Головна » 2013 » Квітень » 6 » Звіт як м узична фейєрія
10:49
Звіт як м узична фейєрія
Найвірнішим показником будьякої праці, в тому числі і творчої, є її результат, адже важкий щоденний мистецький труд залишається за кулісами, в численних класах та аудиторіях. Сценічне музикування є надзвичайно складним видом художньої діяльності, адже, маючи лише одну – єдину спробу, без права на помилку, артист повинен відобразити весь спектр мистецьких завдань,поставлених перед ним. Музичне мистецтво не прощає відсутності таланту, працелюбності та творчої дисципліни. Тому, знавці своєї справи, старанні педагоги Вишгородської дитячої музичної школи докладають багато зусиль для виховання справжніх маленьких артистів та відповідальних особистостей. 

Щорічне масштабне свято школи – звітний концерт, який відбувся 21 березня в актовому залі, вкотре переконало і педагогів, і слухачів, і , власне, учнів у тому, що невтомна праця завжди приносить свої плоди. Треба відзначити високий професійний рівень проведеного заходу, адже півтори години музики та 26 музичних номерів пройшли на одному диханні. Вражаючий калейдоскоп музичного різнобарв’я приємно радував слух, численна публіка мала змогу насолодитися прекрасною музикою у майстерному виконанні дипломантів, лауреатів та переможців різноманітних конкурсів. Відкривала концерт різностильова музика у виконанні оркестру Вишгородської ДМШ (під керівництвом заслуженого артиста України Олександра Сініченка) та дипломантів другої та третьої премії Всеукраїнського конкурсу хорових колективів «Вишгородська Покрова» зразкового вокального ансамблю «Гармонія» (хормейстер – Ірина Манько). 

Серед учасників музичного вечору слухачі мали можливість почути дипломантів, лауреатів та переможців таких конкурсів та фестивалів, як Всеукраїнський конкурс юних піаністів ім. О. Вериківської, Всеукраїнський фестиваль «Різдвяний зорепад 2012», Всеукраїнський конкурс хорових колективів «Вишгородська Покрова», Всеукраїнський фестиваль «Весняна рапсодія», обласний конкурс «Дебют», київський конкурс «Пролісок». Закривали концерт ансамбль скрипалів «Партіта» під керівництвом Наталії Кошелюк та тріо викладачів школи у складі Світлани Шпортко, Андрія Баннікова та Ігора Бровка. 

Вишгородська ДМШ традиційно запрошує гостей на звітний концерт і цього року на свято завітали директор Новопетрівської дитячої школи мистецтв Ярослав Сидоренко, заслужений працівник культури Володимир Сидоренко, завуч Димерської ДМШ Ніна Лісаковська та завідуюча фортепіанним відділом цього ж закладу Любов Шевчук. Вельмишановні гості відзначили високий рівень підготовки та майстерності виконання учнів. 

Висловлюємо глибоку подяку директору Вишгородської ДМШ Анжеліці Барнич та педагогічному колективу за невтомну і сумлінну працю та високий результат. Викладачу школи Ірині Безі – за прекрасне проведення концерту та зачарування публіки майстерним володінням мистецтвом слова. Гостям за відвідування заходу та доброзичливе ставлення, що сприяло ще більш затишній атмосфері концерту. Окрема подяка Вишгородському телебаченню за можливість висвітлення події на місцевому телеканалі. 

Із року в рік Вишгородська дитяча музична школа демонструє високі професійні здобутки своїх вихованців та невпинний ріст загального показника майстерності учнів. Саме тому музичне виховання стає однією із складових культури Вишгородщини. Не за горами новий навчальний рік, нові звершення і перемоги. Двері школи завжди відчинені для охочих навчатися і пізнавати чарівний світ музичного мистецтва, тож запрошуємо усіх бажаючих на конкурсне прослуховування до вступу, яке відбудеться 18 травня об 11-й годині в приміщенні школи. 

Христина ХРОМ’ЯК, м. Вишгород
Переглядів: 503 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus