Головна » 2018 » Листопад » 8 » До Вишгорода завітали гості з Латвії
18:52
До Вишгорода завітали гості з Латвії

В Україні перебуває делегація державного агентства соціального страхування Латвійської Республіки. В рамках робочого візиту члени делегації ознайомилися і з діяльністю Вишгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.
Діяльність Пенсійного фонду України, а заодно і безпосередню діяльність Вишгородського управління, гостям представляли директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена  Охріменко,  начальник головуправління ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов та начальник Вишгородського об’єднаного управління  ПФУ Оксана Тарасенко. Делегація прибула в Україну, щоб узгодити робочі моменти співпраці, а заодно і ознайомитися з роботою українських колег. Сьогодні наші країни мають чимало угод, що слугують правовою базою для співпраці і виплати громадянам пенсій, зароблених в одній країні, а виплачуваних – в іншій. Професіонали ж цікавляться деталями організації роботи колег. 
«Головне досягнення управлінь Пенсійного фонду України, – розповідає Василь Фатхутдінов, – стати ближче до людей. Ці функції виконують сьогодні «Громадська приймальна» та пункти прийому у сільській місцевості». Оксана Тарасенко доповнила цю інформацію тим, що сьогодні і справді черг в центральному офісі управління практично немає, адже «Громадська приймальна» дає змогу швидко обслужити клієнтів, крім того, управління наблизило послуги до  пенсіонерів через пункти прийому у Димері та Пірново: «Пункти прийому надають нашим клієнтам повний пакет послуг, яких вони потребують –  оформити справу, отримати довідку чи консультацію. При необхідності (якщо людина хвора, інвалід) наші працівники можуть побувати і у клієнта дома, надати необхідні послуги. Крім того, приблизно раз на місяць організовуються виїзні приймальні у населені пункти, під час яких громадяни можуть отримати відповіді на свої запитання». 
Василь Фатхутдінов говорить про сьогоднішні напрацювання співробітників Пенсійного фонду з особливою гордістю: «Пункти прийому, а також перенесення інформації по особових справах пенсіонерів на електронні носії – це, вважаю, справжній прорив у соціальному забезпеченні. Так широкомасштабно не працює, поки що, жодна державна структура».
Оксана Тарасенко поділилася з гостями інформацією щодо діяльності управління, а заодно розповіла і про цікаві сторінки історії Вишгородського краю – князі Борис і Гліб, Ярослав Мудрий, Лютізький плацдарм, Київська ГЕС, Межигір’я…  З кількома сторінками гості мали змогу ознайомитися ближче – побували на березі  Київського водосховища та у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» в Нових Петрівцях. Їх візит припав на 7 листопада – день 75-річчя визволення Києва від фашистських загарбників. Члени латвійської делегації поклали квіти до пам’ятного знака Невідомому солдату на території музею та оглянули діораму, ознайомились з експозиціями у виставкових залах, які їм представив директор музею Іван Вікован.
Гості залишили запис у Книзі почесних гостей музею та зазначили, що візит був надзвичайно корисним і слугуватиме розширенню співпраці соціальних структур двох країн.

Галина МАКАРЕНКО
Фото автора

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 366 | Додав: slovo
comments powered by Disqus