Головна » Вишгородщина

Учень і майбутня професія

Учень і майбутня професія

Як допомогти учню визначитися з майбутньою професією? На це важливе питання спробували дати відповідь учасники семінару-практикуму «Сучасні підходи до організації та проведення профорієнтаційної роботи в навчальному закладі», який відбувся 26 березня у міжшкільному навчально-виробничому комбінаті. 
 
Директор МНВК М. Федірко з колегами вперше зустрічали у своєму навчальному закладі заступників директора з виховної роботи та педагогів-організаторів, координаторів профорієнтаційної роботи.
 

Дорогі наші дороги

Дорогі наші дороги

Відповідно до положення про Державну автомобільну інспекцію, затверд­женого постановою Кабінету міністрів України від 01.04.1997 року за №341 та у відповідності зі ст. 52 Закону України «Про дорожній рух», Державтоінспекцією здійснюється контроль у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
 
Нагляд Державтоінспекції за станом доріг – це особливий вид правоохоронної діяльності підрозділів ДАІ МВС України, який полягає у систематичному та безпосередньому спостереженні за дотриманням державними органами, проектними організаціями, підприємствами, установами та організаціями різних форм влас ... Читати далі »

Ліс – не тільки краса, а й тяжка праця

Ліс – не тільки краса, а й тяжка праця

Ліс – найкраще багатство Землі. Він виробляє один із найважливіших компонентів, без якого неможливе життя, – кисень. І чим бережливіше, по-господарськи ми будемо опікуватись ним, тим більшу користь він принесе нам і майбутнім поколінням. На жаль, є багато суб’єктивних причин, внаслідок яких пошкоджуються і гинуть лісові насадження. Це антропогенні фактори, шкідники і хвороби лісу, але найбільшої шкоди «зеленим легеням» завдають пожежі. 
 
Нині лісівники  державного підприємства «Димерське лісове господарство» роблять багато для того , щоб ліс жив і набирав си ... Читати далі »

Конкурсно-фестивальне попурі

Конкурсно-фестивальне попурі

Вихованці ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» постійно приймають активну участь у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних оглядах, конкурсах, турнірах і фестивалях. Про участь у декількох з них наша розповідь.
 
Уже не вперше турніри інтелектуалів проходять у «Дивосвіті», але цей був дійсно першим, адже учасниками інтелект-шоу «Ігри розуму» вперше були зовсім юні ерудити – учні 5 класів. Дебютна гра наших юніорів була напруженою, емоційною і цікавою.
 

Хроніка районного суботника

Хроніка районного суботника

Понад дві з половиною тисячі мешканців Вишгородського району організовано прибирали, озеленювали, фарбували, чистили власні населені пункти у рамках щорічної акції «За чисте довкілля».
 
Нижчедубечанський сільський голова Валентина Клименко повідомляє, що на суботнику депутатами сільської ради, членами виконкому та молодими активістами прибрано територію кладовища, облагороджено огорожу, вивезено три машини сміття та пофарбовано кілометр бордюрів, що дуже актуально саме напередодні Великодніх свят.
 

Засідання відбулося з другої спроби

Засідання відбулося з другої спроби

21 березня 2014 року відбулася 35 сесія Вишгородської районної ради. У сесійній залі зареєструвався 31 депутат із 60, тобто необхідна мінімальна більшість для проведення другого пленарного засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено 19 питань. 
 
1. Про затвердження звіту про виконання  районного бюджету Вишгородського району за 2013 рік. ... Читати далі »

Для миру та спокою на Вишгородщині

Для миру та спокою на Вишгородщині

12 квітня на площі Шевченка у Вишгороді відбулася презентація громадського формування з охорони громадського порядку «Громадський порядок». Для участі в урочистій церемонії початку діяльності цієї структури та для вручення посвідчень членам  «Громадського порядку» прибули сотники 1-ї та 8-ї «афганської» сотень Самооборони Майдану Олександр Третяков та Олег Міхнюк зі своїми підлеглими. Захід розпочався з вшанування пам’яті Небесної сотні триразовою салютоційною стрільбою.
 
Як розповів Олег Міхнюк, у Вишгороді почало діяти громадське формування, що, погоджуючи свої ... Читати далі »

Поза партійними пристрастями

Поза партійними пристрастями

У сучасних умовах глибокої політичної та економічної кризи гостро постає питання про участь і роль, зокрема районних депутатів, у сучасних реаліях буття. На мою думку, головна роль районного депутата і в сучасних умовах і завжди полягає у конкретних справах, що стосуються обов’язкового поліпшення умов життя та діяльності пересічних громадян. Сприянню їхньому всебічному захисту на всіх, без винятку, державних щаблях влади. З яких, власне, і складається народ України, котрому, у кінцевому результаті, і зобов’язувався служити депутат.
 
Власне, я завжди вважав, що депутат має існувати поза політикою. ... Читати далі »

Волейбол дарує дружбу

Волейбол дарує дружбу

Відбулася відкрита першість Вишгородської районної КДЮСШ з волейболу серед дівчат. Помірятися силами до нас завітали кращі волейболістки Київщини – збірні ДЮСШ з Бучі, Ірпеня, Немішаєво та Борисполя, школа №13 з Києва. Наш район представляла збірна районної КДЮСШ.  
 
Цікавим, урочистим та хвилюючим видалась церемонія відкриття турніру. Привітати та побажати подальших спортивних успіхів юним волейболісткам завітали голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, член збірної команди України, срібна призерка чемпіонату Європи з сидячого волейболу Катерина Прищепа. У своєму виступі Катерина Миколаїв ... Читати далі »

Біг об’єднує всіх

Біг об’єднує всіх

Пам’яті героїв Чорнобиля був присвячений традиційний районний легкоатлетичний крос серед учнів загальноосвітніх шкіл. Гостинна Лебедівська земля 10 квітня вчетверте зустрічала юних спортсменів Вишгородщини.
 
Урочисте відкриття змагань розпочалося з промов та привітань учасникам кросу високоповажними гостями – методистом відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації Миколою Самсоном та головним суддею змагань Валерієм Сивашенком. Окрасою відкриття спортивних змагань став спортивно-художній виступ учнів Лебедівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Лебедівські спортсмени створили святковий настрій колоритним флеш-мобом із  жовто-блакитними прапорами. 
« 1 2 ... 77 78 79 80 81 »