Головна » 2015 » Квітень » 25 » Пам’ятати заради майбутнього
11:32
Пам’ятати заради майбутнього
У Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» завершився районний мистецький огляд-конкурс до 70-річчя Великої Перемоги «Пам’ятати заради майбутнього», зональні етапи якого проходили у березні та квітні. У ньому взяли участь учні загальноосвітніх закладів Вишгородського району, вихованці гуртків та студій Центру творчості «Дивосвіт». 
 
Огляд складався з конкурсів робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, робіт з образотворчого мистецтва, читців  віршів та прози, музичного конкурсу: вокальне мистецтво та інструментальна музика, конкурсів драматичного мистецтва – театральні постановки творів або уривків з творів, художніх та художньо-публіцистичних композицій, а саме: композиції, у яких можуть бути поєднані різні види та жанри сценічного мистецтва – художнє читання, вокал, театр, танець тощо.
 
Тема Другої Світової війни і тема нашого тривожного сьогодення тісно переплелися у виступах юних артистів, у роботах маленьких художників та майстрів з декоративно-ужиткового мистецтва. Хвиля пат­ріотизму, що захопила сьогодні Україну, відчувалася в кожному творі наших митців – і це не данина часу, це щирі почуття і дійсно стан їхньої душі.
 
Найкращі номери та композиції будуть відзначені дипломами на заключному заході проекту «Пам’ятати заради майбутнього», який відбудеться 5 травня у Вишгородському районному центрі творчості «Дивосвіт».
 
Це буде своєрідний форум патріотів, який почнеться ходою «За мирну Україну!» – юні патріоти пройдуть вулицями Вишгорода до Братської могили, де віддадуть шану полеглим, поклавши квіти до пам’ятника, і продовжиться у «Дивосвіті». Саме тут, у концертно-публіцистичній програмі, форуму будуть представлені най­яскравіші виступи юних співаків, читців, акторів, а на вернісажі можна буде побачити роботи з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.
 
А також 5 травня у програмі форуму пат­ріотів центр творчості «Дивосвіт» проведе  краєзнавчо-мистецьку акцію «Пам’ятати заради майбутнього». Керівники заходу – директор ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» Олена Андріяш, методист Наталія Сахарова та художній керівник Олена Титаренко.
 
Учасниками акції будуть учні 8-10 класів вишгородських загальноосвітніх шкіл, від кожної школи міста – 50 делегатів, учні – члени рад шкільних музеїв, які висвічують події Другої Світової війни, а саме: Вишгородська ЗОШ №1, Старопетрівська ЗОШ, Литвинівська ЗОШ, Синяківська ЗОШ, Лютізька ЗОШ, Гаврилівська ЗОШ, Ясногородська ЗОШ, вихованці гуртків та студій Вишгородського РЦХТДЮМ «Дивосвіт».
 
Краєзнавчо-мистецька програма форуму буде дуже насиченою. Це і виставка творчих робіт учасників районного мистецького огляду «Пам’ятати заради майбутнього», і експозиція «Пам’ять поколінь» – експонати шкільних музеїв, що висвічують події Другої Світової війни.
 
Концертно-публіцистична програма загального заходу також включає виступи учнів-краєзнавців, ветеранів, привітання та подарунки від дітей ветеранам, нагород­ження рад  шкільних музеїв грамотами відділу освіти, дипломами районного мистецького огляду-конкурсу «Пам’ятати заради майбутнього», відзнаками від центру творчості «Дивосвіт». 
 
Анастасія НЕПОКРИТОВА, 
школа  журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Фото автора
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 512 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus