Головна » Вишгородщина

День Усіх святих землі Української

День Усіх святих землі Української

Здавна православна церква у всьому світі у першу неділю після Трійці відзначає День усіх святих. А другу неділю – День Усіх святих землі Української. У цьому році цей день випав на 3 липня. В усіх церквах Київського патріархату правились літургії, у яких віруючі прославляли святих, які творили благо на землях України. А на березі Київського водосховища, де в середньовіччя був древній город Маслай, який служив форпостом Київської Русі до 1241 року, біля хреста, встановленого 24 квітня цього року, на місці майбутнього храму, що теж носитиме ім’я Усіх святих землі Української, відбувся водосвятний молебень. Відправили його благочинний району отець Микола, отець Олег – священик села Козаровичі, отець Богдан  з Димера та отець Віктор із Нових Петрівців. Освяченою водою отець Олег щ ... Читати далі »

Чому вода «цвіте» і пахне?

Чому вода «цвіте» і пахне?

На початку тижня мешканці Козельця (Чернігівська область), що розташований на березі річки Остер, забили на сполох – у річці масово гине риба, і вода стала темно-коричневого кольору. Громада миттєво звернулася за роз’ясненнями до місцевої влади з вимогою проведення бактеріологічного та хімічного дослідження стану води. Ще більше занепокоїла ця ситуація киян, адже Остер впадає в Десну, яка є джерелом питної води для Києва.
З цього приводу народний депутат України Олександр Бригинець, повідомив: «Річка піниться від хімікатів, дно та поверхня річки встелені трупами риби, місцеві жителі задихаються від їдкого запаху сірки. Люди скаржаться, що після того, як побувають біля водойми, болить голова та нудить». Депутат повідомив, що активісти відправили воду незалежним ... Читати далі »

Кладемо за пояс кропиву

Кладемо за пояс кропиву

День, коли відзначається свято Івана Купала, є одним з найпопулярніших і містичних свят. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій та обрядів. Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, – це свято молоді Купало або Купайло. З часом, після прийняття християнства, язичницькі дійства деякою мірою трансформувалися в церковне свято Різдво Івана Хрестителя.
Головні персонажі свята – Купала та Марена, які уособлюють чоловіче (сонячне) і жіноче (водяне) божества. Ці дві дійові особи обираються, відповідно, хлопцями й дівчатами або виготовляються як опудала. Поєднання чоловічої і жіночої стихій породжує життя, яке на святі символізує гілка верби – Купайлиця.
Головна особливість Купальської ночі &nd ... Читати далі »

Вахівчани – з новим Будинком культури

Вахівчани – з новим Будинком культури

Напередодні Дня молоді, 24 червня, жителі Вахівки урочисто зустрічали поважних гостей. Приводом для свята стало відкриття місцевого Будинку культури після капітального ремонту, адже до цього часу збудований власними силами жителів села у 1956 році «клуб», піддавали лише косметичному ремонту.
Розділити радісну подію з мешканцями села завітали заступник голови райдерж­адміністрації з гуманітарних питань Марина Мельник, заступник голови районної ради Анатолій Потапенко,  Вахівський сільський голова Валентина Жарська та депутати районної ради Оксана Тарасенко і Михайло Якимчук.
Марина Мельник привітала жителів села з подією та зазначила, що Будинок культури – це заклад, у першу чергу, для розвитку талантів у молоді, адже вони наше майбутнє.
З вітання ... Читати далі »

Славна історія ДВФ

Славна історія ДВФ

27 червня виповнюється 85 років з дня створення Дніпровської військової флотилії. Саме в цей день в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкрито виставку «Дніпровська військова флотилія 6.1931-7.1940 рр.». Ініціатором виставки став Сергій Гафаров, який вже давно цікавився історією Дніпровської, а згодом Пінської флотилії, збирав  артефакти, пов’язані з ними.
Дніпровська військова флотилія (ДВФ) була створена на базі Окремого загону суден  ріки Дніпро. На той час Дніпро був оперативно-стратегічною магістраллю, безпосередньо виходив до кордонів СРСР.
За роки існування флотилії в її складі проходили термінову службу сотні червонофлотців. І це був неоціненний досвід, що незабаром знадобився їм у війні проти нацистської ... Читати далі »

Зодчий, який подарував нам місто

Зодчий, який подарував нам місто

Василь Климик народився 26 червня 1946 року в місті Череповці Вологодської області в сім’ї військовослужбовця.
Середню школу закінчив у 1964 році на Житомирщині, куди повернувся батько після звільнення в запас. Після школи працював художником-оформлювачем Житомирського Будинку офіцерів. У 1971 році закінчив архітектурний факультет Київського інженерно-будівельного інституту. Був членом студентського літературного гуртка, друкував у місцевій газеті свої перші вірші.     
 Після закінчення інституту працював архітектором в інституті «Теплоелектропроект» у Ташкенті. Потім служив в армії. З 1972 по 1980 рік працював районним архітектором Вишгородського району. З 1980 року – на творчій роботі, працює як художник-архітектор у різних жанрах: ... Читати далі »

І став будинок комфортним і затишним

І став будинок комфортним і затишним

З нагоди відзначення Дня медичного працівника, 17 червня голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук разом із головою райдержадміністрації Олександром Горганом, першим заступником голови РДА В’ячеславом Савенком, заступником голови РДА з гуманітарних питань Мариною  Мельник, Димерським  селищним головою Леонідом Кучерявим  та  керівником  Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування Наталією Рудько відвідали Димерську районну лікарню і, зокрема, стаціонарне  відділення постійного проживання Вишгородського районного територіального центру  соціального  обслуговування, де відбулось урочисте відкриття Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування «Надання соціальних пільг» (на ... Читати далі »

Пахне хліб, як тепло пахне хліб

Пахне хліб, як тепло пахне хліб

Минулої середи відбулося урочисте відкриття нового цеху виробничих потужностей ТОВ «Перший столичний хлібозавод». Довгоочікувана подія зібрала в одному місці багато поважних гостей. На відкриття завітали голова Київської облдержадміністрації Максим Мельничук, голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, президент холдингу «Хлібні інвестиції» Юрій Триндюк, директор ТОВ «Першого столичного хлібозаводу» Тарас Макаренко, керівники підприємств холдингу «Хлібні інвестиції», представники великих торгівельних мереж та кредитного партнера «Райфайзен банк Аваль», інші шановні гості.
У своїй промові Максим Мельничук зазначив, що приємно вражений різноманітністю асортименту та якістю продукції. ... Читати далі »

Танцюристи Вишгорода – чемпіони України

Танцюристи Вишгорода – чемпіони України

Нещодавно відбувся офіційний чемпіонат України 2016 року зі спортивних бальних танців. 
Вихованці Вишгородської професійної школи танцю «DSF» Кирило Делі і Вікторія Єгорова в черговий раз підтвердили високий рівень своєї танцювальної майстерності і в сильній конкурентній боротьбі піднялися на першу сходинку п’єдесталу.

Також у фіналі танцювали і показали високий результат Євген Нальотов  і Владислава Литвин, зайнявши почесне четверте місце із 28 пар у категорії до 12 років. Оцінювали чемпіонат тільки чемпіони світу із США, Великобританії, Німеччини, Польщі, Італії. Для об’єктивної оцінки змагань спеціально запрошені кращі фахівці танцювального спорту у світі.
Кирила, Вікторію та їх тренерів Дмитра і Маргариту Ареп’євих нагородили іме ... Читати далі »

Нам потрібні інфраструктурні проекти

Нам потрібні інфраструктурні проекти

Голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук минулого вівторка провів робочу нараду із представниками Вишгородського району та ПАТ «Київобленерго» стосовно будівництва на території села Хотянівка електричної підстанції 110/10 кВ. Участь в обговоренні можливостей спорудження цього об’єкта взяли голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, директор департаменту містобудування та архітектури КОДА Наталія Мошинська, сільські голови сіл Хотянівка, Лебедівка, Вища Дубечня та Нижча Дубечня.
Олександр Горган зазначив, що необхідність спорудження підстанції продиктована великою нестачею енергетичних потужностей у районі. Їх дефіцит гальмує розвиток як індивідуального житлового будівництва, так і реалізацію інвестиційних проектів у частині ... Читати далі »

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 80 81 »