Головна » 2013 » Лютий » 9 » Наступний крок – обрання
12:07
Наступний крок – обрання
Нещодавно відбулися установчі збори з обрання Громадської ради при Вишгородській районній державній адміністрації. 

– Минулий склад Громадської ради відзначався великою ініціативністю та працьовитістю, –зауважив присутній на зборах виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, – сподіваюсь, що й цей склад зробить багато корисного у співпраці з райдержадміністрацією для розвитку Вишгородщини. 

Відкрила засідання голова ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів Таміла Орел, яка доповіла про проведену роботу та оголосила склад учасників установчих зборів: Петро Головко (районна організація ветеранів), Таміла Орел (Вишгородська районна організація Товариства Червоного Хреста), Анатолій Лук’яненко (Асоціація фермерських і особистих селянських господарств Вишгородського району), Олексій Щендригін (Всеукраїнська спілка громадських організацій «Рух проти наркоманії та наркокорупції»), Світлана Яньшина (Вишгородська районна громадська організація «Любов та милосерддя»), Віктор Лук’яненко (Громадська благодійна спілка інвалідів «Онкочорнобиль»), Василь Наливайко (Вишгородське районне спортивне товариство «Футбольний клуб «Діназ»), Олег Ковтун (Фізкультурно-спортивна громадська організація «Федерація баскетболу Вишгородського району»), Сергій Шкільний (Фізкультурно-спортивна громадська організація «Вишгородська районна федерація футболу»), Віктор Шубка (Вишгородський районний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська федерація хортингу»), Анатолій Гальчук (Благодійний фонд «Святої Ольги»), Григорій Ковровський (Вишгородська районна профспілка працівників сфери підприємництва). 

Під час голосування Тамілу Орел було обрали головою установчих зборів, секретарем – Людмилу Шульгу. Головою лічильної комісії обрано Олексія Щендригіна. Встановлено чисельність майбутньої Громадської ради в кількості дванадцяти осіб з числа кандидатур, запропонованих інститутами громадянського суспільства. 

Нагадуємо, що до повноважень Громадської ради при Вишгородській районній державній адміністрації входить формування плану проведення консультацій з громадськістю з питань реалізації державної політики щодо суспільно-економічного розвитку держави, реалізації та захисту прав та свобод громадян, задоволення їх політичних , соціальних, культурних та інших потреб. Результати цих консультацій повинні лягти в основу прийнятих виконавчою владою рішень та подальшій її роботі. 

Громадські, релігійні, благодійні організації, професійні спілки та їхніх об’єднання, творчі спілки, асоціації, організації роботодавців, недержавні засоби масової інформації та інші непідприємницькі товариства та установи, легалізовані відповідно до законодавства України, повинні ініціювати проведення консультацій з громадськістю з питань, не включених до орієнтовного плану, шляхом подання відповідних пропозицій громадській раді або безпосередньо Вишгородській РДА. Таким чином, майбутня Громадська рада має активно допомагати владі формувати основні напрямки її діяльності. 

– Майбутня громадська рада має діяти не під керівництвом держадміністрації, а при її сприянні та допомозі, – таку думку висловила заступник голови райдержадміністрації Валентина Духота, присутня на зборах в якості координатора діяльності ради, – робота цього органу повинна бути багато в чому визначальною для прийняття управлінських рішень посадових осіб РДА. Сподіваюсь, що члени майбутньої ради будуть працювати перш за все на благо району, а не на вирішення якихось меркантильних інтересів. 

Інф. «Слово»
Переглядів: 487 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus