Головна » Вишгородщина

Син полку – була така «посада»

Син полку – була така «посада»

Уже багато років співробітники Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» листуються з людиною незвичайної долі – сином полку, ветераном Великої Вітчизняної війни, заслуженим тренером України Володимиром Дмитровичем Бредіхіним. Колись у складі делегації ветеранів МВС та пошуковців Нікополя, що на Дніпропетровщині, Володимир Дмитрович відвідав славетну землю колишнього Лютізького плацдарму. Тоді й зародилася наша дружба…
 
Коли слухаєш про життя таких людей як Володимир Дмитрович, завжди вражає історія окремої людини, нерозривно пов’язана з історією країни. Батькі ... Читати далі »

Вивільнення та реалізація легкових автомобілів

Вивільнення та реалізація легкових автомобілів

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 15.04.2014 № 13909/1/1-14, у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 79 «Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2011 р. № 1399», розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 16.04.2014 № 93" та з метою створення умов для здійснення під громадським контролем реалізації легкових автомобілів, що вивільняються, розміщуємо інформацію щодо фактичної наявності легкових автомобілів у Вишгородській районній державній адміністрації Київської області.

*розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 16.04.2014 №93

... Читати далі »

Вони вберегли людство від страшної біди

Вони вберегли людство від страшної біди

26 квітня – двадцять восьма річниця найбільшої в історії техногенної аварії, що сталася на Чорнобильській атомній станції 1986 року, і є найважчою за своїми наслідками у сучасній історії. 
 
Аварія і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників, наших земляків. Ризикуючи життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від подальшого розповсюдження радіації.

Гуманізм потрібно виховувати

Гуманізм потрібно виховувати

Щороку у квітні проходить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста, під час якого районна організація постійно залучає учнівську молодь до участі у благодійних акціях, що дає їй можливість ще з дитинства залучитися до основи доброти, гуманізму, доброчинності і милосердя.
 
Адже ні одна з існуючих систем виховання не гарантує того, що сьогоднішній дитині – майбутній молодій людині, будуть притаманні доброта і гуманізм, милосердя і толерантність, якщо вона не бере безпосередньої участі в доброчинних акціях,
 

Вшанували пам’ять бойових побратимів

Вшанували пам’ять бойових побратимів

Наслідки вибуху «мирної ядерної бомби» відчули на собі мільйони українців, від радіоактивного забруднення до цього часу страждає понад 10 відсотків найродючішої у світі української землі.
 
26 квітня ветерани-чорнобильці Вишгородського району поклали квіти до пам’ятного знаку на території 37-ї державної пожежно-рятувальної частини, що у Вишгороді, на честь ліквідаторів, які загинули і тих, хто лишився живий, попри смертельні наслідки аварії. Цього ж дня ветерани поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи у Вишгороді. 
 
... Читати далі »

Рідний Дніпро додавав сил

Рідний Дніпро додавав сил

Велика Вітчизняна війна стала однією з найбільших скорботних подій ХХ століття, однією з найболючіших ран наших людей, яка і досі болить чи не в кожній родині не лише в Україні та в державах колишнього Радянського Союзу, а й багатьох країнах світу. В усі часи люди живуть радощами і печалями — зустрічають сонце, шанують батьків, виховують дітей, мріють про майбутнє. Так було і в червневі дні 1941 року. Та чорна, жахлива примара війни перекреслила все. Усі, хто міг, стали на захист рідної землі. Вій­на забрала десятки мільйонів жителів, ще більше людей стали каліками, молоді жінки вдовами, а діти сиротами. 
 

Змагалися юні пожежники

Змагалися юні пожежники

За багаторічною традицією, уже двадцятий рік поспіль проводиться Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних (ДЮП). Дітлахи Київщини цікавляться та беруть активну участь у фестивалі, з кожним роком їх чисельність збільшується. Не є винятком і Вишгородський район – 25 квітня  відбувся  перший етап фестивалю. Заявки на участь подали команди дев’яти  загальноосвітніх закладів району.
 
Учасників гостинно приймав Вишгородський районний Центр творчості «Дивосвіт». Упродовж трьох годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями і чарівними пос ... Читати далі »

Підсумки роботи управління Пенсійного фонду

Підсумки роботи управління Пенсійного фонду

Підсумки роботи управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі за І квартал 2014 року. 

Протягом І кварталу 2014 року до бюджету управління з усіх джерел фінансування надійшло 108 млн. 960 тис. грн.  При цьому власні надходження  склали 84 млн.128,2 тис. грн., що становить 106,8 % планових завдань. Надходження за додатковими ставками - 587,9 тис. грн., або 102,3 % планових завдань. Надходження  по страхових внесках становили 87,5 тис. грн., або 133,6% від запланованих.

Протягом звітного періоду було забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням підвищень 23332 пенсіонерам. Заг ... Читати далі »

Розглянуто нагальні питання

Розглянуто нагальні питання

24 квітня 2014 року відбулася 36 сесія Вишгородської районної ради VI скликання. У сесійній залі зареєструвалося 33 депутати із 60, тобто необхідний кворум для проведення засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено наступні питання. 
 
Першим розглянуто питання про внесення змін до рішення райради від 23 січня 2014 року №443-33-VI «Про рай ... Читати далі »

Легальні доходи – основа стабільного майбутнього

Легальні доходи – основа стабільного майбутнього

Слова «Пенсійний фонд» відразу асоціюються з людьми похилого віку та виплатою пенсій. Дійсно, управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі виконує важливу соціальну функцію – забезпечує своєчасну виплату пенсій та допомог  майже 23,4 тис. громадян Вишгородщини.
 
Робота органів Пенсійного фонду   спрямована на збільшення надходжень до бюджету Фонду, а забезпечити це можливо за умови легальної зайнятості населення та підвищення заробітної плати.
 
Хочемо нагадати, що за нормами закону України «Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування» розмір пенсії безпосередньо залежить як від розміру заробітку, так і від страхового стажу працівника. У свою чергу, на величину страхового стажу впливає сво ... Читати далі »

« 1 2 ... 76 77 78 79 80 81 »