Головна » 2014 » Лютий » 21 » Воїни з честю виконали свій обов’язок
13:12
Воїни з честю виконали свій обов’язок
У Вишгороді біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг, приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. 

Вшанувати пам’ять загиблих та подякувати за віддану службу живим воїнам, які служили в Обмеженому контингенті радянських військ в Афганістані приїхали начальник Генерального штабу– головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Володимир Замана, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, офіцери Генерального штабу. 

Володимир Замана наголосив, що держава високо цінує внесок воїнів-інтернаціоналістів у зміцнення злагоди в суспільстві, виховання підростаючого покоління у дусі патріотизму, стійкості і беззавітного служіння Батьківщині. Воїни-афганці, представники ветеранських організацій, учні місцевих шкіл, громадськість району поклали квіти до Пам’ятного знаку.

Перед початком урочистого концерту у РБК «Енергетик» голова облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк та народний депутат України Ярослав Москаленко вручили сертифікати на квартири у місті Вишгороді ветеранам-афганцям. 

– Влада Київщини у повному обсязі й надалі продовжуватиме виконувати всі взяті на себе зобов’язання у сфері соціального захисту населення, – зазначив Анатолій Присяжнюк. 

– Ви з честю пронесли крізь роки випробувань свій бойовий прапор і нині продовжуєте гідно працювати на благо рідної землі, – підтримав його Ярослав Москаленко. – Сьогоднішня подія є прикладом того, що представників влади турбує соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав, тому держава докладає максимум зусиль задля задоволення потреб таких категорій людей.

Олександр Приходько подякував воїнам-інтернаціоналістам за чесно виконаний військовий обов’язок, за вагомий внесок у патріотичне виховання майбутніх захисників Вітчизни. Він зазначив, що керівники держави, області, району високо цінують роль ветеранів Афганістану у зміцненні злагоди в суспільстві та роб­лять усе необхідне для підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій.

– У 2014 році Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» запровад­жено нову бюджетну програму «Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів по зору та слуху, військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, для відселення їх із закритих та віддалених від населених пунктів військових гарнізонів», – повідомив керівник району. За бойові заслуги та активну громадянську позицію під час зустрічі Олександр Приходько  та Олександр  Носаль вручили семи ветеранам грамоти Вишгородської райдержадміністрації та районної ради та цінні подарунки, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк вручив семи воїнам-інтернаціоналістам грамоти Вишгородської міської ради та цінні подарунки. За районною комплексною програмою «Турбота» 12 воїнів-афганців отримали матеріальну допомогу. 

Пам’ятними медалями з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану відзначено воїнів-інтернаціоналістів, а також керівників району.

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 414 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus