Головна » 2013 » Грудень » 28

У новий рік дивлюся з оптимізмом

У новий рік дивлюся з оптимізмом

За попередньою рейтинговою оцінкою Вишгородський район – серед кращих у Київській області. 

Це свідчить про реальні кроки в бік поліпшення життя населення і є результатом спільної праці  керівників підприємств, організацій та установ району  і кожного окремо взятого жителя Вишгородщини. Однак, керівництво району розуміє, що є невирішені питання. Вишгородщина активно працює над реалізацією завдань і доручень Президента України, спрямованих на створення належних умов проживання у всіх населених пунктах району та програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна ... Читати далі »

28.12.2013

Звучить лірика «Вишгородських передзвонів»

Звучить лірика «Вишгородських передзвонів»

24 грудня у м. Вишгороді відбулась презентація літературного видання «Вишгородські передзвони». 
 
Участь у заході взяли керівники району, поети, письменники, журналісти, твори яких увійшли до збірки, творча інтелігенція, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, учні шкіл, вчителі, громадськість, ЗМІ. 
 
Видання літературної збірки «Вишгородські передзвони» є завершальним етапом у спільному проекті Вишгородської районної ради та райдержадміністрації, реалізованому з нагоди відзначення 40-річчя утворення Вишгородського району. 
 
Збірку впевнено можна назвати ... Читати далі »

Підтримай шкільного виробника!

Підтримай шкільного виробника!

У життя свої закони. Хтось правильно порівняв його з розбурханим океаном. Без компаса в ньому довго не протримаєшся. Треба уміло й правильно визначити свій курс, свій берег. Визначити його правильно можна лише враховуючи свої можливості. І всі вони ведуть у чарівний світ праці і творчості. 

Усвідомивши це, учні Демидівської спеціалізованої школи взялися до справи. Бажань придбати щось для рідної школи багато, а фінансування недостатньо. Що ж робити? Порадились зі старшими і вирішили провести чергову благодійну акцію «Купуй українське! Підтримай шкільного виробника!». Деякий досвід у цій справі вже є. Тож до діла взялись всі – і малеча, і старшокласники. Звичайно, за підтримки ... Читати далі »

28.12.2013

«Золотий скрипічний ключ» збирає друзів

«Золотий скрипічний ключ» збирає друзів

Напередодні новорічних свят у Вишгородському районі традиційно відзначаються найкращі таланти майстрів вокального естрадного та народного мистецтва. Минулої п’ятниці у районному будинку культури «Енергетик» відбувся фестиваль «Золотий скрипічний ключ», який уже четвертий рік поспіль збирає найкращі колективи та їх шанувальників. Відкрився фестиваль виступом пісенного квартету у складі Алли Наталушко, Василя Смоляренка, Лідії Мартинової під керівництвом Володимира Дзіся піснею «До друзів». 

В їхній пісні прозвучали чудові слова: 

«Повернись обличчям до людей,
< ... Читати далі »

28.12.2013

Дошкілля – пріоритет у діяльності

Дошкілля – пріоритет у діяльності

Основні механізми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року окреслено у Державній цільовій соціальній програмі розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 №629, новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» та Національним планом дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», якими передбачено створення належних умов для функціонування дошкільної освіти.

Відповідно до завдань державної політики щодо ролі і значення дошкільної освіти України на сучасному етапі ... Читати далі »

28.12.2013

Вітання працівникам нелегкої служби

Вітання працівникам нелегкої служби

20 грудня голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько привітав працівників правоохоронних органів району з їх професійним святом – Днем працівників міліції.

– Завдяки високому професіоналізму, відповідальному ставленню до своїх обов’язків, вірності присязі ви забезпечуєте громадський спокій та безпеку у державі. Щодня гідно несете нелегку службу: боретеся з порушеннями закону та порядку, оберігаєте життя та спокій наших співвітчизників, – зазначив керівник району. 
– Верховенство права та справедливість закону є сьогодні найбільшою цінністю на шляху розбудови демократичної держави європейських стандартів. ... Читати далі »

28.12.2013

Поки великий футбол відпочиває…

Поки великий футбол відпочиває…

Поки великий футбол відпочиває (адже футбольний сезон 2013 року вже закінчився) Вишгородська районна федерація футболу проводить чемпіонат району з футзалу серед організацій, підприємств та виробничих установ. 12 колективів, які виявили бажання прийняти участь у цьому турнірі, методом жеребкування були розподілені на дві групи, по шість команд у кожній групі. 

Групу А склали команди: «Нормарк», «МТС», «Шарм», «Місто Щастя», «Брок-Енерджі» та «Чайка».
Групу Б склали команди: «Профрембуд», «Каскад», «Ольжин Град», «Укрплемкролекомплекс», «КДЮСШ» та «Віраж».

28.12.2013

Ми – діти великої нації

Ми – діти великої нації

Грудень багатий на народні свята – Сави, Варвари, Катерини, Андрія, Миколая… Одне з улюблених свят учнів Ясногородської школи І-ІІІ ступенів – свято Андрія Первозванного. За традицією, учні школи 13 грудня відтворюють, як колись в українському селі святкували Андрія.
  
У святково прибраній світлиці господиня чекає на гостей, вона порається біля печі, ставить калиту на рушник. А ось і гості ступили на поріг. Веселою зграєю впурхнули до хати дівчата у вишиванках, в  українському одязі.  Розпочинаються  дівочі ворожіння. Дівчата вдаються до  гадань, аби спрогнозувати свою долю чи долю своєї родини на наступний хліборобський рік. Ворожін ... Читати далі »

Водна стихія не прощає легковажності

Водна стихія не прощає легковажності

Зима – чудова пора року. З настанням морозів багато людей надають перевагу відпочинку на льоду. Проте ми  іноді забуваємо про небезпеку, яку може приховувати тонкий лід. 

Трагічні випадки трапляються щороку, а їх причиною є нехтування елементарними правилами безпеки. Не тільки діти, а й дорослі стають на крихкий лід, вважаючи, що нещастя може трапитися з ким завгодно, тільки не з ними. Але слід пам’ятати, що льодова поверхня водойм завжди приховує у собі небезпеку, водна стихія не прощає легковажності та недбалості. На жаль, часто розплатою за невиконання елементарних правил поведінки на льоду стає людське життя. ... Читати далі »

28.12.2013

Лине музика Гріга над Вишгородом

Лине музика Гріга над Вишгородом

Коли пухкий сніг м’якою ковдрою встиляє все навкруги, а повітря пронизане п’янким ароматом зеленої хвої – це може означати лише одне: не за горами  Новий рік – улюблене свято як дітлахів, так і дорослих. І коли ж, як не в цю чарівну пору , завітати на магічне дійство Її Величності Музики?..
 
Нещодавно Вишгородська дитяча музична школа надала всім бажаючим нагоду поринути у казковий  та незбагненний світ музики, адже саме тут відбувся концерт-лекція викладача школи, музикознавця Валерії Пец «Едвард  Гріг – вірний лицар романтизму». Присвячений до 170-річчя зі дня народження видатного композитора, вечір поєднав у собі пізнавальну користь, естетичну насолоду ... Читати далі »

Рік Синього Дерев’яного Коня

Рік Синього Дерев’яного Коня

Наступаючий 2014 рік – це рік Синього Дерев’яного Коня. Що це означає і чим це нам «загрожує»?

Наступаючий рік буде неоднозначним: мабуть, досить непростим, але вже точно не нудним. Кар’єрні злети, неймовірні повороти долі, дивовижні можливості – всього цього в новому році буде більш ніж достатньо. Але він зажадає зосередженості і праці на совість.

Повністю Кінь вступить у свої права  31 січня 2014 року. Космічний елемент року – дерево, колір – синій (блакитний), зелений. Стихія – вогонь, якому притаманна рухливість, жвавість, наснага, внутрішня енергія, прагнення до влади, жадоба пе ... Читати далі »

28.12.2013