Головна » Архів матеріалів

Скільки людей – стільки і думок...

Скільки людей – стільки і думок...

Андрій ДОНЧАК, 

водій транспортного підприємства «Авто-Лайн»: 
«Я не власник транспорту, я – водій. До всіх пасажирів намагаюся ставитися з повагою і чемністю. Особливо до пільговиків, бо пам’ятаю, що це наші «предки», тобто дідусі й бабусі, вибачте… Швидше молодик напідпитку залишить порожню пляшку, що катається потім салоном, ніж літній чоловік. Щоправда і серед пільговиків є ті ще екземпляри. Вони повчають, скандалять з приводу нестачі місць в автобусі, ламають поручні непід’ємними сумками та ще й намагаються мене ж соромити, що у їхні часи всі поважали старших і слухалися… Дошкуляють і докори типу «Ми боролися, створювали, а ви л ... Читати далі »

09.02.2013

Насильство в сім’ї попередить працівник міліції

Насильство в сім’ї попередить працівник міліції

Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. 


Від насильства в сім’ї можуть потерпати всі члени родини, але найчастіше воно торкається слабких, нездатних захистити себе і залежних членів сім’ї: дітей, людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними чи психічними можливостями, жінок. Фахівці стверджують, що найбільше потерпають від насильства в сім’ї жінки та неповнолітні діти.  ... Читати далі »

09.02.2013

Громадянин повинен мати громадянську позицію

Громадянин повинен мати громадянську позицію

У попередньому номері серією незалежних публікацій газета оприлюднила матеріали журналістського розслідування стосовно автоперевезень, що надають мешканцям району перевізники. Логічну точку в суперечці між пасажирами та перевізниками вирішив поставити заступник голови райдержадміністрації Олег МІЩЕНКО, який опікується транспортом. 


– Cкажу відверто, найменше мені хотілося б полемізувати з питань, які і без широкого обговорення здаються цілком зрозумілими. Закон є? Є, і його потрібно виконувати! Як зробити це краще? Це – єдине питання, яке може бути відкритим. Над цим районна адміністрація і районна рада працюють щоденно. Але ж і громадськ ... Читати далі »

09.02.2013

Громадянська позиція у конкретних справах

Громадянська позиція у конкретних справах

Вітчизняна система позашкільної освіти, як і освіта в цілому, потребує змін. Застарілі методи навчання та виховання не дають тих результатів, яких вимагає сьогодення. Сучасний навчальний заклад має бути закладом творчості, пошуку істини, закладом, який дає можливість проявити себе кожній дитині, знайти своє місце в житті. Такі зміни вимагають від педагогів пошуку нових методів виховання – сучасних, неординарних, здатних зацікавити, захопити дітей. І тішить те, що такі педагоги є. 

 
З 2006 року на базі Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. діє історико-краєзнавчий клуб «Легіон» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», керівником якого є молодий ... Читати далі »

«Результат реформи – за 5 років»

«Результат реформи – за 5 років»

З початку нового року однією з найбільш обговорюваних тем стала реформа «Швидкої допомоги». Із введенням з 1 січня нових правил, на ідеологів змін у «службі 103» посипався шквал критики від лікарів і пацієнтів. Медики пояснювали, що виконати нові нормативи виїзду до пацієнтів (10 хвилин у місті і 20 – у селі) неможливо через розбиті дороги, відсутність табличок на будинках тощо. Багатьом хворим допомога не надається, адже виклики поділяються на «екстрені» і «невідкладні», а хто розбереться по телефону, який стан хворого? 


Ситуацію прокоментував один з ідеологів реформи, начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Михайло Стрель ... Читати далі »

09.02.2013

Майбутнє дітей – в наших руках

Майбутнє дітей – в наших руках

На Київщині розпочнеться реконструкція «Київського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини» та створення на його базі обласного перинатального центру, який до 2014 року введуть в експлуатацію. Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК. 


На сьогодні працює робоча група, яка визначає план дій щодо порядку реконструкції та введення в експлуатацію медичного закладу. – Це дуже важливий медичний заклад для регіону, тому робота щодо створення такого центру має чітко виконуватися та контролюватися, – зазначив Анатолій Присяжнюк. – Це не заміна вивіски, а зміна підходу щодо надання медичної допомоги новон ... Читати далі »

09.02.2013

Гіпертонікам – ліки зі знижками

Гіпертонікам – ліки зі знижками

З початку 2013 року в Україні діє пілотний проект, направлений на здешевлення вартості лікування пацієнтів з гіпертонічними хворобами. Тобто, тепер кожен лікар, котрий виявляє у пацієнта артеріальну гіпертензію, може за рецептом призначити ліки, що відпускаються зі знижками. 


До цієї категорії належать препарати – еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метипролол, небіволол, амлодипін та ніфедипін. 

Важливо запам’ятати – необхідність призначення ліків визначає лікар, який веде амбулаторний прийо ... Читати далі »

09.02.2013

Наступний крок – обрання

Наступний крок – обрання

Нещодавно відбулися установчі збори з обрання Громадської ради при Вишгородській районній державній адміністрації. 


– Минулий склад Громадської ради відзначався великою ініціативністю та працьовитістю, –зауважив присутній на зборах виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, – сподіваюсь, що й цей склад зробить багато корисного у співпраці з райдержадміністрацією для розвитку Вишгородщини. 

Відкрила засідання голова ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів Таміла Орел, яка доповіла про проведену роботу та оголосила склад учасників установчих зб ... Читати далі »

09.02.2013

На міліцейській хвилі

На міліцейській хвилі

Люди гинуть на дорогах 

В Управлінні ДАІ Київської області відбулась підсумкова нарада щодо діяльності Державт оінспекції за 2012 рік. 

Незважаючи на вжиті заходи, за 12 місяців минулого року на території області скоєно 1986 ДТП, в яких 430 людей загинуло, та 2416 травмовано. 

Згідно з проведеним аналізом основною причиною скоєння дорожньо-транспортних пригод є перевищення швидкості, в результаті чого сталося 52 ... Читати далі »

19.01.2013

Від хати до хати, Новий рік стрічати

Від хати до хати, Новий рік стрічати

«Добрий вечір тобі, пане господарю…», «Нова радість стала…», «Від хати до хати, Новий рік стрічати...», «Ой, чи є чи нема пан господар дома…», «Дозвольте щедрувати…» – в переддень старого Нового року було чути в різних куточках Демидова. А вранці, 14 січня, дошкільнята поспішали в дитячий садок з торбинками дорідного зерна жита, пшениці і всякої пашниці, які наготували ще звечора. За народними звичаями, прибравшись в українське народне вбрання, діти спочатку засіяли вдома, а потім у дитсадку віншували завідуючу Демидівського дитячого навчального закладу «Центр розвитку дитини «Орлятко» Раїсу Зінькевич, колектив і дітей, та вирушили сніговими доріжками святкового села. 


19.01.2013
« 1 2 ... 237 238 239 240 241 242 »