Головна » 2016 » Червень » 7 » Упевнені кроки вишгородського гандболу
11:52
Упевнені кроки вишгородського гандболу

21 травня дві гандбольні команди Вишгородської РКДЮСШ (хлопці та дівчата 2005-2006 р.н.) взяли участь у відкритій першості Рокитнянської ДЮСШ з гандболу для дітей 2004 р.н. У турнірі змагалися гандбольні команди з районних центрів Київської області Сквири, Миронівки, Вишгорода, та, власне, місцеві команди Рокитнянської ДЮСШ. У хлопців лідерство відразу захопила місцева команда з Рокитного, вони виступали складом 2004 р.н. й показали досить змістовну та впевнену гру. За інші призові місця боротьба точилась між трьома командами до останнього туру, а розподіл місць визначався за сумою забитих-пропущених м’ячів. За результатами турніру у хлопців перше місце посіла команда з Рокитного (2004 р.н.), друге – команда зі Сквири (2006 р.н.), третє – наша гандбольна дружина з Вишгорода (2005-2006 р.н.), четверте – гандболісти зі Сквири (2005 р.н.).
У дівчат було більш чисельне представництво команд. Крім гандбольної команди місцевої ДЮСШ (2004 р.н.), у відкритій першості взяли участь команди зі Сквири (2004 р.н.), Вишгорода (2005-2006 р.н.) та команди дівчат з Миронівки та району (2005-2006 р.н.). За результатами групових змагань у фінал вийшли команди з Рокитного та Сквири. У напруженій боротьбі перемогу вибороли юні гандболістки зі Сквири, перемігши команду господарів турніру з рахунком 8:6. Наші ж дівчата вдало подолали груповий турнір та змагались з однолітками із с. Потоки Миронівського району за бронзові медалі. Фінальний свисток арбітра засвідчив беззаперечну перемогу наших дівчат з рахунком 8:2, і ще один комплект нагород поповнив скарбничку Вишгородської РК ДЮСШ з гандболу. 
До речі, для наших дівчат це вже другий комплект нагород за останній тиждень. Готуючись до гандбольної першості в смт Рокитне, 14.05.2016 року наші дівчати брали участь у Київському гандбольному турнірі 4-х команд, де змагались з однолітками м.Києва. Перемігши у двох іграх та поступившись лише команді «Стрімкий м’яч» з досить давніми гандбольними традиціями, наші дівчата вибороли срібні медалі турніру, які стали їх першими офіційними нагородами за свою нетривалу гандбольну кар’єру! Таким чином, дівчата підтримали переможний почин наших хлопців-ганболістів, надолужуючи втрачене за тренувальний рік, та вписали свої імена у ще досить коротку історію вишгородського гандболу. Запам’ятаємо ці імена, можливо, у недалекому майбутньому вони будуть гриміти на весь гандбольний світ: Катерина Макаренко, Карина Король, Світлана Демченко, Анна Іванченко, Олександра Марисик, Олександра Опришко, Анна Ізотова, Юлія Папаш, Ольга Власенко. Команда дівчат знаходиться у стадії оновлення складу, і це вже дає свої перші позитивні результати. 
Слід відзначити високий організаційний рівень проведення рокитнянського турніру, адже організатори не формально підійшли до цих ігор, а з продуманим сценарієм, із залученням спонсорів та меценатів, із коштовними командними подарунками та індивідуальними відзнаками. Усі призери отримали від організаторів турніру кубки, медалі, почесні грамоти та іменні торти. Індивідуальні відзнаки кращих гравців турніру отримали юні гандболісти наших команд: у хлопців – наш голкіпер Андрій Іваницький, у дівчат – розігруюча Карина Король. Приз від організаторів отримав навіть наш Е. Земляний, як найтитулованіший тренер турніру. За це організаторам турніру велика шана та подяка!
Проведення на такому високому організаційному рівні гандбольного свята у Рокитному стало можливим завдяки плідній співпраці органів місцевої влади (представник відділу сім’ї та спорту Рокитнянської РДА поздоровляла призерів та учасників змагань), керівництва Рокитнянської дитячої юнацької спортивної школи в особі її директора В. Калінського, а також спонсора змагань – місцевої агропромислової компанії «Успіх» в особі її керівника Ігора Коваленка, колишнього вихованця гандбольної ДЮСШ Донецька, небайдужого до проблем сучасного дитячого спорту.
Поздоровляємо наших гандболістів – вихованців Вишгородської РК ДЮСШ із черговими нагородами! Любимо гандбол, займаємося гандболом та прагнемо до нових спортивних звершень!

Андрій ГЛУЩЕНКО і тренерський колектив
фото автора

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 493 | Додав: slovo
comments powered by Disqus