Головна » 2015 » Травень » 2 » Тривожні дзвони Чорнобиля
10:08
Тривожні дзвони Чорнобиля
26 квітня назавжди в пам’яті українського народу – це день чорнобильського лиха, болю та суму. Забути цей день й викреслити його з нашої пам’яті – неможливо. Минулої п’ятниці у будинку культури «Енергетик» відбувся концерт-реквієм під назвою «Тривожні дзвони Чорнобиля», організований відділом культури, національностей та релігій Вишгородської РДА.
 
Чорнобильська катастрофа – страшна трагедія, що болить кожному українцю. Творчі колективи Вишгородщини втілили свій біль у театралізовані постановки, етюди, танцювальні номери та чуттєві пісні. Особливо зворушливим здався присутнім театралізований етюд «Лист матері», у якому мама звертається до загиблого сина, який у страшну ніч був на зміні і загинув у перші хвилини аварії під уламками четвертого енергоблоку ЧАЕС.
 
Концерт-реквієм завершила народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, з її вуст якої лунали неперевершені мелодії. Пісні, що їх виконала Ніна Митрофанівна, неначе підбадьорили присутніх, адже життя все одно перемагає!
 
Вшанувати пам’ять загиблих зібралися ветерани Чорнобиля, громадськість, школярі Вишгородщини разом із вчителями та батьками, голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ірина Побідаш,  Вишгородський міський голова Віктор Решетняк.
 
Інф. «Слова», фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 429 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus