Головна » 2013 » Квітень » 6 » Фахове реагування на виклики стихії
12:06
Фахове реагування на виклики стихії
29 березня під головуванням голови Вишгородської районної державної адміністрації Олександра Приходька відбулося засідання постійної комісії РДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У роботі комісії взяли участь заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Київській області Олександр Комах, директор департаменту з питань цивільного захисту населення та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи Микола Сек, заступник начальника Київводресурсів з питань виконання природоохоронних заходів і реконструкції об’єктів Дмитро Бугай. 

Головну увагу присутні звернули на питання реагування на надзвичайні ситуації, які можуть виникнути під час льодоходу, можливих повені та паводків 2013 року. З даного питання виступили заступник голови РДА Олег Міщенко, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев, начальник служби цивільного захисту Вишгородського району Геннадій Бондаренко. 

Під час наради затверджено склад районного оперативного штабу з координації дій щодо забезпечення пропуску весняної повені, льодоходу та паводків на території району у 2013 році, який очолив перший заступник голови РДА Вячеслав Савенок. До штабу увійшли начальник Вишгородського РВ ГУ МВС Леонід Паланичко, начальник служби цивільного захисту Вишгородського району в Київській області Геннадій Бондаренко, головний лікар Вишгородської ЦРЛ Віктор Павленко, начальник управління ветеринарної медицини у Вишгородському районі Юрій Ротаєнко, начальник Вишгородського міжрайонного управління ГУ Держсанепідемслужби у Київській області Ірина Кобилевська, начальник цеху електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» Володимир Слюсар, начальник ВРКП «Комунальник» Олександр Мартиненко, начальник Вишгородського районного підрозділу А.Е.С. «Київобленерго» Сергій Фороща, головний спеціаліст-експерт з умов праці УПЗН Вишгородської РДА Іван Кириченко, начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та розвитку інфраструктури Дмитро Ликов. 

Головному санітарному лікарю району Ірині Кобилевській доручено забезпечити постійний моніторинг якості поверхневих вод. 

Начальнику служби цивільного захисту Вишгородського району Геннадію Бондаренку – привести в готовність особовий склад служби цивільного захисту Вишгородського району та забезпечити наявні плавзасоби та засоби для відкачування води. 

Головам виконкомів міської, селищної та сільських рад Вишгородського району доручено проводити цілодобовий моніторинг рівня підйому води у річках, озерах та водоймищах на території району та доповідати через сектор ЖКГ, розвитку інфраструктури та туризму про стан загрози виникнення підтоплення населених пунктів щоденно о 8.00, 12.00, 16.00. У разі загрожуючого підйому води, забезпечити своєчасне інформування населення про загрозу виникнення підтоплення та прийняти заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації. 

Вирішено також звернутись до Київської обласної державної адміністрації з листом про виділення коштів, необхідних для ліквідації наслідків підтоплення. 

До відома населення! 
При виникненні загрози підтоплення звертатися за телефонами 101 – рятувальна служба, (04596) 543-33 – черговий сектору ЖКГ, розвитку інфраструктури та туризму Вищгородської РДА.
Переглядів: 696 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus