Головна » Вишгородщина

Попит і пропозиція

Однією з головних потреб сучасної людини є економія. Для одного з нас важливіша економія часу, для іншого – економія грошей. Цим ми відрізняємось. Наприклад, вибираючи яким траспортом добратися до роботи, одні виходять завчасно, щоб зекономити кошти і доїхати автобусом, інші вилітають із помешкання в останню хвилину і, не маючи вибору, їдуть попуткою. 
У місті Вишгороді налагоджена система транспортного сполучення. Давно минули ті роки, коли автобус ходив через годину. І хоч діставшись зупинки, обов’язково через п’ять хвилин можна помітити наступний автобус, вишгородчани надають перевагу довжелезній черзі на попутку. З цією проблемою активно борються у місті, проте ніхто не замислювався: чому мешканці все частіше обирають нелегальний транспорт і ризикують щоразу ... Читати далі »

«ProZorro» – зручний сучасний торговельний майданчик

«ProZorro» – зручний сучасний торговельний майданчик

Із 1 серпня всі державні закупівлі в Україні здійснюються через систему публічних електронних закупівель «ProZorro». Вишгородська райдерж­адміністрація організувала проведення безкоштовного виїзного семінару-тренінгу для усіх розпорядників бюджетних коштів району.
Семінар-тренінг відкрив голова райдержадміністрації Олександр Горган, який підкреслив державну важливість переходу на електронні закупівлі. Більше ста осіб мали можливість отримати знання від досвідченого фахівця, керівника відділу Порталу електронних державних закупівель «Держзакупівлі. онлайн» Дениса Зінченка.  У ході навчання говорили про відкритість та прозорість державних закупівель, про особливості застосування Закону України «Про публічні закупівлі», про практичне застосува ... Читати далі »

Чудотворна ікона «Всецариця»

Чудотворна ікона «Всецариця»

31 серпня у Литвинівці відбулося освячення хреста на місці будівництва Храму Української православної церкви Київського Патріархату. В урочистій церемонії взяли участь голова райдерж­адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Литвинівський сільський голова В’ячеслав Мурга, депутати районної та місцевої рад, представники громади.
Чин освячення місця, відведеного для будівництва храму, очолив обласний благо­чинний протоієрей Василь Чупровський. Йому співслужили благочинний Вишгородський протоієрей Микола Івантів, благочинний Вишгородський протоієрей Богдан Токальський, благочинний Вишгородський протоієрей Богдан Никачин, благочинний Вишгородський протоієрей Тарас, благочинний Вишгородський протоієрей Віктор Мамчур, благочинний Вишгородський п ... Читати далі »

Нідерландські гості у димерських школярів

Нідерландські гості у димерських школярів

У Димерській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 школярі та батьки відзначили свято Першого дзвоника. Гостями свята були голова райдержадміністрації Олександр Горган, Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, делегація з Королівства Нідерландів та координатор проектів Королівства Нідерландів Василь Копистко.
Навчальний заклад ціле літо готувався до нової зустрічі зі своїми учнями, ремонтні роботи не зупинялися ні на день. Щоб встигнути все зробити –  допомогали і батьки, і адміністрація, педагоги та техперсонал. А завдяки  ініціативі директора закладу М. Лозенка за підтримки Олександра Горгана урочиста  лінійка пройшла на новому заасфальтованому майданчику біля центрального входу школи.  Це стало справжнім сюрпризом для школярів.
І, ось воно, св ... Читати далі »

ЗАПРОШУЄМО НА СЛУЖБУ ДО ДСНС УКРАЇНИ!

ЗАПРОШУЄМО НА СЛУЖБУ ДО ДСНС УКРАЇНИ!

10-й державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області оголошує набір на службу за контрактом у підрозділи пожежно-рятувальної служби, які дислокуються на території Вишгородського району, на посади пожежних та водіїв пожежного автомобіля.

Вимоги до кандидатів: повна загальна середня освіта; громадяни, які досягли 18-річного віку, придатні за станом ... Читати далі »

Першовересень покликав у Країну знань

Першовересень покликав у Країну знань

Вересень розпочався святом знань, просвіти, науки. Перший шкільний день, перший урок, перші вчителі. Наче все вперше – і слово, і музика, і дзвони душі. 
У цей святковий день голова райдержадміністрації Олександр Горган завітав до Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та Димерської гімназії. Він наголосив, що сьогодні Україна переживає нелегкі часи, і за можливість дітей вчитися у мирній країні наші військові на Сході ризикують здоров’ям та віддають життя. Успішно навчатися – обов’язок кожного учня, його внесок у перемогу України. Звертаючись до освітян, Олександр Горган підкреслив, що навчання дітей – це не просто робота, а велика місія і благородна справа, адже саме вчителі  вкладають в душі учнів мудрість віків та прагнення до самореалізації, допо ... Читати далі »

Футбольні пристрасті у Димері

Футбольні пристрасті у Димері

Минулої суботи в Димері на місцевому стадіоні відбувся футбольний турнір «Кубок Незалежності», організаторами якого виступила інтернет-спільнота «Типовий Димер» за підтримки Димерської селищної ради.
Під спекотним суботнім сонцем та пильним суддівством Сергія Зеленянка грали чотири команди – дві місцевих – «Роял» і «Фрекс», та дві гостьових – «Шериф» з Катюжанки та «Лісівник» (Поліський район).
У запеклих битвах турніру ігри півфіналу закінчились перемогою «Фрексу» над «Шерифом» – 2:1 та перемогою «Роялу» над «Лісівником» (2:2 в основний час, 3:1 – в серії післяматчевих пенальті). 
У підсумку, в матчі за третє місце &laq ... Читати далі »

Перша сповідь і причастя

Перша сповідь і причастя

28 серпня – в день Успіння Пресвятої Богородиці маленькі козаровичани – першокласники та учні старших класів, звеселили гомоном церковне подвір’я. 
Дівчатка та хлопчики – святково одягнені, як маленькі ангелики, прийшли до першого причастя. Їхні безневинні сердечка трепетно стукали в грудях, бо вперше вони присягнули на вірність Ісусу, Матері Божій, нашій церкві. А супроводжували їх рідні батьки, бабусі, друзі, братики та сестрички. 
У церкві їх радо зустрів отець Олег. Діти після святого таїнства сповіді прийняли святе причастя, вислухали святу літургію. Цей день вони пам’ятатимуть як світлий і чистий у своєму житті. Після літургії отець Олег у напутніх словах побажав учням, батькам та всім присутнім у храмі міцного здоров’я, успіхі ... Читати далі »

Крутиться колесо велозмагань

Крутиться колесо велозмагань

У Вишгородському районі вже вкот­ре проводяться велозмагання різних рівнів. За час перебування на посаді голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана найшвидша в Україні траса (с. Сухолуччя – колишня президентська резиденція «Територія акація»), що використовувалася попереднім президентом лише як дорога до мисливської резиденції, почала оживати – тут тренуються спортсмени і проходять велозмагання найвищих рівнів. Ініціативність та підтримка державної влади в особі Олександра Горгана, плідна співпраця з Федерацією велоспорту України сприяла тому, що на цій трасі вирує активне спортивне життя.
Упродовж літа 2015 року, кожної неділі, тут відбувалося організоване шосейне тренування VR120 в супроводі ДАІ для велосипедистів (спортсменів та аматорі ... Читати далі »

Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою

Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою

У Хотянівці відзначили храмове свято на Преображення Господнє. 19 серпня сільчани зібралися біля церкви на святий молебен. Затим, після освячення яблук та інших дарів саду, сільчани за спільною трапезою спілкувалися, святкували.
Наступного дня, у суботу, о 17.00 у Будинку культури з нагоди Дня села відбувся концерт. Земляків привітали Хотянівський сільський голова Володимир Грищенко та депутат Вишгородської районної ради Іван Клюзко.
Концерт підготував колектив ансамблю «Десняночка»: Світлана Грищенко, Марія Федоренко, Любов Позняк, Валентина Кучер, Тетяна Шумейко, Лідія Левченко, Катерина Ворона під орудою художнього керівника Світлани Макаренко. У репертуарі «Десняночки» звучали патріотичні пісні «Келих дружби», «Родина», ліричні ... Читати далі »

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 80 81 »