Головна » 2014 » Лютий » 21

Ярослав Москаленко вийшов з фракції ПР

Ярослав Москаленко вийшов з фракції ПР

Народний депутат України Ярослав Москаленко вийшов зі складу фракці Партії Регіонів у Верховній Раді України.

Його заяву зачитав сьогодні з трибуни Верховної Ради віце-спікер Верховної Ради України.

21.02.2014

Анатолій Присяжнюк

Анатолій Присяжнюк

Незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, люди повинні вчасно та в повному обсязі отримувати пенсії. 


Сьогодні в Київській облдержадміністрації відбулася нарада щодо своєчасної виплати пенсій, у якій взяли участь заступники голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська та Володимир Максименко, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Василь Фатхутдінов, директор Київської обласної дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Анатолій Лепикаш, начальник головного управління по м.Києву та Київській області АТ«ОЩАДБАНК» Леонід Савиченко. Головна мета зібранн ... Читати далі »

21.02.2014

Зустріч з ветеранським активом району

Зустріч з ветеранським активом району

23 лютого Україна відзначає День захисника Вітчизни. 


З цієї нагоди 20 лютого у м. Вишгороді відбулась зустріч голови райдержадміністрації О.О.Приходька з ветеранським активом району. Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації В.І.Духота та Т.Г.Овчиннікова, представники відділу освіти райдержадміністрації, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації, Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ветеранських організацій району, школярі, ЗМІ. 
... Читати далі »

21.02.2014

Воїни з честю виконали свій обов’язок

Воїни з честю виконали свій обов’язок

У Вишгороді біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг, приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. 

Вшанувати пам’ять загиблих та подякувати за віддану службу живим воїнам, які служили в Обмеженому контингенті радянських військ в Афганістані приїхали начальник Генерального штабу– головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Володимир Замана, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, офіцери Генер ... Читати далі »

21.02.2014

Дітям – європейські стандарти життя

Дітям – європейські стандарти життя

У приміщенні Вишгородської ЦРЛ 19 лютого відбулося засідання медичної ради району, у якому взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Приходько, заступники голови РДА Валентина Духота, Тамара Овчиннікова, головний лікар ЦРЛ Віктор Павленко, головний лікар КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» О.  Подлесоцький, заступник головного лікаря по дитинству та пологовій допомозі Т. Макаренко, голова ЛКК В.  Мельник, начальник Вишгородського міжрайонного головного управління Держсанепідслужби у Київській області І. Кобилевська, голова Вишгородської районної організації товариства Червоного Хреста  Т. Орел, головний лікар Димерської районної лікарні О. Малашенко, начальники відділень, завідуючі АЗПСМ, фахівці.
21.02.2014

Одвічний біль Афганістану

Одвічний біль Афганістану

Афганська війна перевіряла на міцність людей, що вони могли витримати. Це знають і пам’ятають наші «афганці», яким повною чашею довелося сьорбнути і страждань, і горя, і відчаю, і труднощів. 

Вони воювали у чужій країні, а власний народ практично нічого не знав ні про причини цієї війни, ні про її завдання, ні про відвагу і подвиги наших солдатів і офіцерів. Мало кому було діло до покалічених доль тих, хто пройшов Афган, до їх фізичних і душевних мук. Найчастіше їм самим доводилося знаходити місце у житті. Інколи вони продовжували воювати, але вже у соціальній сфері – з несправедливістю, з байдужістю типу «я вас туди не посилав». Та вони вистояли, як на передовій, так і в мирн ... Читати далі »

21.02.2014

Ветерани без уваги не залишаться

Ветерани без уваги не залишаться

Наприкінці минулого року голова райдержадміністрації Олександр Приходько підписав розпорядження про план заходів щодо визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранам війни.  У переліку заходів – і оформлення соціальних паспортів ветеранів, учасників бойових дій та вдів.

Відповідно до розпорядження голови РДА, у цій роботі спільно з управлінням соціального захисту населення, виконкомами місцевих рад, Вишгородською районною лікарнею, районним центром первинної медико-санітарної допомоги беруть участь і соціальні робітники Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Наші співр ... Читати далі »

21.02.2014

Дивна краса малої батьківщини

Дивна краса малої батьківщини

Село моє рідне, колиска моя, 
Нас доля зв’язала з тобою. 
Ти – берег життя, 
Ти – ранкова зоря, 
Ти – пташка, 
Що мчить над водою…

Села, як і люди, мають свої біо­графії. У кожного з нас є велика Батьківщина – Україна, є і мала – село, м ... Читати далі »

21.02.2014

У меня война отобрала самое дорогое – сына

У меня война отобрала самое дорогое – сына

Уважаемая редакция! Пишет вам мать погибшего в Афганистане сына по поводу прошедшего торжественного мероприятия, посвященного 25-летию вывода советских войск с Афганистана.

