Головна » 2013 » Лютий » 9 » Громадянин повинен мати громадянську позицію
12:49
Громадянин повинен мати громадянську позицію
У попередньому номері серією незалежних публікацій газета оприлюднила матеріали журналістського розслідування стосовно автоперевезень, що надають мешканцям району перевізники. Логічну точку в суперечці між пасажирами та перевізниками вирішив поставити заступник голови райдержадміністрації Олег МІЩЕНКО, який опікується транспортом. 

– Cкажу відверто, найменше мені хотілося б полемізувати з питань, які і без широкого обговорення здаються цілком зрозумілими. Закон є? Є, і його потрібно виконувати! Як зробити це краще? Це – єдине питання, яке може бути відкритим. Над цим районна адміністрація і районна рада працюють щоденно. Але ж і громадськість має сприяти в його вирішенні, а не ставити підніжки. –

 У чому ж полягає робота? – запитає пересічний читач, – а в чому підніжки? – не чекаючи відповіді на перше запитання, продовжить він. 

– Як кажуть, у мене – «забрало відкрите». Хочу, щоб і в опонентів воно відкрилося. Отже, адміністрація жодного разу не залишила без уваги питання забезпечення громадян якісним наданням послуг перевезення автобусами. Приклад? Будь ласка! З розпадом Радянського Союзу діючий парк техніки фізично та морально застарів і держава нездатна була забезпечити якісні послуги у звичному для громадян режимі. Тому вона віддала транспортні функції приватному перевізнику. Підкреслюю – приватному! Той, у свою чергу, зацікавлений лише у прибутку, який він може отримати тільки надаючи якісні послуги пасажирам. Чим кращі послуги, тим більший прибуток. Це, сподіваюся зрозуміло всім! Однак, є закон! На сторожі виконання якого, стоїть громадськість, преса і райдержадміністрація. Ми знаємо, що завдання органів влади полягає у найякіснішному і найоперативнішому дотриманні букви Закону з боку перевізника і споживача послуг. 

Відкинемо будь-яке емоційне забарвлення, типу: «ми, пільговики не хочемо їздити разом з пересічними пасажирами», або «нам треба дітей до школи везти, а рейсовий автобус заповнений пільговиками і затримується, або й взагалі не ходить!» Нам ТРЕБА задовільнити обидві законні вимоги громадян, і ми це забезпечуємо! Враховуючи всі, часом протилежні побажання, а то й вимоги громадян. 

Так, зокрема, через Абрамівку і Дудки пролягає маршрут автобуса одного з ірпіньських АТП, що сполучає згадані села з Києвом. Ділянку дороги на території Бородянського району не розчистили. Місцеві жителі скаржаться, що рейсовий автобус перешкоду обминає іншим шляхом. А з якого боку тут Вишгородський район, куди скаржаться мешканці? Здавалося б, скарги можна було б проігнорувати, однак, ми власним коштом, саме Вишгородського району, усунули перешкоду і автобус відновив рух. 

Послугу відразу забули… І правильно. Пасажира не має цікавити, що стояло за фактом дотримання букви Закону. Але, на мою думку, має цікавити, що і надалі перешкоджає виконанню цього Закону. В конкретному випадку безапеляційна і, як останнім здається, безкомпромісна позиція ветеранів-пільговиків: «Забезпечте нам безоплатний проїзд! Ми ж заслужили зручності! Комфорт усіх інших – нам байдуже! Немає автобусів? Треба забрати в олігархів, і посправедливості поділити»! 

Ми знаємо, що вийшло з подібних закликів… Не Михайло Горбачов розвалив Радянський Союз, а він розвалився із середини. Кому, як не ветеранам найбільше це відомо?! Адже за минулої влади про будь-яку проблему навіть пискнути було не можна, не те, щоб вільно у пресі виступати! Не ми, зокрема, а вишгородські ветераних-пільговики відмінили пільгові автобуси зверненням у ветеранські організації! В тому і полягає суть демократії, щоб дослухатися кожної думки. Свідомі громадяни нашої держави мусять зважати на той беззаперечний факт, що сучасна Україна геополітично перебуває в центрі Європи, її стосуються всі, без винятку, притаманні Європі виклики. Я маю на увазі економічну кризу та соціальну нестабільність, а ще, толерантність, компромісність та вміння долати тимчасові негаразди демократичним, а не тоталітарним шляхом! 

Олег МІЩЕНКО, 
заступник голови райдержадміністрації
Переглядів: 474 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus