Головна » Вишгородська громада

Кобзар указує нам шлях

Кобзар указує нам шлях

9 березня Україна відзначила 201-шу річницю від дня народження видатного українського поета, великого громадянина Тараса Шевченка. По всій країні і за кордоном, скрізь, де живуть українці, відбулися покладання квітів до пам’ятників Кобзареві, культурно-освітні заходи, поетичні вечори тощо.
 
Із шостої ранку на Національному радіо стартував марафон «Шевченко мобілізує» із читанням віршів поета відомими українцями, представниками влади, громадськості, дипломатами, військовими, який тривав до півночі.  ... Читати далі »

Зігрій теплом жіноче серце

Зігрій теплом жіноче серце

8-го березня волонтерами громадської організації «Союз волонтерів та учасників АТО» проведена благодійна акція «Разом з весняним промінням зігрій теплом жіноче серце». Метою акції було привітання з Міжнародним жіночим днем дружин та матерів військовослужбовців, які перебували та перебувають на даний час у зоні АТО.
 
– Ситуація, в якій опинилася наша країна, звісно, не дає приводу для радощів та святкувань, – говорить Анастасія Довбиш, голова правління громадської організації «Спілка ... Читати далі »

Усі кольори весни

Усі кольори весни

Минулого тижня в актовій залі  КЗ «Вишгодська центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття виставки вишивки «Усі кольори весни». Це третя поспіль виставка, у якій беруть участь співробітники лікарні та усі небайдужі до цього копіткого мистецтва.
 
– Збиратися у сімейному затишному колі вже стало доброю традицією, – розповідає організатор виставки, майстер Світлана Жовтобрюх.
 

Прийнято необхідні рішення

Прийнято необхідні рішення

5 березня 2015 року відбулася 42 сесія Вишгородської районної ради VІ скликання.
 
На розгляд сесії були внесені наступні питання.
 
Першим питанням було затвердження звіту про виконання районного бюджету Вишгородського району  за 2014 рік. Депутати одноголосно його затвердили.

Наша весна прийде – неодмінно!

Наша весна прийде – неодмінно!

За багаторічною традицією, у перший день весни у Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбулася весняна мистецька акція «Перше березня». 
 
Та цього року зустріч весни у «Дивосвіті» була особливою, з відтінком смутку і надії – надії на мирну весну в Україні. До початку концерту в фойє Центру творчості пройшов благодійний ярмарок «Діти – воїнам АТО». Відбулася акція «Привітай жінку-героя!» – ді ... Читати далі »

Чарівна магія першого вчителя

Чарівна магія першого вчителя

Перший учитель... У кожної людини він як початок шкільного життя, як перший відбиток у дитячій душі. Нехай час обдарує  іншими, більш цікавими і значнішими вчителями, але він назав­жди  залишиться тим яскравим вогником, що так тепло  посвітив  на початку шляху.
 
З цією людиною я познайомилась  28 років тому, коли прийшла працювати у Вишгородську середню школу №1, саме так тоді називався навчальний заклад. На першій педагогічній раді відразу звернула увагу на високу, статну, з гарною зачіскою та ... Читати далі »

Масляна: праслов’янська традиція

Масляна: праслов’янська традиція

Лютий, кінець зими. Весна вже стоїть на порозі і гучно заявляє про свій прихід теплими днями, яскравим сонечком, а ще – масляною. Ця традиція живе у нашому народі ще з праслов’янських часів.
 
Юні спортсмени  –  частинка українського народу, підтримуючи цю славну традицію  при підтримці батьківського та тренерського колективу, відсвяткували масляну на своїй улюбленій і гостинній навчально-спортивній базі.
 

Мова – це скарб народу

Мова – це скарб народу

21-го лютого в Україні відзначили Міжнародний день рідної мови. У Вишгородській районній спеціальній загальноосвітній школі «Надія» відбувся захід під назвою «До мови – серцем пригорнись», метою якого є виховання патріотизму, поваги до рідної мови, народу та Батьківщини.   
 
Учні, їх батьки, вчителі та друзі школи, які завітали до навчального закладу, згадали історію української абетки, відчули велич, красу та силу рідного  слова. Активну участь у  проведенні свята брали не ... Читати далі »

Привезли і золота, і срібла

Привезли і золота, і срібла

6-7 лютого у Білій Церкві пройшов  традиційний відкритий чемпіонат Київської області з плавання серед юнаків 2001 року і молодших та дівчат 2003 року і молодших. 
 
У чемпіонаті взяли участь близько десяти команд. До Білої Церкви прибули найкращі плавці з різних міст Київської області. Та попри все, це не завадило нашим юним спортсменам показати свої найкращі результати і здобути омріяні медалі.  
 

Не старіють душею ветерани!

Не старіють душею ветерани!

17-18 січня, напередодні Водохреща, у спортивному залі Вишгородської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відбувся всеукраїнський турнір з футзалу серед ветеранів під назвою «BMP-CUP». Майже з усієї України з’їхалися прославлені спортсмени, а зараз просто ветерани-аматори, яким уже виповнилось 40 років.
 
На турнір зібралися команди з міст Павлоград, Лубни, Кременчук, Умань, К ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »