Головна » 2016 » Вересень » 12 » Чудотворна ікона «Всецариця»
13:01
Чудотворна ікона «Всецариця»

31 серпня у Литвинівці відбулося освячення хреста на місці будівництва Храму Української православної церкви Київського Патріархату. В урочистій церемонії взяли участь голова райдерж­адміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ростислав Кириченко, Литвинівський сільський голова В’ячеслав Мурга, депутати районної та місцевої рад, представники громади.
Чин освячення місця, відведеного для будівництва храму, очолив обласний благо­чинний протоієрей Василь Чупровський. Йому співслужили благочинний Вишгородський протоієрей Микола Івантів, благочинний Вишгородський протоієрей Богдан Токальський, благочинний Вишгородський протоієрей Богдан Никачин, благочинний Вишгородський протоієрей Тарас, благочинний Вишгородський протоієрей Віктор Мамчур, благочинний Вишгородський протоієрей Олег Петльович.
Під час освячення було представлено чудотворну ікону «Всецариця», на честь якої і названо майбутній храм. Ікона, за словами служителів, має зцілюючу силу від різних хвороб, зокрема від онкозахворювань, тяжких тілесних і психологічних недуг. Окрім «Всецариці», у храмі будуть зібрані і інші образи, які об’єднують в собі «Чудотворні ікони Афону». Це і чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Пояс Богородиці», що допомагає жінкам пізнати радість материнства, оберігає воїнів у поході,  чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Троєручиця», що приносить добробут і стабільність сім’ям, допомагає при захворюваннях рук, ніг, очей, чудотворна ікона Пресвятої Богородиці  «Достойно є», що захищає від нещасних випадків, допомагає вдало завершити важкі справи та у навчанні дітей.  Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Іверська» допомагає від переслідування і нападів ворогів, у захисті будинку, допомагає від стихійних лих і пожежі. Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Скоропо­слушниця» подає швидку допомогу і розраду всім, хто до неї припадає. Але особливе місце у цій плеяді святих образів посідає таки «Всецариця». Ці святині  декілька років тому привезено з Афону, де місцеві монахи, перебуваючи у безперервній молитві, освятили їх. Наразі настоятелі майбутнього храму хочуть їх усі зібрати в новій церкві. 
Після проведення чину освячення обласний благочинний протоієрей Василь Чупровський подякував всім прихожанам, які долучилися до робіт по облаштуванню місця під майбутній храм. За сприяння, допомогу і підтримку протоієрей Василь подякував керівникам району та сільському голові.
За заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердження помісної Української православної церкви голову районної ради Ростислава Кириченка нагороджено орденом Святого Рівноапостольського князя Володимира Великого ІІІ ступеня. Також подяками за заслуги нагороджено місцевих вірян.

Інф. «Слова»

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 520 | Додав: slovo
comments powered by Disqus