Головна » Вишгородщина

У Межигір’ї геній малював святиню

У Межигір’ї геній малював святиню

19 cерпня в день свята Преображення Господнього, або, як його назвали в народі, Спас – храмове свято Києво-Межигірського Спасо-Преображенського монастиря. У цей день за ініціативи медальєра та мецената Дмитра Піркла о 13.00 у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві була погашена поштова марка (персоніфікована), присвячена 170-й річниці малюнку Тараса Шевченка, на якому митець зобразив Києво-Межигірський монастир. Окрім марки, Козацька пошта в особі Андрія Пилюха (Львів) підготувала спеціальні конверти та пам’ятний штемпель.
Під час погашення за підтримки Юлії   Шиленко, головного хранителя Національного  музею  Тараса  Шевченка,  експонувався малюнок Кобзаря, якому і були присвячені заходи. У той же день відбулось погашення марки в поштовому ві ... Читати далі »

Армія сильна професіоналами

Армія сильна професіоналами

Цього вівторка відбулися урочисті проводи мешканців Вишгородського району, які добровільно вступають на військову службу до Збройних Cил України за контрактом.
 Голова райдержадміністрації Олександр Горган завітав до Вишгородського військкомату, щоб особисто привітати хлопців із прийняттям цього серйозного та відповідального рішення. Антон Ставський із села Воропаїв, Олександр Буланий та Сергій Колодченко із Нових Петрівців зазначили, що це абсолютно виважений і обдуманий крок. Зовсім юний Антон Ставський, якому цього ж дня випов­нилося лише 19 років, розповів, що саме приклад батька, його підтримка і віра у сина підштовх­нула юнака до підписання контракту. Сергій Колодченко, котрий уже був на сході України, вирішив підписати конт­ракт і повернутися до служби, бо про ... Читати далі »

Громада і влада – єдина спільнота

Громада і влада – єдина спільнота

11 серпня у Литвинівці громада зібралася на відкриття довгоочікуваної аптеки. Більше п’яти років жителі трьох сіл – Литвинівки, Лісовичів, Миколаївки, які об’єднує Литвинівська сільська рада, змушені були вирушати за ліками першої необхідності у сусідні населені пункти. Та завдяки ентузіазму підприємців, засновників ТОВ «Турбота плюс» та за сприяння сільського голови В’ячеслава Мурги у людей з’явився сучасний аптечний заклад, розташований у центрі села у приміщенні сільської ради.
Розділити радість з громадою та за­с­нов­­­никами аптеки завітали голова райдержадміністрації та депутат Київської обласної ради Олександр Горган і депутат районної ради Микола Артеменко.
Олександр Горган зазначив, що сільський голова викону ... Читати далі »

Дітей реабілітують наукою

Дітей реабілітують наукою

13 серпня понад 180 дітей, які постраждали від бойових дій на сході України і проходять психологічну реабілітацію в таборі «Лісова застава» взяли участь в унікальному соціальному проекті «Наука їде до дітей». 
Свято науки дітям подарував благодійний фонд «Helpyoung» за підтримки нідерландської благодійної організації «Alert Fund for Youth Activities». Хлопці та дівчата з нелегкою долею на декілька годин поринули в незабутній світ дослідів та відкриттів. Вони не тільки на власні очі побачили «димовуху» із сухого льоду та палаючу руку, а і взяли участь у справжніх фізичних та хімічних експериментах!
«Я ніколи не подумала б, що хімія може бути такою цікавою. Коли рідина змінила колір від мого подиху на неї, &nbs ... Читати далі »

Сучасна армія – це спокій і захист держави

Сучасна армія – це спокій і захист держави

Для будь-якої країни світу армія – це гарантія захисту її територіальної цілісності, її незалежності. Так завжди було, є і буде. Хоча заради об’єктивності варто зазначити, що вже декілька десятиліть в світі широко обговорюється теорія про ненасильницьку цивілізацію (тобто, армія з органу насильства повинна трансформуватися в орган відвернення насильства, вирішення надзвичайних проблем суспільства (природні катастрофи, ліквідація їх наслідків та ін.). Прообраз такої армії – миротворчі підрозділи ООН. Та це, на жаль, не впливає на бажання окремих держав нарощувати військовий потенціал. 
Ні для кого не секрет, що майже 25 років своєї незалежності Україна ніколи не мала боєздатної армії. Скоріш навпаки – її розвалювали як тільки можна. І все це робилося під пр ... Читати далі »

Поліція має водний патруль

Поліція має водний патруль

Правоохоронці Київської області урочисто відзначили першу річницю створення Національної поліції України. 5 серпня на території Центру професійної підготовки працівників поліції, що в Хотянівці, відбувся урочистий захід, на який прибули почесні гості: голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, заступник голови Національної поліції України полковник поліції Костянтин Бушуєв, т.в.о. начальника ГУ НПУ в Київській області полковник поліції Дмитро Ценов, заступник голови Київської  ОДА Ігор Любко, начальник головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, керівний склад обласного управління поліції. У заході взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Горган.
Вітаючи поліцейських з професійним святом, голова Національної поліції України Хатія Д ... Читати далі »

Роки – то безцінний скарб

Роки – то безцінний скарб

Живи просто, то й проживеш років зо сто, а як будеш лукавить, так чорт тебе задавить, – попереджає народна мудрість. Наш творчий колектив «Любисток» відшукує таких людей, які жили на світі просто і правдиво – й дожили до поважного віку.
4 серпня відзначала свій 98-й рік народження жителька Демидова Віра Єгорівна Костюченко, мати сімох дітей, невтомна трудівниця, щира, душевна, багата на сердечне тепло жінка, яка й сьогодні випромінює його на всіх, хто поруч із нею.
Далекого 1958 року у рідне село Бірки з Челябінська, де проходив військову службу, приїхав Захар Євтухович Костюченко, привіз дружину Віру і четверо дітей. Вже через рік, як і всі односельчани, сім’я Костюченків переселилась у Демидів, де Віра Єгорівна працювала у парниковому господарстві ... Читати далі »

Курінь на вулиці Топильній

Курінь на вулиці Топильній

«Малинові вітрила» спочатку ми  підняли на Лівому березі у приміщенні заочної школи робітничої молоді (ЗШРМ), де я працював за фахом. Характер зібрань літстудії, на противагу жорсткій регламентованості громадського життя, був не зовсім звичайний. Фактично клубна форма, вільний доступ всім аматорам красного слова. Літстудійці читали свої твори з наступним аналогічним вільним висловлюванням, реакцією присутніх. До того ж я намагався весь час піднімати планку якісного спілкування, бо якість – головна ознака поняття культура. Де ви чули, що й тепер в Україні ця властивість людей у повсякденні входила б до шкали показників рівня культури? У давні віки в Атенах (Афінах) філософські школи надавали цьому значної уваги. У Парижі, у Празі у 200-300 разів більше кав’ярень, музеїв, як у Киє ... Читати далі »

Сяйво купальських зірок

Сяйво купальських зірок

Скільки живу, не перестаю дивуватися менталітету українського народу! Здавалось би, у цивілізований час вірити в диво-казку – це абсурд. Але ж ні. Нашій душі вкрай потрібна позитивна енергія природи, віра в її силу і навіть чудо, яке подарує здійснення бажань. Тож, певно, і живе таке красиве давнє свято Купала, яке так люблять і дорослі, і малі.
Купальського дня 6 липня зібралася гаврилівська громада на березі озера, де лунала музика, народ жваво спілкувався, дівчата йшли з вінками з живих квітів. І ось ведучі Тетяна Охріменко і Вікторія Чорна відкрили улюблене святкове театралізоване народне дійство «Купальські зорі». Хлопці під обрядову пісню принесли купальське дерево, встановили, а дівчата і молодиці прикрасили його, водили навкруг хороводи. Дівчата тішилися прик ... Читати далі »

Працюємо і очікуємо на врожайний рік

Працюємо і очікуємо на врожайний рік

За шість місяців поточного року в  усіх категоріях господарств району вироблено на 522398,1 тис. грн валової продукції, що становить 80,3% до відповідного періоду минулого року, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах на 505739,8 тис. грн, що становить 79,7% до першого півріччя 2015 року. Зменшення виробництва валової продукції відбулось за рахунок зниження виробництва м’яса птиці на 149079 тонн. За перше півріччя 2016 року  м’яса вироблено 55751,8 тонни, одержано яєць курячих 19880 тис. штук. 
 В усіх категоріях господарств  в поточному році підлягає до збирання 4135,5 гектара зернових культур, з них в сільськогосподарських підприємствах району – 2775 гектарів, що на 1608 гектарів більше посівних площ 2015 року. Збільшення посівни ... Читати далі »

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 80 81 »