Головна » 2014 » Травень » 3 » Вони вберегли людство від страшної біди
10:44
Вони вберегли людство від страшної біди
26 квітня – двадцять восьма річниця найбільшої в історії техногенної аварії, що сталася на Чорнобильській атомній станції 1986 року, і є найважчою за своїми наслідками у сучасній історії. 
 
Аварія і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників, наших земляків. Ризикуючи життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від подальшого розповсюдження радіації.
 
Страшна трагедія не оминула і жителів Вишгородського району. Потерпілі – це не лише люди, які безпосередньо зазнали горя. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським вогнем, скільки ще ліквідаторів у лікарнях, а скільки уже не з нами. Про них, хто не злякався ядерного джина, не шкодував власного здоров’я та життя, ми повинні пам’ятати завжди. 
 
25 квітня біля пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської аварії відбувся мітинг вшанування учасників ліквідації Чорнобильської аварії. Виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, учасники ліквідації аварії, громадськість поклали квіти до пам’ятника. Перед присутніми виступив Ігор Магала, голова Вишгородського осередку Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86», який сказав: «Героїчні подвиги завжди були притаманні нашому народу. Знаю, що кожен громадянин, який виховувався в Україні, пам’ятає цих героїв і буде пам’ятати, приходитиме до пам’ятних місць. Вони залишаються для українців і для всього світу героями. Хай кожен, хто ставиться до нашого народу з повагою, пам’ятає –  ми вберегли людство від страшної біди», – сказав І. Магала.
 
Чорнобиль був, є і буде, і згадувати про нього потрібно не лише раз на рік, а робити це постійно. Ми низько схиляємо голови перед ветеранами-чорнобильцями і з особливим почуттям їх вшановуємо! Щира їм вдячність і доземний уклін! 
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 407 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus