Головна » 2013 » Квітень » 6 » Іноді краще... збрехати
10:33
Іноді краще... збрехати
Перешкоди, спокуси, втрати... Через це доводиться пройти всім парам, які одного разу вирішили жити разом – труднощі можуть як загартувати і зблизити партнерів, так і віддалити і розвести їх. Ось декілька порад, як будувати сімейні стосунки (з особистого досвіду). 

В сімейному житті важливо навчиться «будувати» діалог, слухати й бути стриманим. Важливі тут також повага і самоповага. Слід пам’ятати, що чоловіки завжди говорять менше, їхній словниковий запас бідніший, ніж у жінок. Але це не означає, що вони кам’яні й нічого не відчувають. Жінкам у такому випадку потрібно просто звертати більше уваги на мову тіла і жестів. Іноді вони скажуть жінці більше, ніж безпосередньо слова чоловіка. До речі, так можна буде уникнути багатьох серйозних наслідків конфліктів. Подивіться уважно на чоловіка – можливо, він вже «на межі», тож не доводьте його до точки кипіння. 

Буває, коли пари живуть в постійних скандалах просто тому, що в обох гаряча кров. Затримки на роботі, непередбачені витрати, неправильна поведінка стосовно дітей: у підсумку підвищення голосу, всілякі зачіпки і надмірно емоційна реакція на часом дуже незначні речі. Важко зберегти спокій, особливо після важкого трудового дня. Більш важливим є здатність контролювати конфлікт, щоб він не переріс у справжню проблему. Тут прості правила: не допускати відкритого і безкомпромісного скандалу, намагатися говорити про проблеми у спокійному тоні, приділяти першочергову увагу причинам, а не емоціям. Давайте можливість висловитися іншій стороні. 

Ревнощі є нормальним явищем. Це почуття в помірних дозах можна і потрібно контролювати і навіть іноді отримувати з нього користь. Зрозуміло, що коли ваш чоловік розмовляє з красивою жінкою, ви відчуваєте біль в серці. Це зрозуміло. Та істерики і шпигунство в своїй родині – це справді може стати загрозою її існуванню. Чоловіки теж страждають від ревнощів. Але вони вкрай рідко опускаються до хворобливого вторгнення в особистий простір жінки – ритися в кишенях, переглядати вхідні дзвінки на телефоні. 

Прагнення до повної відвертості у стосунках рідко буває виправданим. Зв’язок може бути зруйнований зізнанням у зраді або в чомусь скоєному в минулому. У деяких родинах один партнер використовує зізнання для зведення рахунків. Мовляв, я тобі сказав правду – ти мені теж «винна». Насправді, така вже відкрита правда далеко не завжди «солодка» для партнера. Сім’ю дуже легко можна зруйнувати своїм несвоєчасним одкровенням. Звичайно, якщо ви вже не можете тримати щось в собі, вас це мучить і ви вирішуєте, що просто зобов’язані відкритися – вперед. Але про наслідки думайте заздалегідь. Собі ви полегшите душу, а коханому(ній) можете назавжди в неї плюнути. 

Олексій СЛОБІДСЬКИЙ, «Слово»
Переглядів: 471 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus