Головна » 2014 » Лютий » 21 » Час і досі не загоїв рани
13:11
Час і досі не загоїв рани
Немає, мабуть, жодного населеного пункту в Україні та у всьому колишньому Радянському Союзі, звідки б не йшли молоді хлопці  виконувати свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Скільки їх загинуло там, скільки було скалічено і фізично, і духовно. 
  
Ще й сьогодні ми переживаємо наслідки тієї жахливої, чужої війни. У теплій домашній обстановці у Синяківській школі зустріли гостей – членів спілки ветеранів Афганістану Синяківського та Гаврилівського осередків  учасників бойових дій Володимира Лютого, Павла Гарбовського, Павла Скорохода, Павла Дяченка, Олександра Костенка, Віктора Фурса, Анатолія Хоміцького, Сергія Коваленка, голову ради ветеранів Синяківської сільської ради Миколу Федоровича Єгорова та голову  Синяківської сільської ради Павла Єригу, батьків та місцевих депутатів.

Гості разом із учнями 9-го класу поклали квіти та вінок до пам’ятника   Анатолія Чайки, котрий загинув в Афганістані, та на могилу воїна-афганця Василя Боголія. Відвідали шкільний музей і подарували портрет Анатолія Чайки.

Особливо зворушливо пройшов урок мужності.  Із сльозами на очах слухали вірші та пісні, слова учасників бойових дій, переглядали уривки документального фільму та слайд-шоу, подивилися виставку малюнків та дитячих іграшок військової техніки. 

Надовго залишиться у пам’яті школярів спогади про цю подію.

Л. ШЕВЧУК,
заступник директора з НВР
Переглядів: 477 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus