Головна » 2013 » Грудень » 28 » «Золотий скрипічний ключ» збирає друзів
13:02
«Золотий скрипічний ключ» збирає друзів
Напередодні новорічних свят у Вишгородському районі традиційно відзначаються найкращі таланти майстрів вокального естрадного та народного мистецтва. Минулої п’ятниці у районному будинку культури «Енергетик» відбувся фестиваль «Золотий скрипічний ключ», який уже четвертий рік поспіль збирає найкращі колективи та їх шанувальників. Відкрився фестиваль виступом пісенного квартету у складі Алли Наталушко, Василя Смоляренка, Лідії Мартинової під керівництвом Володимира Дзіся піснею «До друзів». 

В їхній пісні прозвучали чудові слова: 

«Повернись обличчям до людей,
Та кожен день даруй усім любов, 
Хай буде так і знов і знов».

Ці слова стали девізом IV фестивалю «Золотий скрипічний ключ», бо кожен, хто виходив на сцену дарував глядачам свою любов та добрий настрій.

Цього року диплом лауреата четвертого музичного фестивалю «Золотий скрипічний ключ», грошову премію та Золотий скрипічний ключ отримав вокальний ансамбль під керівництвом Володимира Дзіся.

З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Олександр Приходько: «Дорогі друзі, сьогодні тут зібралися справжні шанувальники і любителі вокального естрадного та народного мистецтва, які своєю творчістю, відданістю улюбленій справі завоювали визнання і любов слухачів. Бажаємо вам великих творчих успіхів. Ваша робота спрямована на реалізацію державної політики у питаннях збереження і використання культурної спадщини, виконання завдань Президента України, реалізації районних програм щодо відродження будинків культури, сільських клубів, інших соціально-культурних об’єктів задля організації дозвілля, розквіту народної творчості. Я впевнений, що цю розпочату роботу ви продовжите й надалі, піднімаючи рівень творчих досягнень до нових висот».

Фестиваль продовжився виступами лауреата всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів, начальника відділу культури, національностей та релігій Олександра Біляєва, який подарував слухачам пісні «Плачуть ікони» та «Па-па».

Солістку Київського музикального оперного театру дітей та юнацтва Наталію Завалій та танцювальний колектив «Болеро» під керівництвом Тетяни Саханди, які виконали «Місячний вальс», нагородили дипломом лауреата четвертого музичного фестивалю «Золотий скрипічний ключ», грошовою премію та Золотим скрипічним ключем.

Пісню «Назавжди» виконали Алла Наталушко та Тетяна Саханда, яким вручили диплом лауреата четвертого музичного фестивалю «Золотий скрипічний ключ», грошову премію та Золотий скрипічний ключ. Ці дві чарівні виконавиці все своє життя присвятили творчості та мистецтву. Також удостоївся Золотого скрипічного ключа дует, але вже викладачів Вишгородської дитячої музичної школи у складі Ірини Бези та Марії Долі. На сцену вони вийшли з піснею «Belive» та з хором учнів. 

Та не тільки лауреати фестивалю брали участь у концерті. Звучали виступи і вже знаних солістів і молодих виконавців. Прем’єра пісні на музику Алли Наталушко і слова Івана Бурдака «Смереченька» прозвучала у виконанні Володимира Жердацького та танцювального колективу «Мозаїка» під керівництвом Тетяни Катеринич. Тепло на сцені зустрічали лауреата всеукраїнських вокальних конкурсів, директора Новопетрівського будинку культури Аліну Власенко. 

Керівники гуртків будинку культури «Енергетик» не тільки натхненно займаються зі своїми учнями, а ще пишуть пісні. Як от уже згадана Алла Наталушко написала слова, а музику – також згаданий Володимир Дзісь. Пісню назвали «Тільки ти», яку виконали Наталія Соловйова та танцювальний колектив «Болеро». 
Чудово, якщо діти наслідують талант та велику любов до пісні від матері. У цьому переконалися слухачі , коли почули пісню «Про тебе» у виконанні матері Лідії Мартинової та доньки Вікторії Куян. 

Святкову концертну програму продовжив клуб спортивного бального танцю «Артіс» під керівництвом Альони Буткевич своїм «Чарівним вальсом».

Фестиваль «Золотий скрипічний ключ» створений саме для того, щоб дарувати глядачам, добро, радість та любов. Тож пісню «Ти уяви» подарували Володимир Дзісь та Катерина Свірідова, пісню «Бугі-вугі» – учениця вокальної студії «Астерія» Вікторія Гурська. Виступили Катерина Криворучко, Ірина Кривоносенко, яку супроводжував танцювальний колектив «Болеро», бо пісня «У Кейптаунському порту» дуже запальна. 
 
На фестивалі гідно виступив новий танцювальний колектив «Чойз» під керівництвом Марії Оніщук, а уже знаний лауреат міжнародних танцювальних конкурсів колектив «Мозаїка» (керівник Тетяна Катеринич) став дипломантом четвертого музичного фестивалю. «Мозаїка» продемонструвала себе у «Східному танці» та «Барокко».

Народні мотиви запропонував ансамбль «Астерія» піснею «Ой у саду-винограду». А театр пісні «Петрівочки» та театральна студія Старопетрівського будинку культури «Хай Вей» під керівництвом  Юлії Яремчук ці народні мотиви співає і танцює на сучасний лад.

Прозвучав останній акорд IV музичного фестивалю «Золотий скрипічний ключ», що підсумував музичну творчість у році нинішньому та став заділом до творчих пошуків і досягнень у році прийдешньому.

Олена КАТРИЧ,
м. Вишгород
Переглядів: 1002 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus