Головна » 2013 » Грудень » 28 » Звучить лірика «Вишгородських передзвонів»
13:07
Звучить лірика «Вишгородських передзвонів»
24 грудня у м. Вишгороді відбулась презентація літературного видання «Вишгородські передзвони». 
 
Участь у заході взяли керівники району, поети, письменники, журналісти, твори яких увійшли до збірки, творча інтелігенція, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, учні шкіл, вчителі, громадськість, ЗМІ. 
 
Видання літературної збірки «Вишгородські передзвони» є завершальним етапом у спільному проекті Вишгородської районної ради та райдержадміністрації, реалізованому з нагоди відзначення 40-річчя утворення Вишгородського району. 
 
Збірку впевнено можна назвати візитною карткою літературного життя нашої прекрасної древньої і вічно молодої, багатої талантами землі і вона займе своє почесне місце в сузір’ї митців художнього слова краю. Ця презентація є заключною у низці заходів святкування ювілею району. В збірці «Вишгородські передзвони» представлена творчість 27 авторів Вишгородщини. Це відомі поети, журналісти, науковці, вчителі, педагоги, службовці, робітники, представники творчої інтелігенції, це люди, яким не байдужа доля України, доля майбутнього покоління, яких чарує і вабить краса рідної землі, рідної мови, для яких художнє слово стало часточкою душі і серця, яке їх супроводжує все життя і яке вони щедро дарують людям. 
 
Для художнього оформлення літературної збірки «Вишгородські передзвони». використані репродукції Василя Климика. Він є автором численних пам’ятних знаків, пам’ятників, меморіальних споруджень, автором більш ніж 400 полотен, які він щедро дарує музеям, школам та іншим закладам. Василь Володимирович Климик — член Спілки архітекторів України, член Спілки художників України, автор зображень герба та прапора Вишгородського району. Він є Почесним громадянином м.Вишгорода З вітальними словами до авторів збірки та інших присутніх звернулась заступник голови райдержадміністрації В.Духота: «Публікація книги є результатом плідної співпраці талановитих письменників Вишгородщини та районної влади. На Вишгородщині активно реалізуються завдання та доручення Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону, втілюється у життя програма «Київщина без окраїн». І «Вишгородські передзвони» — це, фактично, фінальний акорд у реалізації районного проекту «40-річчя Вишгородського району». 
 
В. Духота подякувала присутнім письменникам за їх творчу діяльність, талант та наполегливу працю, за їх участь у районному проекті: «Ми вам щиро вдячні за подароване спілкування, за ваше поетичне слово, небайдуже серце, за вміння дарувати людям миті радості і задоволення. Нехай Ваша життєва і творча нива буде довгою і плідною. Нехай з’являються нові теми, нові герої, нові сюжети і як наслідок цього – нові книги, нові поетичні збірки. Нехай завжди підтримується головна мета Вашої праці – дарувати людям слово». Заступник голови райдержадміністрації побажала авторам збірки здоров’я, наснаги і творчого потенціалу на працю, вдячних читачів і нових зустрічей та висловила сподівання на подальшу співпрацю. 
 
Під час заходу виступили письменники – автори збірки, які подякували районному керівництву за втілення такого важливого проекту, за можливість взяти у ньому участь. Вони розповіли про себе, свої твори, історію їх написання. Знайомлячи присутніх зі своєю роботою, письменники зазначили, що їх твори спрямовані на виховування любові, формування загальнолюдських цінностей у підростаючого покоління та дорослої аудиторії.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 1115 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus