Головна » Архів матеріалів

Чоловік – найкраща подруга?

Чоловік – найкраща подруга?

Зазвичай люди відразу друзями не стають. Процес цей тривалий і відбувається по-різному. Але нас цікавить, як же все-таки трапляється, що чоловік стає найкращим другом… жінки. 


Варіантів розвитку подій може бути декілька. 

Варіант перший: був інтим, але тільки один раз, після веселої вечірки, випадково. На ранок з’ясувалося, що у неї є інший, та й вона точно не твій обранець. Але, як наслідок, з’являється, якщо пощастить, новий друг, тобто подруга. 
19.01.2013

Хвоя відновить сили

Хвоя відновить сили

Хвойну ванну можна приготувати з готового екстракту хвої, а можна зробити з натуральної сировини – ялинових і соснових гілок. А хвойних лісів на нашій Вишгородщині вистачає. 


Оздоровча ванна. Півтора кілограма свіжих ялинових гілок закладають у відро, заливають окропом, накривають і дають охолонути до 38 градусів. Виливають настій у наповнену водою ванну і розмішують. Приймати хвойну ванну потрібно не довше п’ятнадцяти хвилин, температура води повинна бути комфортною для вас. Після прийняття ванни витиратися не потрібно, загорніться в махровий халат і полежіть годинку в ліжку. Періодичність процедури – один-два рази на тиждень. 

Омолоджуюча ванна. Візьміть дві жмені ялинової хвої, залийте літром окропу і кип’ятіть десять хвилин. Відвар процідіть, вилийте ... Читати далі »

19.01.2013

ССО «любить» клерків

ССО «любить» клерків

Синдром «сухого ока» (ССО), на думку лікарів, є справжньою катастрофою сучасності. Найбільше до цього захворювання схильні офісні співробітники та курці. 


Основна причина захворювання – постійна напруга очей за комп’ютером, тому багато хто з тих, хто звертається до офтальмологів – офісні співробітники, які від 40 до 70% свого часу проводять біля монітора. Посилює синдром «сухого ока» і сухе кондиційоване повітря приміщень, і куріння, і тривале водіння автомобіля, і навіть контактні лінзи. Велика кількість офісних співробітників – жінки, які користуються косметикою та приймають гормональні контрацептиви, що також є фактором ризику розвитку ... Читати далі »

19.01.2013

Музичний октет родини Олійників

Музичний октет родини Олійників

Жити наповну, встигали усюди, одночасно охоплювати багато справ, працювати з любов’ю і при цьому щиро посміхатися – саме так можна охарактеризувати життя мешканки села Гута Межигірська Валентини Олійник. Уявіть тендітну жінку, яка вдома – любляча дружина, дбайлива матуся шістьох дітей і вправна господиня, а на роботі – ідейний натхненник та керівник кількох творчих ансамблів, ентузіаст й організатор культурного життя для односельчан. Особливо вражає те, що вистачає часу й для себе: на зустріч Валентина Станіславівна приїхала прямо зі столичного книжного ринку «Петрівка», де придбала кілька цікавих новинок.


– У нас вдома, і на батьківщині зібра ... Читати далі »

19.01.2013

Триває реформа системи охорони здоров’я

Триває реформа системи охорони здоров’я

Нещодавно Вишгородській громаді представили керівника новоствореного комунального закладу «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Ним став досвідчений сімейний лікар вищої категорії Олександр Под лєсоцький. «Слово» поцікавилося функціональними повноваженнями новоствореної організації та її призначенням. 


– Метою створення центру, безумовно, є покращення медичного обслуговування населення району шляхом оптимізації, тобто поліпшення медичних послуг та наближення медичної допомоги до пересічних громадян, – взяв слово Олександр Миколайович. – Яким чином мені це бачиться? Лікування повинне розпочинатися з правильно ... Читати далі »

19.01.2013

Оргкомітет створено. До справи

Оргкомітет створено. До справи

– Ми у великому моральному боргу перед людьми, які стояли біля витоків Вишгородського району, – таку думку висловив голова районної держадміністрації Олександр Приходько, відкриваючи перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 40-річчя утворення Вишгородського району. 


– До святкових заходів повинні бути залучені будівельники, освітяни, енергетики, дорожники, місцеві громади, громадські організації, тобто всі, хто зробив свій внесок у розбудову Вишгородщини. Нікого не можна забути, – наголосив Олександр Олексійович. 

– На жаль, час не стоїть на місці й вже більше п ... Читати далі »

19.01.2013

Справжня зима – випробування для комунальників

Справжня зима – випробування для комунальників

Основні зимові випробування ще попереду і до них відповідні служби повинні бути готовими. На цьому наголосив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів. «Справжніх холодів цієї зими ще не було. Треба бути готовими всім службам», – наголосив М. Азаров. 


Глава уряду зазначив, що в найближчі вихідні очікуються снігопади та зниження температури. Тож всі комунальні служби, підрозділи Міністерства надзвичайних ситуацій, Мінінфраструктури повинні бути готовими до активної роботи в таких умовах. «Жодних збоїв не повинно бути», – наголосив прем’єр-міністр. 

Водночас ... Читати далі »

19.01.2013

Українсько-китайське стратегічне партнерство

Українсько-китайське стратегічне партнерство

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості подальшого динамічного розвитку українсько-китайського стратегічного партнерства. Про це він сказав під час зустрічі з членом Державної ради Китайської Народної Республіки, міністром оборони КНР Ляном Гуанлє. 


Також глава держави висловив переконання, що завдяки спільним зусиллям сторін закладений міцний фундамент і створені необхідні передумови для подальшого динамічного розвитку відносин наших країн та наповнення практичним змістом перспективних напрямів українсько-китайського стратегічного партнерства, йдеться на офіційному Iнтернетпредставництві Президента України.

19.01.2013

Літом – на «Прогресі», взимку – на «Марсі»

Літом – на «Прогресі», взимку – на «Марсі»

Зимова рибалка – доволі таки небезпечне хобі, яке, втім, з року в рік не втрачає своєї популярності. Фахівці Міністерства надзвичайних ситуацій застерігають, що невдалі посиденьки з вудкою на кризі часто можуть закінчитися обмороженням, а то й найгіршим – летальним випадком. 


З метою зниження ризику та попередження населення про небезпеку на зимовому льоду, особливо в складних умовах Київського водосховища, Дніпра і його численних заток, співробітники Головного територіального управління МНС у Київській області провели на базі Лютізької рятувальної станції показові навчання, куди запросили і представників ЗМІ.

... Читати далі »

19.01.2013

«На небі зірка ясна засяяла...»

«На небі зірка ясна засяяла...»

Гарною традицією стали вітання з Новим роком та різдвяними святами від фольклорного колективу «Лютізька левада» з Лютіжа під керівництвом Валентини Головко. До речі, цього року колектив відзначить 20-річчя створення. 


Ці вітання у формі новорічних пісень, різдвяних колядок, жартів звучали для багатьох городян, в основному мам із маленькими дітьми, що облюбували собі для прогулянок площу біля пам’ятника святим Борису і Глібу у Вишгороді, для колективів управлінь, відділів, служб райдержадміністрації та районної ради. Не забули завітати майстри народної пісні і в редакцію газети «Слово». 
12.01.2013
« 1 2 ... 238 239 240 241 242 »