що програма «Збережи життя солдату», яка була заснована два роки тому за підтримки народного депутата Ярослава Москаленка та народного депутата Ігоря Єремеєва, триватиме до остаточної перемоги України. Олександр Горган також зауважив, що під час відпочинку дітки зможуть зміц ... Читати далі »

Толока – гарний звичай

Толока – гарний звичай

За ініціативи голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка на території дитячого табору «Лісова застава», де мешкають діти-переселенці із зони АТО було проведено толоку, у якій взяли участь депутати районної ради, працівники виконавчого апарату ради, працівники комунального підприємтва Вишгородської районної ради «Комунальник».
Діти з великим задоволенням та радістю зустріли гостей, для яких влаштували екскурсію з пригодами по території «Лісової застави» – поважні гості стрибали, грали з м’ячем на фізичній зарядці, потім мали змогу побачити на прикладі методи реабілітації дітей шляхом гри та разом з юними мешканцями табору малювали гуашшю. Подорожуючи табором, депутати також оглянули житлові корпуси. 
Після приємног ... Читати далі »

«Вишеград» став переможцем

«Вишеград» став переможцем

Минулої суботи на стадіоні футбольного клубу «Діназ» у Лютежі відбулися фінальні матчі першого сезону єдиної в Україні футбольної «Ліги учасників АТО». Цей турнір розпочався ще два місяці тому. Протягом цього часу 10 команд, що складалися з учасників бойових дій та волонтерів, наполегливо змагалися за перемогу. 
Організаторами ліги стали всеукраїнське громадське об’єднання учасників АТО «Українці – разом!», федерація футболу України, федерація футболу Вишгородського району та футбольний клуб «Діназ». До речі, це єдиний регулярний турнір з футболу, офіційно зареєстрований Федерацією футболу України. 
У запеклій боротьбі на футбольному полі перше місце виборола команда учасників АТО Вишгородського району « ... Читати далі »

Свято останнього дзвоника

Свято останнього дзвоника

27 травня 2016 року у всіх школах Вишгородщини пролунав останній дзвоник, що символізує закінчення навчального року. Для багатьох учнів – це успішне подолання чергового рубежу у шкільному житті, перехід до наступного класу, а для випускників цей день є стартом у нове, доросле, самостійне життя. 
Голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган цього святкового дня завітав до гімназії «Інтелект». Він привітав  присутніх зі святом останнього дзвоника, а випускників із новою сторінкою в їх житті, наголосивши, що із сьогоднішнього дня вони беруть на себе відповідальність за своє життя, своїх рідних і оточуючих. Він побажав усім сили, мрій, мужності приймати виклики життя і достойно на них відповідати.
Голова Вишгородської районної ради Ростислав ... Читати далі »

Краю мій лелечий, рідна сторона

Краю мій лелечий, рідна сторона

 «Лелеки живуть там, де живуть щасливі люди», – цю народну мудрість мені вперше довелось почути ще в дитинстві з вуст своєї бабусі, а пізніше переконатися в істинності цих слів у гостях у дев’яностолітніх Віри Тимофіївни та Анатолія Опанасовича Драмарецьких. Проживши і в горі і в радості 65 років, подружжя не втратило того вогнику в очах, який запалюється у закоханих у перші дні знайомства. У погляді – ніжність, у доторках – тепло, у його руці – її рука, у душі – повага та любов. 
Уже третій десяток років Анатолій Опанасович разом зі своєю дружною живе у своєму затишному будинку серед мальовничих просторів Лютіжа. Їм дуже пощастило, адже жити їм довелось з найкращими сусідами, яких тільки можна знайти – лелеками. 
... Читати далі »

Упевнені кроки вишгородського гандболу

Упевнені кроки вишгородського гандболу

21 травня дві гандбольні команди Вишгородської РКДЮСШ (хлопці та дівчата 2005-2006 р.н.) взяли участь у відкритій першості Рокитнянської ДЮСШ з гандболу для дітей 2004 р.н. У турнірі змагалися гандбольні команди з районних центрів Київської області Сквири, Миронівки, Вишгорода, та, власне, місцеві команди Рокитнянської ДЮСШ. У хлопців лідерство відразу захопила місцева команда з Рокитного, вони виступали складом 2004 р.н. й показали досить змістовну та впевнену гру. За інші призові місця боротьба точилась між трьома командами до останнього туру, а розподіл місць визначався за сумою забитих-пропущених м’ячів. За результатами турніру у хлопців перше місце посіла команда з Рокитного (2004 р.н.), друге – команда зі Сквири (2006 р.н.), третє – наша гандбольна дружина з Вишгорода (2005-2 ... Читати далі »

Стара будівля отримала нове життя

Стара будівля отримала нове життя

Завдяки сприянню голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана, підтримці голови районної ради Ростислава Кириченка та депутатів районної ради у стаціонарному відділенні постійного проживання Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (смт Димер) зроб­лено капітальний ремонт. Приміщення, що довгий час вважалося безнадійним і мало всі шанси з часом просто зникнути з карти соціальних об’єктів району – отримало нове життя.
Минулої середи голова райдержадміністрації Олександр Горган, перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, заступники головного лікаря КЗ «Вишгородська ЦРЛ» Ольга Шматко і Наталія Бур’ян, директор Вишгородського терцентру соціального обслуговування Наталія Рудько, голов­лікар Ди ... Читати далі »

Перемога заради життя

Перемога заради життя

Соціальний проект «Живи, наш друже!» Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 виборов перше місце на VІ Все­українському конкурсі «Моральний вчинок». Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» популяризує духовні й моральні надбання юних українців. У формі творчих звітів вони розповідають про свої добрі справи задля інших людей чи загалом України. Цього року після завершення попередніх місцевих, районних та обласних етапів на розгляд журі було надіслано 1143 творчі проекти, у яких узяли участь майже мільйон осіб, – така офіційна статистика конкурсу. Цікаво, що цьогоріч найбільше робіт надійшло з Донецької та Луганської областей.
Вишгородський район постійно бере участь у конкурсі «Моральний вчинок», однак лише в 2016 році пощастило дося ... Читати далі »

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 80 81 »