Афганская война опалила горем тысячи жизней украинских семей. У кого-то забрала отца, осиротив детей, кто-то лишился сестры, брата или мужа. У меня же она отобрала самое дорогое – единственного сына. Невозможно передать той боли, страданий и слез, внутри моей души и своей беспомощности что-либо изменить в создавшейся ситуации. Слыша гнетущую тишину своей квартиры, с возрастом острее ощу ... Читати далі »

21.02.2014

Час і досі не загоїв рани

Час і досі не загоїв рани

Немає, мабуть, жодного населеного пункту в Україні та у всьому колишньому Радянському Союзі, звідки б не йшли молоді хлопці  виконувати свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Скільки їх загинуло там, скільки було скалічено і фізично, і духовно. 
  
Ще й сьогодні ми переживаємо наслідки тієї жахливої, чужої війни. У теплій домашній обстановці у Синяківській школі зустріли гостей – членів спілки ветеранів Афганістану Синяківського та Гаврилівського осередків  учасників бойових дій Володимира Лютого, Павла Гарбовського, Павла Скорохода, Павла Дяченка, Олександра Костенка, Віктора Фурса, Анатолія Хоміцького, Сергія Коваленка, голову ради ветеранів Синяківсь ... Читати далі »

21.02.2014

Молодість, опалена війною

Молодість, опалена війною

25 років тому колони бронетранспортерів, автомашин, танків почали свій останній маршрут по каменистим шляхам Афганістану. Радянські солдати вдихали останній ковток афганського повітря, змішаного з гірким пилом та запахом бензину… 

За ці роки багато чого змінялося: абревіатура СРСР назавжди зникла з карти світу, Кабул зруйновано американцями… Але живуть люди, для кого слова Джелалабад, Кундуз, Кандагар – не пустий звук. Ще живі батьки, які не дочекались синів, а разом з ними й онуків. Живі вдови та сироти тих, кого ховали в цинкових трунах. Історикам ще належить осмислити досвід Афганістану, жорстокий та неоднозначний. Як і належить зрозуміти радянських солдатів, які чесно вико ... Читати далі »

21.02.2014

Славлять Вишгородщину легкоатлети

Славлять Вишгородщину легкоатлети

У великій залі Вишгородської РДА відбулося урочисте нагородження спортсменів Вишгородщини. 

Це Михайло Вихренко, який нещодавно у Запоріжжі на чемпіонаті України з легкої атлетики серед юнаків здобув перемогу у бігу на 3000 метрів та став бронзовим призером у бігу на 1500 метрів.

У Сумах, на чемпіонаті України серед юніорів, Каріна Єрмоленко виборола перше місце в естафеті 4 на 400 метрів у складі збірної команди Київщини. Готував спортсменів до переможних стартів тренер Олександр Кочетков.

21.02.2014

Напруга під баскетбольним щитом

Напруга під баскетбольним щитом

Відповідно до плану спортивно-масових заходів напередодні річниці виведення радянських військ з Афганістану відділом освіти Вишгородської РДА були проведені змагання з баскетболу між учнями загальноосвітніх навчальних закладів. У змаганнях взяли участь близько 850 учнів.

Отже, 13 лютого на фінальні змагання у Вишгородську КДЮСШ з’їхалися три команди дівчат та три команди юнаків, щоб виявити кращих. У фіналі зустрілися команди Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я», Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Лютізької школи та Катюжанської спеціалізованої школи.

21.02.2014

Наші – найкращі бійці

Наші – найкращі бійці

У Вишгородської районній ДЮСШ відбулися змагання по Кіокушинкан Карате до Ренмей у розділі «Куміте» (двобій), які були присвячені Дню вшанування учасників бойових дій та 25-й річниці виводу радянських військ з Афганістану.

У змаганнях взяли участь 102 юних спортсмени-початківці з Київської області. До Вишгорода завітали гості з Броварського району (с. Княжичі), з Білої Церква, Києва. У змаганнях взяли участь і наші земляки  –  з Гаврилівки, Димера, Нових Петрівців, Хотянівки та з Вишгорода.

Учасники розділилися на вагові та вікові групи. Змагалися спортсмени, які мали рівень не ... Читати далі »

21.02.2014