Головна » Архів матеріалів

Тепло у хату – радість в дім!

Тепло у хату – радість в дім!

Знаменним виявився 2012 рік для жителів чи не найвіддаленіших від райцентру сіл, а саме Сувида і Боденьок. 

 
Напередодні опалювального сезону 2012-2013 років в село прийшов газ і «оселився» тут всерйоз і надовго. Сувидська сільська Рада зробила і надалі робитиме для цього все, стверджує голова сільради Сергій Михайленко. Власне, з цієї приємної новини і розпочалася наша розмова з Сергієм Івановичем – керівником двох сільських громад цих наддеснянських сіл. 
 
– Села наші мальовничі. Влітку, принаймні, ще й чудове транспортне сполучення з Вишгородом та Києвом. Том ... Читати далі »

Відлуння чужої війни

Відлуння чужої війни

Відгриміла «афганська» війна, але її відлуння у скалічених людських долях, сльозах матерів, дружин, коханих та просто близьких, до цього часу щемить в їх душах. Через 24 роки після тих далеких, але пам’ятних подій, коли 15 лютого 1989 року з Афганістану вийшла остання колона радянських військ, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, до редакції «Слова» завітали двоє колишніх воїнів-«афганців» – Павло Скороход та Павло Грабовський. 


Як і належить ветеранам, чоловіки завітали до офісу редакції в камуфляжній формі, виблискуючи бойовими нагородами. Перше спільне, що впало у вічі – в обох серед чис ... Читати далі »

16.02.2013

«Золоті рибки» Вишгородщини

«Золоті рибки» Вишгородщини

8-9 лютого в басейні Вишгородської КДЮСШ відбувся чемпіонат Київської області з плавання «Веселий дельфін» серед юнаків та дівчат. Це були перші старти юних плавців Київщини в цьому році. Змагання були відбірковими до чемпіонату України, який відбудеться в березні, в кримському місті Євпаторії. 


У чемпіонаті області з плавання взяли участь дев’ять команд. Юні спортсмени з Білої Церкви, Броварів та Славутича виборювали почесне звання чемпіона Київської області з плавання. Хочеться відзначити наших юних плавців, які приємно вразили всіх тренерів та арбітрів своїми виступами та результатами. І якщо в командній першості нам ще важко конкурува ... Читати далі »

16.02.2013

Зустрічайте «першачків»: з шести чи семи?

Зустрічайте «першачків»: з шести чи семи?

До зустрічі «першачків» ретельно готується весь педагогічний колектив. У першу чергу, до загальноосвітнього закладу приймаються діти свого мікрорайону. Про базу дітей загальноосвітні заклади дізнаються, співпрацюючи із місцевими органами самоврядування. Кожна школа чітко знає, скільки в мікрорайоні шестирічних, п’ятирічних дітей, малюків чотирирічного віку. За кожним учителем закріплені будинки, які він повинен обійти й перевірити базу даних. Таким чином з’ясовуються умови проживання та виховання дітей, виявляються проблемні сім’ї певних категорій, про що надаються довідки до відділу освіти. 


При вступі дитини до школи, керівники закладів ... Читати далі »

09.02.2013

Юним талантам – зелене світло

Юним талантам – зелене світло

Протягом останніх десятиліть через відсутність належного державного фінансування в країні поменшало гуртків, студій та секцій, в яких мали б і виявляти, і підтримувати талановитих дітей. Президент України Віктор Янукович оголосив 2013-й – роком дитячої творчості. Тож ми відкриваємо нову рубрику, де розповідатимемо про талановитих дітей та їхні успіхи, мистецькі виставки, гуртки та школи, про перші малюнки та справжні шедеври від дітей, що дозволить нам долучитися до прекрасного. 


Вишгородщина багата здобутками талановитих дітей, і село Нові Пет рівці – не виняток. На його теренах розташована «Новопетрівська дитяча школа мистецтв», де викл ... Читати далі »

09.02.2013

Маркетинг: мережевий чи тенетний?

Маркетинг: мережевий чи тенетний?

Чи доводилося вам в часи безгрошів’я продавати щось зайве? «А то б ні!» – скаже пересічний українець, пригадуючи скрутні часи тотальних затримок зарплат, численні борги підприємств, а то й брак продуктів харчування. Мало хто замислювався, що всі згадані негаразди – ніщо інше, як непрофесіоналізм роботодавців і власне безголів’я. Адже в основі явища лежав тотальний брак, тобто випуск нікому непотрібної продукції, яка не продавалася і, відповідно, не приносила не лише прибутку, а й грошей на зарплату. 


– Дайте мені грошей на рекламу і найнеобхіднішим товаром у тундрі стане холодильник, придбаний хоча б для того, щоб у ньому грітися, – сказа ... Читати далі »

09.02.2013

Димерська підпільна група

Димерська підпільна група

70 років тому територія нинішнього Вишгородського району була під окупацією військ гітлерівської Німеччини. Незважаючи на віддаленість фронту, окупанти відчували себе неспокійно. Час від часу на вулицях Димера з’являлись вирвані зі шкільного зошита аркуші, на яких від руки були написані повідомлення Радінформбюро про становище на фронтах, що суперечили брехливій німецькій пропаганді. 

 
Пошуки авторів тривалий час були безрезультатними, адже радіоприймачі вже давно «нова влада» конфіскувала, а шкільні зошити залишились з радянських часів у кожній хаті, де був школяр. Почерк – не перевіриш же у кожного жителя! Та все ж одного дня поліцаї разом із німцями зайшли на ... Читати далі »

Час декларування доходів

Час декларування доходів

«Кампанія декларування доходів громадян розпочалася 1 січня і триватиме до 1 травня 2013 року, – розповідає «Слову» заступник голови ДПС у Київській області Вікторія ПЄХОВА (на знімку). – Визначальною ідеологією у проведенні кампанії декларування 2013 року є спрямованість на налагодження партнерських взаємовідносин з платниками податків, добровільність плати ними податків і створення умов, які гарантують якісне обслуговування платників податків».


– Вікторіє Миколаївно, скажіть будьласка, чим відрізняється цьогорічна кампанія декларування? 

– Особливістю цьогорічної кампанії деклар ... Читати далі »

09.02.2013

Ліки від усіх хвороб

Ліки від усіх хвороб

Ні для кого не секрет, що маленькі діти часто хворіють, у них ослаблений імунітет, знижені захисні функції організму. І причин для цього багато: неякісне харчування, погана екологія, спадковість… 


На жаль, від батьків дуже часто доводиться чути: «В дитсадку два дні – вдома два тижні. І ліки не допомагають». А чи допоможуть ліки, коли дитина майже не буває на вулиці, не дотримується режиму дня, годинами сидить біля телевізора чи комп’ютера? Це велике упущення. Активний руховий режим, здоровий спосіб життя, загартування – ось ліки від усіх хвороб! 

< ... Читати далі »

09.02.2013

На яку ногу кульгає українська економіка?

На яку ногу кульгає українська економіка?

Українська держава переживає складні часи, коли національна наука з передових позицій суспільно-політичної, економічної та соціальної діяльності зміщена на «гальорку» і знаходиться в ролі пасинка. За роки української незалежності тисячі талановитих вчених в пошуках щасливої долі та реалізації своїх наукових надбань виїхали за кордон, а ті, хто залишився в країні, з великими труднощами виборюють своє право на продуктивну наукову діяльність. 


За останні два десятиліття майже завмерла фундаментальна наука, ледь животіє прикладна наука і повністю занедбана галузева наука. 
09.02.2013
« 1 2 ... 236 237 238 239 240 241 242 »