Головна » 2013 » Квітень » 06

Фахове реагування на виклики стихії

Фахове реагування на виклики стихії

29 березня під головуванням голови Вишгородської районної державної адміністрації Олександра Приходька відбулося засідання постійної комісії РДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У роботі комісії взяли участь заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Київській області Олександр Комах, директор департаменту з питань цивільного захисту населення та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи Микола Сек, заступник начальника Київводресурсів з питань виконання природоохоронних заходів і реконструкції об’єктів Дмитро Бугай. 


06.04.2013

Водопілля – екзамен для гідротехніків

Водопілля – екзамен для гідротехніків

У зв’язку з різким потеплінням на початку квітня, синоптики передбачають можливі повені та залиття низинних місць в акваторії Дніпра, Десни, Прип’яті та інших річок Київщини. У приміщенні Київської ГЕС відбулася прес-конференція для ЗМІ. Відповіді на численні запитання давали генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» 


Ігор Сирота, директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Олег Урманов та головний інженер–заступник генерального директора ПАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський. Ігор Сирота окреслив заходи, які вживаються компанією для підготовки пропуску води. «Цього року ми очікуємо рівень притоку води вище середнього. Через Київську ГЕ ... Читати далі »

06.04.2013

Забезпечити доступ до кваліфікованої медичної допомоги

Забезпечити доступ до кваліфікованої медичної допомоги

Для кожної людини здоров’я – багатство, яке не купиш ні за які гроші. Тільки фізично здоровій нації, збагаченій інтелектуально і духовно, під силу дати гідну відповідь викликам сьогодення. Саме цими причинами зумовлена велика увага до популяризації здорового способу життя та покращенню медичного забезпечення населення району з боку народного депутата України Ярослава Москаленка. 


– Найперше, у чому полягає соціальна політика в галузі охорони здоров’я – забезпечення доступу абсолютно всіх громадян до кваліфікованої медичної допомоги, – розпочав нашу розмову Ярослав Миколайович. – На практиці це означає оснащення закладів охорони здоров’я с ... Читати далі »

06.04.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Президент України Віктор Янукович наголосив на неприпустимості втручання територіальних центральних органів влади в діяльність місцевої влади та бізнесу під час засідання Комітету з економічних реформ. «До мене надходять звернення, що територіальні органи центральних органів влади, так би мовити, перегинають палицю і тим самим втручаються в діяльність не тільки бізнесу, а й місцевих органів державної влади. Це неприпустимо», – сказав Віктор Янукович. Якщо випадки такого втручання траплятимуться й надалі, Президент пообіцяв вживати дуже жорстких заходів. 


* * * 

06.04.2013

Треба вчитися сплачувати податки

Треба вчитися сплачувати податки

Наприкінці минулого тижня в приміщені ДПІ у Вишгородському районі було проведено брифінг першого заступника начальника – начальника відділу податкової міліції ДПІ у Вишгородському районі Миколи Квасневського, на тему, яка хвилює багатьох мешканців Вишгорода та Вишгородського району – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 


Микола Квасневський ще раз нагадав, що з січня 2013 року вступила в силу 265 стаття Податкового кодексу України, яка регулює даний податок. 

«Для фізич ... Читати далі »

06.04.2013

«Нащо мені чорні брови»

«Нащо мені чорні брови»

Я часто буваю в Новопетрівській школі мистецтв. Заходжу в справах або послухати виступи вихованців школи чи майстрів мистецтв, які приїздять з концертами. І мене завжди огортає хвиля гордості за те, що в нашому селі є така школа, де працюють талановиті викладачі, віддаючи дітям частину своєї душі. 


А в ці березневі дні у школі відбувся вечір, присвячений 199-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Викладач класу образотворчого мистецтва Катерина Василевська разом зі своїми вихованцями організувала виставку художніх робіт за мотивами творчості поета. 
06.04.2013

Не старіють душею моряки

Не старіють душею моряки

29 березня виповнилося 90 років ветерану Великої Вітчизняної війни капітану першого рангу у відставці Олексію Михайловичу Школенку. 


Весною 1943 року старший червонофлотець Олексій Школенко закінчив розвідувальну школу ВМФ по курсу розвідник-диверсант для подальшої роботи на окупованій території. У червні 1943 року Олексій Михайлович у складі групи розвідників був закинутий у ворожий тил північніше Києва в район Димерських лісів для збору розвідувальних даних про склад та дислокацію німецьких військ, вивченню навігаційної ситуації в басейні Дніпра. Ці важливі дані були необхідні нашому командуванню для підготовки контрнаступу радянських в ... Читати далі »

06.04.2013

Підвищення пенсій інвалідам війни

Підвищення пенсій інвалідам війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 року №151 внесено зміни до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 року №656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій». 


Відповідно до цих змін, з 1 травня 2013 року інвалідам війни другої, третьої групи з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, щомісячна державна адресна допомога до пенсії, передбачена абзацем 1 пункту 1 зазначеної постанови, буде виплач ... Читати далі »

06.04.2013

Високий тиск – це ще не вирок

Високий тиск – це ще не вирок

Артеріальна гіпертензія є одним з найбільш значимих захворювань щодо розвитку серцево-судинних ускладнень, що пояснюється її значною поширеністю й роллю в ураженні органів-мішеней: серця, мозку, нирок, сітківки ока. Підвищення артеріального тиску реєструється приблизно у 20-30% дорослого населення та істотно впливає на тривалість і якість життя. 


Поширеність артеріальної гіпертензії значно підвищується з віком від 10% у осіб 18-30 років, до 50-70% серед осіб 50-60 років. 

Наявність артеріаль ... Читати далі »

06.04.2013

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці

Завтра святкуємо великий і радісний богородичний празник Благовіщення Пресвятої Богородиці. Пригадаймо спочатку, що жила Марія в невеликому містечку Назарет разом із батьками Йоакимом і Анною – побожними старцями з роду Давида, і в той час, про який ми оповідаємо, вже була заручена зі старцем Йосифом, котрий також походив з роду Давида. Згадка про царя Давида зовсім не випадкова. Саме з його роду мав прийти обіцяний Спаситель, народження якого ізраїльський нарід очікував довгі віки й уже відчував наближення «повноти часів» – виконання всього, що Бог обіцяв. 


Завтра під час Божественної Літургії у храмах Господніх читатиметься уривок з Єва ... Читати далі »

06.04.2013

Копійчана справа

Копійчана справа

В одному з хлібних кіосків Вишгорода я постійно купую хлібобулочні вироби. Все здавалося б гаразд, але мене дивує й обурює така річ – одна з продавщиць завжди свариться і просить не давати їй дрібні монети номіналом 1 та 2 копійки. За її словами, цей дріб’язок – не гроші. Хочу зазначити, що я не несу їй копійчинами великі суми. Назбирається 5-10 копійок – от і розрахуюсь. А продавець просто повертає дрібні монети і хліба мені не продає. Я розумію, що вона порушує закон, але як мені її умовити брати гроші – і великі, і дрібні? 


Володимир ДМИТРЕНКО, Вишгород. 
06.04.2013

Зарплата в «конвертах» – це аморально

Зарплата в «конвертах» – це аморально

У районі гостро постала проблема легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців працюють у законодавчому полі. Але є й такі, хто, намагаючись отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин та пропонують заробітну плату «в конвертах». 


Для безпосередніх працівників неформальна зайнятість є нестабільною, нерегулярною і тому ризикованою; вона не гарантує одержання трудових доходів. Така зайнятість позбавляє частину найманих працівників багатьох соціальних прав, передбачених ... Читати далі »

06.04.2013

Звіт як м узична фейєрія

Звіт як м узична фейєрія

Найвірнішим показником будьякої праці, в тому числі і творчої, є її результат, адже важкий щоденний мистецький труд залишається за кулісами, в численних класах та аудиторіях. Сценічне музикування є надзвичайно складним видом художньої діяльності, адже, маючи лише одну – єдину спробу, без права на помилку, артист повинен відобразити весь спектр мистецьких завдань,поставлених перед ним. Музичне мистецтво не прощає відсутності таланту, працелюбності та творчої дисципліни. Тому, знавці своєї справи, старанні педагоги Вишгородської дитячої музичної школи докладають багато зусиль для виховання справжніх маленьких артистів та відповідальних особистостей. 


06.04.2013

Смерч поміж висоток

Смерч поміж висоток

Примхлива погода з такими аномальними для України явищами, як відлиги в лютому, морози в березні, цвітіння липи в травні й тропічні зливи, в наступні роки збережеться. При цьому, ситуація може погіршуватися смерчами й ураганами або ж сильними зливами, які були літом минулого року в Вишгородському районі та в Києві, коли з будинків вітер зривав дахи, з корінням виривало величезні дерева, а по вулицях текли річки. 


Останнім часом світ постійно потрясають погодні катаклізми. Нагадаємо, які погодні аномалії відбулися в Києві в недалекому минулому. 

... Читати далі »

06.04.2013

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

30 березня у Вишгородському Центрі творчості «Дивосвіт» гостинно розкрилися двері для шанувальників театрального мистецтва. Це був початок нового проекту – щорічного відкритого фестивалю аматорських театральних колективів «Театральна субота». У фестивалі взяли участь і вишгородські юні митці, і театри-студії з інших районів Київської області. 

 
В програмі показів фестивалю «Театральна субота» були виступи театральної студії «Експромт» Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» з виставою «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий» та постановкою молодшої групи «Карлсон, який живе на даху». Т ... Читати далі »

Іноді краще... збрехати

Іноді краще... збрехати

Перешкоди, спокуси, втрати... Через це доводиться пройти всім парам, які одного разу вирішили жити разом – труднощі можуть як загартувати і зблизити партнерів, так і віддалити і розвести їх. Ось декілька порад, як будувати сімейні стосунки (з особистого досвіду). 


В сімейному житті важливо навчиться «будувати» діалог, слухати й бути стриманим. Важливі тут також повага і самоповага. Слід пам’ятати, що чоловіки завжди говорять менше, їхній словниковий запас бідніший, ніж у жінок. Але це не означає, що вони кам’яні й нічого не відчувають. Жінкам у такому випадку потрібно просто з ... Читати далі »

06.04.2013

Зрозуміти й допомогти

Зрозуміти й допомогти

Вишгородський районний центр зайнятості створений в березні 1991 року. Очолила новостворений центр Ніна Сидорчук, яка була беззмінним директором майже 9 років. 


За визначенням рейтингових місць, за результатами діяльності, Вишгородський районний центр зайнятості постійно займав найвищі місця. 

У 2001 році у районному центрі зайнятості впроваджено Єдину технологію обслуговування незайнятого населення, яка дала змогу ще більш якісно надавати послуги тим, хто звертається за допомогою.  ... Читати далі »

06.04.2013

Волейбольний турнір

Волейбольний турнір

Минулої суботи у Вишгороді відбувся волейбольний турнір пам’яті Василя Івановича Скибинського. При згадці його імені одразу ж у пам’яті спливає образ людини, яка була не лише справжнім професіоналом, фанатом своєї справи, прекрасним педагогом, а й вірним другом, уважним чоловіком, люблячим батьком, доброю і чуйною людиною, непереборним оптимістом. Всього себе він віддав улюбленій справі – вихованню дітей і молоді, розвитку фізкультури і спорту. 


Вшанувати пам’ять Василя Івановича у приміщенні Вишгородської ДЮСШ зібрались дев’ять волейбольних команд – п’ять чоловічих та чотири жіночих – із Вишгоро ... Читати далі »

06.04.2013

Запеклий фінал: «Нормарк» – «Шарм» 2:1

Запеклий фінал: «Нормарк» – «Шарм» 2:1

У спортивному залі Вишгородської районної КДЮСШ відбувся чемпіонат району з футзалу, в якому прийняло участь дванадцять кращих команд району, які були розподілені на три групи по чотири команди в кожній. 


В групах команди зіграли ігри за коловою системою, та визначили по дві кращі команди. Тож до півфінальної стадії змагань потрапили шість команд, які потім сліпим жеребкуванням були розподілені на дві групи по три команди в кожній. Справжні футзапьні баталії відбувалися на цій стадії змагань, адже лише переможці груп отримували місце в фіналі, команди ж які зайняли другі місця в групі грали між собою за бронзові нагороди. В цікавій безком ... Читати далі »

06.04.2013