Головна » 2014 » Травень » 3 » Гуманізм потрібно виховувати
10:42
Гуманізм потрібно виховувати
Щороку у квітні проходить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста, під час якого районна організація постійно залучає учнівську молодь до участі у благодійних акціях, що дає їй можливість ще з дитинства залучитися до основи доброти, гуманізму, доброчинності і милосердя.
 
Адже ні одна з існуючих систем виховання не гарантує того, що сьогоднішній дитині – майбутній молодій людині, будуть притаманні доброта і гуманізм, милосердя і толерантність, якщо вона не бере безпосередньої участі в доброчинних акціях,
 
Уже багато років учні Старопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. залучаються до участі у благодійних акціях Червоного Хреста. Років п’ять вони опікувалися дитячим будинком у Жукині. Після розформування дитячого будинку учні школи передавали зібрані продукти харчування до районної організації товариства Червоного Хреста (РОТЧХ), яка формувала продуктові набори та надавала допомогу найвразливішим верствам населення району. Цього року юні волонтери вирішили зібрані під час місячника продукти харчування передати одній із військових частин, де служать молоді люди з Вишгородського району і, зокрема, зі Старих Петрівців.
 
18 квітня у День Українського Червоного Хреста, голова РОТЧХ Таміла Орел, завуч Старопетрівської школи Валентина Рябушенко, педагог організатор Тетяна Лушпей та волонтер Червоного Хреста підприємець Микола Реутов (Старі Петрівці ) прибули з продуктовим вантажем у військову частину 3066. Зустрів їх заступник командира підполковник Руслан Загородній – кадровий військовий, який близько 20 років служить у внутрішніх військах, на базі яких формується Національна гвардія. Нелегкі часи переживає Україна разом зі своєю армією. Часткова мобілізація залучила до війська велику частину людей, а бюджет частини на неї не розрахований, тому є труднощі з побутом, харчуванням. Частиною, до якої завітали і в якій служать вишгородці, керує досвідчена людина, полковник Роман Леонович, який по-батьківськи піклується про своїх підопічних, вирішуючи проблеми. Звичайно ж побували у наметах, де проживають новобранці, заглянули до польової кухні, поцікавились як харчуються солдати, оглянули військове містечко. Приємно вразив порядок у містечку, земляки, з якими зустрічалися, на службу не скаржилися. Від’їзжаючи з частини чули слова подяки від керівництва, від солдатів-земляків, які запевнили, що служити будуть добре і захищати надійно. 
 
У Вишгородському районі, майже всі шкільні первинні організації Червоного Хреста беруть участь у благодійних акціях. На сьогодні юні червонохрестівці Демидівської ЗОШ зібрали і передали продукти харчування до РОТЧХ. Учні Вишгородської ЗОШ №1 та Литвинівської ЗОШ зібрали і передали кошти на лікування своїм однокласникам, які попали в біду. Вишгородська школа «Сузір’я» та Глібівська ЗОШ зібрали одяг, взуття і передали до РОТЧХ. Місячник продовжується і всі добрі справи наших юних друзів у період місячника будуть нам відомі у травні.
 
Користуючись нагодою, хочу висловити слова щирої вдячності педагогічним та учнівським колективам, усім працівникам управління відділу освіти за розуміння і підтримку червохресних працівників у щоденній діяльності, за виховання молоді в дусі гуманізму та залучення до милосердя. Щиро вдячна депутату Вишгородської районної ради Ігорю Москаленку за допомогу в організації поїздки до військової частини.
 
Чим більшими будуть ряди волонтерів, тим менше навколо нас буде горя, страждань, немічності.
 
Таміла ОРЕЛ,
голова районної організації товариства Червоного Хреста
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 510 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus