Головна » 2013 » Лютий » 9 » Гіпертонікам – ліки зі знижками
12:21
Гіпертонікам – ліки зі знижками
З початку 2013 року в Україні діє пілотний проект, направлений на здешевлення вартості лікування пацієнтів з гіпертонічними хворобами. Тобто, тепер кожен лікар, котрий виявляє у пацієнта артеріальну гіпертензію, може за рецептом призначити ліки, що відпускаються зі знижками. 

До цієї категорії належать препарати – еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метипролол, небіволол, амлодипін та ніфедипін. 

Важливо запам’ятати – необхідність призначення ліків визначає лікар, який веде амбулаторний прийом за місцем проживання. Отримати препарати зі знижками можна за рецептом у Вишгородській центральній комунальній аптеці №23, що знаходиться по вул. Шолуденка, 6. А також у її філіалах у Нових Петрівцях, Димері, Гаврилівці та Ясногородці. 

– Своєчасне призначення гіпотензивних препаратів (тобто тих, що знижують тиск) дає можливість уникнути важких і загрозливих ускладнень гіпертонічної хвороби – інсульту, інфаркту міокарда, гострого коронарного синдрому та інших, – нагадує лікар-кардіолог Вишгородської ЦРЛ Катерина Хом’як. – Тож рекомендуємо нашим громадянам, які мають підвищений тиск, звернутися до своїх лікарів за місцем проживання, аби провести профілактичний огляд, а у разі потреби отримати призначення на придбання лікарських засобів. 

До речі, з лютого 2013 року при головному управлінні охорони здоров’я Київської облдержадміністрації працює «гаряча лінія», зателефонувавши за якою, хворі на гіпертонію зможуть дізнатися більше про реалізацію цього пілотного проекту. Телефон: (044) 484-17-57

Варто зазначити, що знижки не є фіксованими, вони залежать від вартості препарату, а їх розмір встановлює аптека. 

Марія ФІЛАТОВА, «Слово»
Переглядів: 457 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus