Головна » 2014 » Лютий » 21 » Зустріч з ветеранським активом району
13:12
Зустріч з ветеранським активом району
23 лютого Україна відзначає День захисника Вітчизни. 

З цієї нагоди 20 лютого у м. Вишгороді відбулась зустріч голови райдержадміністрації О.О.Приходька з ветеранським активом району. Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації В.І.Духота та Т.Г.Овчиннікова, представники відділу освіти райдержадміністрації, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації, Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ветеранських організацій району, школярі, ЗМІ. 

На початку заходу ведуча оголосила, що сьогоднішній день, 20 лютого 2014 року Указом Президента України оголошений як День жалоби в зв’язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень у центрі Києва. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих на Майдані. 

У виконанні учнів Вишгородської районної гімназії «Інтелект» прозвучала літературна композиція «Ми пам’ятаємо» про те, що люди пам’ятають подвиг радянських солдат під час Великої Вітчизняної війни. 

Зі словами вдячності за здобуту у 1945 році Перемогу до ветеранів звернувся голова Вишгородської райдержадміністрації О.О.Приходько: 

— Шановні ветерани, учасники бойових дій! Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь — саме ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. На вашу долю випало багато випробувань, однак ви завжди долали їх з гідністю. Ви перемогли, відбудували нашу країну. 

Керівник району зазначив, що сьогодні з нагоди Дня захисника Вітчизни планувалась зустріч під назвою «Зустріч поколінь», адже героїко-патріотичне виховання займає чільне місце в освітній системі нашого району. До цієї зустрічі підготовлена виставка малюнків дітей всіх шкіл району під назвою «Ми пам’ятаємо», учні Вишгородської загальноосвітньої школи № 1 створили відеофільм «Сторінками війни». Але з огляду на сьогоднішні події всі урочисті святкові заходи відмінено. 

Учасники зустрічі обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні, висловили своє ставлення до останніх подій, що відбулись у державі та зазначили, що всі зміни повинні проходити цивілізовано, законним шляхом без кровопролиття. «Нажаль серед загиблих на Майдані є і житель с. Димер Вишгородського району», — повідомив голова райдержадміністрації. — Це не повинно продовжуватись, кров наших людей не повинна проливатись». 

Голова райдержадміністрації О.О.Приходько зазначив, що районною владою вживаються всі необхідні заходи для уникнення конфліктних ситуацій. «Керівник району — це в першу чергу — господарник, а не політик», — підкреслив очільник району. Він розповів про те, що зроблено за останні три роки. Це і ремонт доріг, об’єктів соціальної сфери — навчальних закладів, медичних установ, спортивних майданчиків тощо. Окремо керівник району зупинився на питанні соціального захисту ветеранів, людей похилого віку. Звертаючись до ветеранів війни та праці, колишніх військовослужбовців, голова райдержадміністрації О.О.Приходько сказав: 

— Реалізація завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, громадян, які за професією чи наказом Вітчизни у різні роки гідно виконали свій конституційний, громадянський, військовий обов’язок і тепер потребують допомоги, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління є найважливішою складовою у роботі керівництва Вишгородського району. У районі налагоджена постійна співпраця органів виконавчої влади, місцевих рад з ветеранськими організаціями. На сьогодні на Вишгородщині забезпечене виконання Указу Президента України від 19.10.2012 № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», — зазначив голова райдержадміністрації О.О.Приходько. — На контролі у районної влади питання належного реагування на звернення громадян, зокрема, ветеранів. Ми знаємо запити людей і працюємо для підвищення державних стандартів соціальної політики та покращення соціального захисту і соціального обслуговування населення нашого району. Соціальний захист ветеранів війни та праці, інвалідів, нинішніх військовослужбовців є пріоритетом державної політики. Ми в безмежному боргу перед цими людьми. Їх приклад є безцінним для виховання у молоді почуття патріотизму. 

Зі словами вдячності до голови райдержадміністрації за допомогу та сприяння у роботі ветеранським організаціям району, забезпечення технічними засобами та матеріальну допомогу виступили голова районної організації ветеранів війни, праці і Збройних Сил П.М.Головко та голова Вишгородської міської організації ветеранів П.Г.Жуланов.
Переглядів: 512 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus