Головна » 2013 » Квітень » 6 » «Нащо мені чорні брови»
11:37
«Нащо мені чорні брови»
Я часто буваю в Новопетрівській школі мистецтв. Заходжу в справах або послухати виступи вихованців школи чи майстрів мистецтв, які приїздять з концертами. І мене завжди огортає хвиля гордості за те, що в нашому селі є така школа, де працюють талановиті викладачі, віддаючи дітям частину своєї душі. 

А в ці березневі дні у школі відбувся вечір, присвячений 199-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Викладач класу образотворчого мистецтва Катерина Василевська разом зі своїми вихованцями організувала виставку художніх робіт за мотивами творчості поета. 

Працівники новопетрівських бібліотек №1 і № 2 Тамара Зайцева і Тетяна Власенко оформили книжкову виставку «Шляхами великої долі» і провели огляд літератури, що була представлена на ній. Це твори нашого класика , література про його життя і творчість. Зацікавили присутніх книги про перебування поета на Київщині, а саме, в Межигір’ї. 

Гостями вечора стали студенти Національної музичної академії України ім. П. Чайковского Наталія Логощук та Олена Чурук. Полонили усіх присутніх чарівні звуки бандури та кришталеві дівочі голоси. Бандуристки виконували пісні на музику українських композиторів та слова Тараса Шевченка «Кругом неправда і неволя», «Нащо мені чорні брови», «Чого мені тяжко» та інші. Звучали як українські народні пісні, так і сучасні. 

Хочеться подякувати дівчатам за ту радість і насолоду, яку вони подарували всім присутнім, а Володимиру та Ярославу Сидоренкам – за організацію такого чудового заходу. Всі шанувальники прекрасного в нашому селі чекають нових зустрічей у школі мистецтв, у школі, де зростають юні таланти, які, можливо, колись прославлятимуть наше село, нашу Україну. 

Тамара ЗАЙЦЕВА, 
завідуюча бібліотекою №1, Нові Петрівці
Переглядів: 660 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus