Головна » 2016 » Червень » 14 » «Вишеград» став переможцем
14:55
«Вишеград» став переможцем

Минулої суботи на стадіоні футбольного клубу «Діназ» у Лютежі відбулися фінальні матчі першого сезону єдиної в Україні футбольної «Ліги учасників АТО». Цей турнір розпочався ще два місяці тому. Протягом цього часу 10 команд, що складалися з учасників бойових дій та волонтерів, наполегливо змагалися за перемогу. 
Організаторами ліги стали всеукраїнське громадське об’єднання учасників АТО «Українці – разом!», федерація футболу України, федерація футболу Вишгородського району та футбольний клуб «Діназ». До речі, це єдиний регулярний турнір з футболу, офіційно зареєстрований Федерацією футболу України. 
У запеклій боротьбі на футбольному полі перше місце виборола команда учасників АТО Вишгородського району «Вишеград». Хлопці упродовж усіх турнірних ігор отримували переконливу перемогу над суперником. Таким чином, не зазнавши жодної поразки, уже до фіналу мали найбільшу кількість балів у турнірній таблиці. Перед фінальним матчем чотирьом гравцям нашої збірної довелося повернутися на службу до зони АТО, але незважаючи на ці обставини, команда зібралася та показала справжню витримку і професіоналізм. Фінальний матч наші футболісти зіграли з командою 27-ї бригади НГУ, вигравши з рахунком 1:0, здобувши перемогу за кількістю набраних очок упродовж всього чемпіонату. Команди змагалися під керівництвом досвідчених фахівців футболу – головного тренера Миколи Короля та тренера команди Олександра Костюченка. Срібло дісталося 27-й бригаді, а третє місце почесно відвоювала команда волонтерів «Українці – разом!».
Після фінальних матчів відбулася урочиста церемонія нагородження переможців, у якій взяли участь голова районної адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко,  віце-президент федерації футболу України Вадим Костюченко, начальник управління спорту Міністерства оборони полковник Юрій Финогенов. Переможців нагородили кубками, найкращих гравців ліги – грамотами та почесними відзнаками. Також гравці команд фіналістів отримали від федерації футболу Херсонської області та голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва путівки на відпочинок до санаторія «Залізний порт» на березі Чорного моря. Гравці трьох команд, які посіли перше, друге та трете місця, разом зі своїми сім’ями 7 червня вже вирушили на відпочинок. Окрім цього, на учасників турніру чекав ще однин сюрприз у вигляді сертифікатів від Федерації футболу України на відвідання матчів збірної з футболу України аж до 2019 року. 
 На завершення урочистого нагородження всі гравці команд поставили свої підписи на прапорі України та передали його з представниками федерації футболу у Францію для нашої збірної, а капітани команд записали відеозвернення з побажаннями перемоги.
 За останній час ліга набула загальноукраїнського масштабу. Наразі футбольна ліга учасників АТО складається із шести регіональних ліг: футбольна ліга учасників АТО «Захід» (Хмельницька, Рівненська, Волинська, Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Тернопільська області), футбольна ліга учасників АТО «Схід» (Харківська, Луганська, Донецька області), футбольна ліга учасників АТО «Центр» (Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська та Дніпропетровська області), футбольна ліга учасників АТО «Північ» (Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська області, футбольна ліга учасників АТО «Південь» (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області, АРК Крим), футбольна ліга учасників АТО «Київ» (Київ і частково Київська область).
У кожній регіональній лізі будуть брати участь не менше дванадцяти команд, гравцями яких будуть патріоти із лав силових відомств: ЗСУ, НГУ, ДПСУ, СБУ та інших підрозділів, які безпосередньо брали і беруть участь в АТО і мають статус учасників бойових дій. За результатами змагань переможці регіональних ліг будуть мати можливість зіграти на кубок героїв АТО, який відбудеться на початку вересня.

Ірина ЛИТОВЧЕНКО
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 405 | Додав: slovo
comments powered by Disqus